Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gregorio Cardenas Hernandez

article preview

"Škrtič z Tacuby"

(Mexiko)

 

Gregorio Cardenas Hernandez se narodil v roce 1915 v Mexico City. Jako dítě prodělal těžkou encefalitidu, což mělo údajně velký vliv na změnu v jeho chování. Jeho blízcí si začínali všímat, že se čas od času choval podivně, navíc začal být velice krutý ke zvířatům. V relativně vyšším věku začal studovat chemii na Univesidad Nacional Autónoma de México.

Svou první vraždu spáchal v srpnu 1942, kdy ho v jeho domě na Mar del Norte 20 navštívila prostitutka María de los Ángeles Gonzálezová (16 let). Cardenas s ní měl nejprve sex a poté ji uškrtil. Její tělo pak zakopal u sebe na zahradě. Stejný osud potkal i další dvě prostitutky Rosu Reyesovou (16 let) a Raquel Martínez de Leónovou (16let). I tyto dvě dívky po sexu uškrtil a jejich těla zahrabal na zahradě svého domu. Jeho poslední obětí se v září 1942 stala studentka chemie Graciela Arias Ávalosová (19 let). Tu Cardenas nejprve znásilnil a poté ubil k smrti. I její tělo nakonec skončilo zakopané na Cardenasově zahradě. Těsně po této vraždě se Cardenasovy psychické problémy natolik zhoršily, že musel být hospitalizován v psychiatrické léčebně. Jeho sousedé mezitím informovali policii o tom, že ke Cardenasovi velice často chodí ženské návštěvy, které však nikdo neviděl odcházet. Policisté se proto rozhodli prohledat Cardenasův dům a následně i jeho zahradu, kde narazili na těla 4 zavražděných žen. Cardenas byl zatčen 7. září 1942 během jeho pobytu v psychiatrické léčebně.

Při výsleších se Cardenas ke všem vraždám doznal. Psychiatři ho diagnostikovali jako paranoidního narcistu. Soud rovněž přihlédl k jeho spolupráci s policií a nakonec Cardenase odsoudil k doživotnímu vězení. V roce 1947 se Cardenasovi podařilo z vězení uprchnout a utéct do Oaxaca de Juárez. Jeho pobyt na svobodě však netrval dlouho, ještě tentýž rok byl opět zatčen. Během jeho pobytu ve vězení se Cardenas stal mexickou celebritou. Údajně se ho několik vrahů snažilo napodobit, byl o něm dokonce natočen i pornofilm. Sám Cardenas ve vězení napsal tři životopisné knihy. Rovněž se naučil hrát na klavír, začal psát básně a ve vězení se dokonce i oženil, s manželkou pak zplodit 4 děti. Navíc začal studovat práva.

Díky jeho vzornému chování se nakonec Cardenas dočkal prezidentské milosti a 8. září 1976 byl propuštěn na svobodu. Po svém propuštění pronesl řeč před mexickým Národním kongresem, za který se mu dostalo ovací vestoje. Byl uváděn jako zářný příklad napraveného zločince. Cardenas poté dostudoval práva a celý zbytek života se živil jako právník. V 90. letech zažaloval autory jedné divadelní hry pojednávající o jeho životě. Nesouhlasil totiž s tím, jak je ve hře vyobrazen. Soud mu dal nakonec za pravdu a tvůrci hry museli Cardenasovi vyplatit odškodné 8 milionů mexických peso. Gregorio Cardenas Hernandez zemřel 2. srpna 1999 ve věku 84 let.

 

Zdroje: wikipedia.org, murderpedia.org

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 8
Celkem: 1060717
Měsíc: 12078
Den: 450