Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gerald Armond a Charlene Adelle Gallegovi

article preview

"Vrazi sexuálních otroků“

(USA)


 

Životopis

Gerald Armond Gallego se narodil 17. července 1946 v Sacramentu v Kalifornii. Jeho dětství nebylo ani zdaleka ideální. Se svým otcem se nikdy nesetkal, protože to byl notorický kriminálník, který neustále seděl ve vězení. Nakonec se mu dostalo nechtěné slávy, protože byl jako první člověk v historii státu Mississippi popraven v plynové komoře. Stalo se tak v roce 1955 poté, co při útěku z vězení zavraždil dva policisty. Gallegova matka byla prostitutka, která svého malého syna brzy zapojila do svého „podnikání“. Buďto jí hledal klienty nebo vyřizoval různé pochůzky pro její pasáky. Pocházela z rodiny, kde dokonce někteří její příbuzní byli vrazi a pedofilové. První problémy s policií měl Gallego již ve svých 6 letech. Svůj první trestný čin spáchal ve 13 letech, kdy znásilnil 6letou holčičku. Než se v roce 1977 setkal s Charlene, byl již 23x odsouzen za různé loupeže. I přes jeho špatnou pověst se spoustě žen jevil jako přitažlivý a tak se Gallego sedmkrát oženil, z toho dvakrát se stejnou ženou.

Charlene Williamsová se narodila 10. října 1956 ve Stocktonu v Kalifornii. Byla pravým opakem svého budoucího manžela. Narodila se do poměrně bohaté rodiny, její otec byl vedoucím několika obchodů s potravinami. Charlene byla inteligentní a talentovaná, měla IQ 160 a vynikala ve hře na housle. Problémy nastaly až na střední škole, kdy propadla alkoholu, drogám a sexu. Střední školu vystudovala s odřenýma ušima a vysokou školu ani nedokončila. Dvakrát se vdala, ale ani jedno manželství nemělo dlouhého trvání.

K jejich osudovému setkání došlo v září 1977 v jednom zaplivaném baru v Sacramentu. Oba si padli do oka a během několika dnů Gallego poslal Charlene tucet růží s lístkem, na kterém stálo: „Té nejsladší dívce“. Během několika dalších dnů se Gallego k Charlene nastěhoval. Velmi brzy bylo jasné, že veškerá starost o finance připadne Charlene, protože Gerald neměl žádnou stálou práci. I přes to byl v tomto páru tím dominantnějším. Určoval Charlene, jaké má nosit šaty, a pokud se mu něco nelíbilo, neváhal přistoupit k fyzickému násilí. Neustále měl pletky s jinými ženami, ale tím se vlastně nikdy netajil. I tak ho Charlene považovala za muže svého života, protože byl mnohem živelnější než její dva předchozí manželé. Navíc v létě 1978 otěhotněla. Nevadilo jí ani, když se před ní Gerald zmínil o tom, že by chtěl mít mladé sexuální otrokyně. Naopak, považovala to za vzrušující představu…


Série vražd

11. září 1978 – Manželé zaparkovali svou dodávku Dodge před nákupním centrem v Sacramentu. Gerald dal Charlene jasný úkol: Půjde do nákupního centra, kde vytipuje dvě vhodné sexuální otrokyně, ty naláká na parkoviště a pak do dodávky. Když Charlene znejistěla, Gerald jí nezapomněl připomenout, že je to on, kdo nejlépe ví, co je pro ni dobré. Rhonda Schefflerová (17 let) a Kippi Vaughtová (16 let) byly ten den na nákupech a hledaly jakoukoliv zábavu. Když k nim přistoupila Charlene a nabídla jim, že si s ní můžou zakouřit marihuanu, byly pro. Následovaly ji na parkoviště a pak k dodávce. V dodávce již čekal Gerald s pistolí. Dívky byly tak překvapené, že se nezmohly na odpor. Gerald jim nařídil nastoupit do dodávky, kde je spoutal. Pak si sedl za volant a nařídil Charlene, aby děvčata hlídala, zatímco on bude řídit. Dojeli až k Bexteru v Kalifornii, kde na odlehlém místě sjeli ze silnice a zastavili. Zde již čekal připravený Oldsmobile Charleniných rodičů. Gerald vytáhl obě dívky z dodávky, řekl Charlene, ať na něj počká, a odvedl děvčata o kus dál. Tam je několik hodin střídavě znásilňoval. Když se vrátili, nařídil Charlene, ať nasedne do auta svých rodičů a jede za přáteli do Sacramenta, aby tím měli zaručené alibi. Když se pak Charlene po nějaké době vrátila, Gerald obě unesené dívky posadil na zadní sedadlo Oldsmobilu, sedl si k nim a Charlene nařídil, aby nastartovala auto a jela tak dlouho, dokud jí neřekne, ať zastaví. Celou jízdu dívky uklidňoval tím, že je brzy pustí. Když však nařídil Charlene zastavit a přikázal dívkám, aby si vystoupily, udeřil je obě heverem do hlavy. Když dívky ležely v bezvědomí na zemi, vytáhl pistoli a každou ještě střelil do hlavy.

Těsně po první vraždě Charlene potratí. I tak se pár rozhodl uzavřít sňatek v Renu a na chvíli se přestěhoval k Charleniným rodičům. Gerald ukradl rodný list Charlenina bratrance a na něj si udělal řidičský průkaz. Otec jeho manželky mu navíc sehnal práci. Gallego vozil maso pro jeden supermarket v Houstonu. Již v červnu 1979 však dal v práci výpověď a své manželce řekl, že je načase sehnat nějaké nové otrokyně…

24. června 1979 – Vražedný pár zamířil ve své dodávce na okresní veletrh ve městě Washoe v Nevadě. Brenda Juddová (14 let) a Sandra Colleyová (13 let) již byly na odchodu, když je zastavila Charlene a zeptala se jich, jestli si nechtějí přivydělat pár dolarů tím, že jí pomohou roznést nějaké letáky. Děvčata souhlasila a Charlene jim řekla, že musí pro letáky do své dodávky. Když přišly k autu, zezadu k nim přistoupil Gerald a pistolí přinutil děvčata, aby si nastoupila. Uvnitř dodávky je pak svázal. Pak opět řekl Charlene, aby děvčata hlídala, sám nastartoval auto a odjel z veletrhu. Po cestě zastavil v železářství, kde koupil kladivo a lopatu. Pak řekl Charlene ať se chopí řízení a sám nastoupil dozadu. Zde děvčata surově zbil a znásilnil. Nakonec znovu Charlene vystřídal u volantu, protože se mu zdálo, že jede moc rychle. Když se dostali k odlehlejšímu místu, zastavil, a děvčata donutil jednu po druhé vystoupit. Venku je pak ubil kladivem a lopatou. Potom jejich těla pohřbil.

Když manželé Gallegovi zjistili, že jim prošly i tyto vraždy a že policie v pátrání nijak nepostoupila, vrátili se zpět do Sacramenta. Na nějakou dobu se vše vrátilo do relativního normálu. Gerald si našel novou milenku a potřeba nových otrokyň na chvíli polevila. Po nějaké době však Gallego zjišťuje, že klasického pohlavního styku již téměř není schopen a že ho ani neuspokojuje. Bylo proto načase najít někoho nového…

24. dubna 1980 – Dvojice opět zaparkovala před nákupním centrem v Sacramentu. Charlene to netrvá nijak dlouho a osloví Stacy Ann Redicanovou (17 let) a Karen Twiggsovou (17 let). Opět zafungoval trik s nabídkou marihuany. Obě dívky dlouho věří, že jde o pouhý vtip, dokonce i tehdy, když na ně Gallego namíří svůj čerstvě získaný revolver Magnum. Za volant si opět sedne Charlene a míří pryč od nákupního centra, zatímco Gerald dívky vzadu opakovaně znásilňuje. Když dojeli k Limerick Canyon, Gerald řekl Charlene, aby zastavila. Pak obě děvčata přinutil vystoupit a ubil je kladivem.

Těsně po této dvojnásobné vraždě Charlene zjistí, že je opět těhotná. Gerald je nadšený. Jednak manželčino těhotenství lichotí jeho egu a jednak mu rodinný život poskytne tolik potřebné alibi. Dokonce se rozhodne s Charlene znovu oženit, tentokrát pod jménem jejího bratrance.

7. června 1980 – Gallegovi jsou na krátké dovolené v Oregonu. Ani tady však nezapomínají na svou oblíbenou „zábavu“. Když se projížděli po okolí ve své dodávce, uviděli u silnice Lindu Aguilarovou (21 let), která byla právě na cestě z obchodu. Gerald u ní zastavil a nabídl jí, že ji sveze. Linda byla těhotná a proto tuto nabídku ráda přijala. Následoval obvyklý scénář. Charlene se chopila volantu a Gerald nebohou dívku mezitím znásilňoval. Za chvíli Charlene zastavila a zatímco si její manžel „užíval“, bezcílně se toulala po lese. Když se pak vrátila k autu, Gerald donutil Lindu vystoupit. Pak ji udeřil do hlavy kamenem a nakonec ji uškrtil.

Když bylo později nalezeno Lindino tělo, policie zbystřila pozornost. Bohužel se však soustředila špatným směrem. Podezření z Lindiny vraždy okamžitě padlo na jejího přítele, který ji už dříve několikrát zbil. I když se našel svědek, který viděl Lindu nastupovat do dodávky, policie tomuto svědectví nevěnovala přílišnou pozornost. Nakonec však musel být Lindin přítel pro nedostatek důkazů propuštěn.

16. července 1980 - Tento večer manželé tráví v jednom baru v západním Sacramentu. Když bar zavřel, oba počkali v dodávce, dokud neodejde i barmanka Virginia Mochelová (34 let). Když procházela kolem jejich dodávky, Gerald vystoupil a namířenou pistolí donutil Virginii nasednout. Tentokrát však oběť neodvezli na odlehlé místo, ale rovnou k sobě domů. Tam ji Gerald znásilnil. Jeho manželka mezitím sledovala televizi, a jak sama uvedla, musela si jí pustit hodně nahlas, aby přehlušila nářek nebohé ženy. Po nějaké době přišel Gerald a řekl jí, aby nastartovala dodávku. Sám mezitím Virginii uškrtil. Odjeli do Clarksburgu, kde tělo své oběti vyhodili kousek za městem.

Policisté během pátrání po zmizelé Virginii narazili na několik svědků, kteří uvedli, že tu noc byli v baru i manželé Gallegovi. Policie nakonec vyslechla jen Charlene, která potvrdila, že tu noc opravdu byli v baru, ale že netuší, co se s Virginií stalo. Zároveň uvedla, že ten den s manželem rybařili. Když pak bylo objeveno tělo Virginie, policisté zjistili, že oběť má ruce svázané rybářským vlascem. Podezření detektivů zesílilo, ale chyběly jakékoliv důkazy.

Mezitím se manželství Geralda a Charlene postupně hroutí. Gerald je čím dál, tím více agresivní a neváhá se do Charlene pustit pěstmi. V září 1980 se proto Charlene stěhuje ke svým rodičům. Gerald za ní však pravidelně jezdí tak dlouho, dokud Charlene nepřesvědčí, aby se s ním sešla.

1. listopadu 1980 – Manželé Gallegovi si tento večer půjčují Oldsmobile Charleniných rodičů. Těm řeknou, že jedou nejprve do restaurace a pak do kina. Místo toho se však opijí a Gerald své manželce oznámí, že je opět čas získat nové otrokyně. Celou noc jezdí po městě, ale nemohou najít žádné vhodné oběti. Až v časných ranních hodinách 2. listopadu zastaví Gerald před obchodním domem v Arden Fair. Craig Miller (22 let) a jeho snoubenka Mary Elizabeth Sowersová (21 let) se právě vracejí z flámu, když k nim přistoupí Gerald a s pistolí v ruce je přinutí nastoupit do auta. Jeden z Craigových přátel vidí, jak oba nastupují do auta k neznámým lidem a ptá se jich, co to dělají. V tu chvíli na něj začne Charlene zuřivě křičet nadávky. Mladík si sice jde svou cestou, ale zapíše si poznávací značku Oldsmobilu. Charlene mezitím nastartuje auto a i s Geraldem a unesenou dvojicí odjíždí pryč z města. Za hranicemi okresu jí Gerald přikázal zastavit, Craiga přinutil vystoupit a třikrát ho střelil do hlavy. Charlene pak řekl, aby jela k nim domů. Tam vzal Mary Elizabeth do ložnice, kde ji několik hodin znásilňoval a bil. Charlene mezitím opět z nudy sledovala televizi. Pak Mary naložili do auta a odvezli z města, kde Gerald dívku zastřelil.

 

Zatčení a soud

Hned druhý den u Charleniných rodičů zvoní policie, kterou zalarmoval přítel Craiga Millera. Gerald zmizel a na otázky policistů odpovídala opět jen Charlene. Ta uvedla, že byla s manželem na večeři a v kině a že jeli manželovým autem. Když policisté uvedli, že podle svědků parkovalo jeho auto celou dobu před domem. Charlene jen opáčila, že byla tak opilá, že ani neví, jakým autem jeli. Tím podezření policistů ještě zesílilo. Když pak dvojice zjistila, že policie našla Craigovo tělo, rozhodli se zmizet. Vzali si opět Oldsmobile a s ním dojeli do Rena. Tam pak nastoupili do autobusu do Salt Lake City.

Mezitím přítel zavražděného Craiga Millera podle fotografií identifikoval manžele Gallegovi jako pár, který viděl v tu noc, kdy byl zavražděn jeho přítel s jeho snoubenka. Navíc se policii podařilo najít Gallegův revolver. Expertíza odhalila, že právě kulka z této zbraně zavinila smrt Craiga Millera.

Manželům na útěku brzy došly peníze a tak o ně Charlene telefonicky požádala svou matku. Když hotovost dorazila, Gallegovi se přesunuli ze Salt Lake City do Denveru a poté do Omahy v Nebrasce. Odtud opět Charlene volá matce a chce další peníze. Paní Williamsová sice znovu souhlasí, ale tentokrát informuje FBI. Když si chce dvojice vyzvednout17. listopadu 1980 peníze na poště v Omaze, je zatčena agenty FBI.

Po zatčení se oba dopadení chovali značně odlišně. Zatímco Gerald tvrdošíjně zapíral a choval se značně arogantně, Charlene pochopila, že je zle, a požádala státního prokurátora o dohodu. Byla ochotná svědčit proti svému manželovi a výměnou za to požadovala nejnižší možný trest za spáchání vraždy, což bylo 16 let a 8 měsíců. Prokurátor s takovou nabídkou souhlasil, protože jeho jasným cílem bylo odsoudit Gallega. Ten i v tento moment pokračoval ve svém sebedestruktivním chování. Při výsleších i u soudu se nadále choval arogantně, odmítal odpovídat na většinu otázek a před zahájením soudního řízení dokonce odmítl státem přiděleného advokáta, protože tvrdil „že při tak triviálním případu se zvládne obhajovat sám“. To byl zřejmě poslední hřebíček do jeho rakve. V roli svého vlastního obhájce totiž předvedl velice žalostný výkon. Odmítl předvolat Charleninu matku, která z neznámého důvodu chtěla svědčit v jeho prospěch. Jako svého korunního svědka předvolal svou manželku Charlene. Ve své naivitě se totiž domníval, že Charlene přizná, že proti němu svědčí jen proto, aby si zachránila vlastní život. Když se mu to během 6 dní nepodařilo, zeptal se jí tedy přímo. Když Charlene odpověděla, že proti němu svědčí kvůli výčitkám svědomí, byl Gallego v takovém šoku, že se několik minut nezmohl na jediné slovo. Po zbytek soudního procesu se pak snažil Charlene vykreslit jako nestabilní narkomanku a donutil ji, aby se přiznala, že měla během pobytu ve vězení lesbický poměr s jinou vězeňkyní.

To ho však už nemohlo zachránit. V Nevadě byl Gallego odsouzen 21. června 1983 k trestu smrti za vraždy Craiga Millera a Mary Elizabeth Sowersové. V červnu 1984 byl v Kalifornii odsouzen k dalšímu trestu smrti za ostatní své vraždy. I po svém odsouzení Gallego trval na své nevinně a proti rozsudku se okamžitě odvolal. Zdůrazňoval především to, že nebyl poučen o tom, jak moc si může vlastní obhajobou uškodit. Zatímco v Nevadě bylo jeho odvolání zamítnuto, v Kalifornii byla jeho námitka uznána a v roce 1999 se konal druhý soudní proces. Ovšem s naprosto stejným výsledkem. Gallego byl opět odsouzen k trestu smrti.

Během svého pobytu ve vězení Charlene porodila syna, kterého se ujala její matka. Charlene se poté vrátila ke jménu Williamsová. Ve vězení studovala obchod, psychologii a islandskou literaturu. Propuštěna byla po výkonu celého trestu v červenci 1997. Při výsleších a během rozhovorů které poskytla při výkonu trestu tvrdila, že byla jen další Gallegovou obětí a že pokud by ho neuposlechla, byla by zbita nebo snad i zavražděna. Sama dokonce uvedla, že některé oběti před svým manželem chránila. Po svém propuštění však ve svém posledním rozhovoru uvedla: „Proč jsme to udělali? Byla to naše sexuální fantazie. A navíc to byla velká zábava!“ Pak se po Charlene Adelle Gallegové slehla zem. Podle její matky opustila Kalifornii a už se nikdy nevrátila.

Gerald Armond Gallego se své popravy nedožil. 18. července 2002 zemřel ve vězeňské nemocnici v Nevadě. Jako příčina smrti je uváděna rakovina konečníku, která se mu rozšířila do jater a plic.

 

Zdroje: wikipedia.org, CrimeLibrary.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 5
Celkem: 1059205
Měsíc: 12637
Den: 452