Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hannoverský vrah s pilou

article preview

(Německo)

 

26. září 1975 bylo nedaleko vodní elektrárny Schneller Graben u Hannoveru nalezeno torzo lidského těla. Podle patologa patřilo ženě ve věku 23 - 25 let vysoké přibližně 155 cm. Ňadra oběti byla odříznuta. Vrah otevřel břišní dutinu oběti, načež z ní vyjmul vnitřní orgány. Žena měla na břiše viditelnou jizvu a podle patologa porodila minimálně jedno dítě. Tělo bylo pravděpodobně rozřezáno kotoučovou nebo pásovou pilou. Bylo také zřejmé, že minimálně 10 dní před nálezem bylo ženino tělo ve vodě. Oběť nebyla nikdy identifikována a proto byla označena jako "Torzo 1".

21. února 1976 byly na parkovišti před budovou televize NDR (Norddeutscher Rundfunk) v Hannoveru nalezeny dvě poloviny ženského trupu. O pár dní později oznámily 2 studentky nález lidské nohy. Ta ležela na skládce nedaleko dívčí školy na Bonner Straße. Další části stejného těla byly v následujících dnech nalezeny v řece Leine. Podle patologa všechny části těla patřily ženě ve věku asi 25 let, vysoké přibližně 170 cm. Smrt oběti nastala 2 - 3 týdny před prvním nálezem. To však bylo vše, co se o oběti podařilo zjistit.

Další vrahovou obětí se stal muž ve věku 17 - 18 let. 6 částí jeho těla bylo postupně nalézáno v období od 28. května do 11. června 1977 v okolí vodní elektrárny Schneller Graben. Mladík byl vysoký asi 170 cm a na horní části těla měl vytetovaný železný kříž. Jeho identita zůstává dodnes neznámá.

Během prohledávání okolí vodní elektrárny Schneller Graben byla 5. června 1977 nalezena část těla, která nepatřila výše popsanému mladíkovi. Jednalo se o ruku, která podle názoru patologa patřila asi 50letému muži.

10. července 1977 byla v lese Eilenriede nalezena spodní část ženského těla. Tato část těla patřila asi 40leté ženě vysoké 160 cm. Žena měla na těle jizvu po operaci slepého střeva, porodila minimálně jedno dítě a trpěla arteriosklerózou.

10. prosince 1977 došlo k poslednímu podobnému nálezu. Na polní cestě nedaleko Hannoveru bylo nalezeno torzo ženského těla, jež bylo zabaleno ve staré bavlněné přikrývce. Ženě bylo 50 - 60 let, porodila minimálně jedno dítě a i ona měla na těle patrnou jizvu po apendektomii. Na jejím krku byly nalezeny stopy po škrcení. Díky tomu mohl patolog určit příčinu smrti oběti: uškrcení.

I přes značnou policejní snahu se nikdy nepodařilo odhalit vrahovu identitu. V drtivé většině případů byla části těl nalezena o víkendech na dobře viditelných místech. Je tedy zřejmé, že se pachatel  nesnažil části těl jakkoliv ukrýt. Naopak chtěl, aby byla nalezena. Podle vyšetřovatelů neměl pachatel obzvlášť výjimečné znalosti lidské anatomie, podle jejich názoru mohl pracovat jako řezník. Na některých částech těl byly rovněž nalezeny stopy po mučení, což naznačuje, že pachatel byl nebezpečný sadista. Vyšetřovatelé rovněž přišli s domněnkou, že vrahovo zaměstnání mu neumožňovalo zbavovat se částí těl ve všední dny, musel tedy mít k dispozici dostatečně chladné místo, na kterém těla obětí skladoval. Fakt, že od prosince 1977 nedošlo k nálezu žádné další části lidského těla, vedl vyšetřovatele k závěru, že se vrah buďto přestěhoval, byl zatčen za jiný trestný čin, nebo zemřel.

Stejnou záhadou je i identita vrahových obětí. I téměř 50 let po těchto událostech se policii nepodařilo identifikovat ani jednu z nich.

 

Zdroj: wikipedia.org

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 6
Celkem: 1058719
Měsíc: 12601
Den: 661