Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hamdi Kayapınar

article preview

"Lovec"

(Turecko)

 

Hamdi Kayapınar se narodil v roce 1979 ve čtvrti Melikgazi v tureckém městě Kayseri. Z domu svých rodičů se nikdy neodstěhoval a celý život si vydělával na živobytí sběrem odpadu. Svou první vraždu spáchal už ve 14 letech, kdy provazem uškrtil svého o rok mladšího sourozence. Důvodem byla žárlivost, Kayapınar měl totiž pocit, že tohoto sourozence měli rodiče raději než jeho. Za tuto vraždu byl i odsouzen, ale po 4 letech byl podmínečně propuštěn. Ihned poté se Kayapinar vloupal do obchodu s loveckými potřebami, kde ukradl brokovnici. S tou pak spáchal drtivou většinu svých dalších vražd. Kayapınar je za toto vloupání odsouzen na další 4 měsíce, ale brokovnici se mu podaří před policisty ukrýt.

30. března 1998 zaparkoval obchodník Yasar Sezer (46 let) před svým domem ve čtvrti Argincik. V momentě, kdy ze svého auta vystoupil, zasáhl ho do krku výstřel z brokovnice. Muž byl na místě mrtev. Útočník ho ještě okradl o peníze a hodinky. Pak jeho tělo hodil do nedalekého vodního kanálu.

V dubnu 1999 se İbrahim Aydemir (37 let) vracel o kolo půlnoci z práce domů na kole. I on byl střelen brokovnicí, ovšem podařilo se mu přežít. Když útočník viděl, že je jeho oběť naživu, sebral mužovo kolo a odjel pryč. O 3 dny později byl na stejném místě postřelen i Bünyamin Selvitop (25 let). I v tomto případě útočník po první ráně zmizel z místa činu, díky čemuž oběť dokázala přežít. Přibližně týden nato však stejné štěstí neměl Memis Dinçaslan (52 let). Jeho tělo bylo nalezeno ve vodním kanále. Vrah svou oběť obral o její peníze. Další obětí střelce se stal policejní důstojník İlhan Durus, na kterého útočník vystřelil, když kolem něj projížděl ve služebním autě. Policista utrpěl vážná poranění, ale podařilo se mu přežít. Těsně po tomto útoku byl Kayapınar předvolán k výslechu, ale kvůli nedostatku důkazů musel být opět propuštěn.

Další 2 roky nedošlo k žádnému dalšímu útoku. V tu dobu byl totiž Kayapınar na vojně. Na konci roku 2000 se však vrah znovu přihlásil o slovo. Jeho obětí se stal noční hlídač İbrahim Genc, který byl zavražděn výstřelem z brokovnice a následně okraden o veškeré cennosti. 31. ledna 2001 byl postřelen obchodník s uhlím Bedrettin Duvar (47 let). Ten byl zasažen, když se vracel kolem půlnoci domů. Bedrettinovi se však podařilo přežít. Útočník opět zmizel, když viděl, že oběť stále žije. O pár dní později byla nalezena hned tři další mrtvá těla. Cafer Sahin a Abdullah Aslan byli střeleni do krku, stavební dělník ali Araz byl střelen brokovnicí do hrudi. Všechny tři oběti byly navíc okradeny.

Kayapınar patřil mezi podezřelé po celou dobu policejního vyšetřování, ale policii chyběl jakýkoliv důkaz prokazující jeho vinu, s výjimkou toho, že Kayapınar bydlel v blízkosti míst, kde došlo k útokům. V roce 2001 se přece jen policie rozhodne provést prohlídku v Kayapınarově domě. Když však policisté zaklepou na dveře, Kayapınar uteče zadním oknem. Policii tak nakonec otevřela Kayapınarova sestra, která uvedla, že jí Kayapınar několikrát vyhrožoval smrtí. Rovněž policii ukáže, kde její bratr zakopal svou brokovnici. Policistům se podařilo najít Kayapınarovy kalhoty potřísněné krví. Pozdější analýza ukázala, že se jednalo o krev několika Kayapınarových obětí. K překvapení všech hned druhý den přijde Kayapınar na policejní stanici, aby se zeptal, proč ho policie hledá. Během výslechu se pak postupně přiznal k 6 vraždám. Uvedl, že si během života vypěstoval odpor k lidem, kteří jím údajně pohrdali. Sám sebe označoval jako lovce a své oběti jako kořist. Věci, které svým obětem ukradl, pak nazýval odměnou. Rovněž také tvrdil, že vyhrál sázku s dalším tureckým sériovým vrahem Seyitem Ahmetem Demircim o to, kdo zavraždí více lidí. Za 6 vražd byl nakonec Kayapınar odsouzen ke 169 rokům a 7 měsícům ve vězení.

Po 2 letech byl Kayapınar převezen do vězení s mírným režimem, kde mají vězni povolené vycházky. Z jedné takové vycházky se však Kayapınar nevrátil. Policii se ho podařilo vypátrat až v únoru 2016 v domě svého příbuzného v Kayseri. Po svém opětovném zatčení byl Kayapınar poslán do věznice s přísnějším režimem. Odtud byl však po pouhém roce podmínečně propuštěn.

2. srpna 2018 byl zastřelen brokovnicí hlídač vily v Kayseri jménem Sami Yılmaz (47 let). Útočník mu ukradl jeho pistoli a několik cenností. Podle záznamů z bezpečnostních kamer bylo policistům hned jasné, že vrahem je Kayapınar. Policisté si pro něj došli 7. srpna 2018. V jeho domě byla nalezena brokovnice i pistole ukradená zavražděnému hlídači. I tentokrát se Kayapınar přiznal a tvrdil, že tento útok plánoval 3 dny a že muže zavraždil proto, že se mu líbila jeho pistole. Za tuto vraždu byl Hamdi Kayapınar 11. února 2019 odsouzen na doživotí. Tentokrát snad opravdu definitivně...

 

Zdroje: wikipedia.org, posta.com.tr

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 6
Celkem: 1059997
Měsíc: 12287
Den: 336