Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gustavo Adolfo Parada Morales

article preview

"El Directo"

(Salvador)

 

Parada se narodil 25. ledna 1982 ve městě San Salvador. Otce nikdy nepoznal, protože ten ještě před jeho narozením emigroval do USA. Parada vyrůstal v jedné z chudinských čtvrtí města San Miguel, které je vzdálené 138 km od San Salvadoru. Jeho matce bylo v době Paradova narození pouhých 16 let a aby jej uživila, byla nucena prodávat po městě své obnošené šaty. Situace se ještě zhoršila, když Paradovi přibylo dalších 6 sourozenců (rovněž nemanželských).

Podle Paradovy matky byl bezproblémové dítě, které však bylo ve škole šikanováno a bito ostatními spolužáky. To byl údajně důvod, proč nakonec přestala Parada posílat do školy. Pravý důvod byl však zřejmě úplně jiný. Parada totiž musel už od 10 let pracovat v místní pekárně. Aby tedy mohl věnovat více času práci a pomáhat tak s rodinným rozpočtem, musel ukončit svou školní docházku.

Přibližně ve 13 letech vstoupil Parada do jednoho z místních pouličních gangů. Už o rok později spáchal svou první vraždu. Jeho obětí se stala dívka, která odmítla jeho sexuální návrhy. Parada ji proto unesl, znásilnil a poté jí nožem odřízl obě ňadra. Stále ještě živou dívku následně hodil do studny, kde ji nechal v bolestech umírat. Parada pak sebral odřezaná ňadra, vložil je do igelitové tašky a odnesl si je domů, kde si je vystavil jako trofeje.

Parada se rozhodl, že spojí příjemné s užitečným a za další vraždy už si nechal platit, a to zejména od členů vlastního gangu. Díky salvadorskému zákonu, který zakazuje zveřejňovat bližší informace o zločinech spáchaných nezletilými, nejsou o těchto vraždách známy jakékoliv podrobnosti. Několik obětí však bylo údajně znásilněno. Parada při vraždách použil zřejmě naprosto cokoliv, co měl zrovna po ruce. Kladivo, sekeru, baseballovou pálku, nůž, apod.

Parada Morales byl nakonec zatčen 7. ledna 1999 a následně byl obviněn ze spáchání 17 vražd. Jednou z jeho obětí se měla stát i příbuzná místního ombudsmana. Parada jakoukoliv vinu vehementně popíral a tvrdil, že policie jej zatkla jen kvůli jeho vzhledu. V dubnu 1999 byl Parada uznán vinným ze 7 vražd a následně byl odsouzen k 7 letům vězení, což je v Salvadoru maximální trest pro mladistvé (Paradovi bylo v té době pouhých 17 let). Těsně po skončení soudního procesu jeden z porotců, pod příslibem naprosté anonymity, promluvil do tisku. Díky tomu jsou známy podrobnosti alespoň o první Paradově vraždě.

30. dubna 1999 se Paradovi podařilo utéct z vězení poté, co spolu s ostatními spoluvězni zbili dozorce. V reakci na tuto zprávu se z jeho rodné čtvrti odstěhovalo hned 20 rodin. To vše ze strachu, že se Parada vrátí. K tomu však nikdy nedošlo, protože jeho pobyt na svobodě neměl dlouhého trvání a po pár dnech byl opět dopaden.

Parada si nakonec odpykal pouze polovinu ze svého trestu a za dobré chování byl v říjnu 2002 propuštěn. 16. února 2003 byl však znovu zatčen, tentokrát za krádež, nelegální držení střelné zbraně a napadení. S jakým trestem odešel od soudu není známo, ale jisté je to, že i tentokrát byl podmínečně propuštěn. Do vězení se poté ještě několikrát vrátil. Je až s podivem, že se stihl oženit a zplodit 2 děti. Během jednoho svého pobytu za mřížemi spáchal Parada svou poslední vraždu, když 22. srpna 2007 zavraždil spoluvězně Rafaela Enriqueho Martíneze. Za tuto vraždu byl odsouzen ke 35 letům vězení. Mimochodem, jeho manželka Rosa María také nebyla žádný svatoušek, v roce 2008 byla zatčena za vydírání.

30. srpna 2013 byla zastřelena Paradova manželka. Podle některých teorií měl její vraždu naplánovat sám Parada, protože se dozvěděl o jejím poměru se členem konkurenčního gangu Juanem Alexandrem Ramírezem Álvarezem. Její milenec byl zavražděn o pouhé 2 dny později. Odplata však na sebe nenechala dlouho čekat. Už 2. září 2013 byl Gustavo Adolfo Parada Morales ubodán ve vězení. V 07:00 bylo jeho tělo nalezeno na toaletě. Bylo mu 31 let. K jeho vraždě se přiznali tři vězni, členové konkurenčního gangu.

 

Zdroje: murderpedia.org, periodicoequilibrium.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 17
Celkem: 1061427
Měsíc: 12171
Den: 481