Jdi na obsah Jdi na menu
 


Henry Maile a Fanuel Makamu

article preview

"Znásilňovači z Mpumalangy"

(JAR)

 

Fanuel Makamu se narodil v roce 1977 ve městě Acornhoek v jihoafrické provincii Mpumalanga. O jeho minulosti není známo zhola nic. To stejné platí i o Henrym Maileovi. Veřejně není dostupná jediná fotografie těchto sériových vrahů. O moc lépe nejsou zdokumentovány ani jejich zločiny.

Jisté je to, že mezi únorem a zářím 2000 spáchali sérii přepadení, znásilnění a vražd. Dvojice se v drtivé většině případů soustředila na osamocené ženy, které přepadala přímo na ulici, někdy i za bílého dne. Pachatelé své oběti poté okradli a znásilnili, 6 z nich nakonec i zastřelili. Ženám, které nechali naživu, ukradli jejich oblečení. Předpokládali totiž, že nahá žena nepůjde na policii. Ke všem zločinům došlo v provincii Mpumalanga.

11. května 2000 Maile s Makamuem odtáhli jednu ženu do budovy střední školy v Acornhoeku. Tam ji poté dlouhé hodiny znásilňovali. Tato oběť však měla to štěstí, že se jí podařilo přežít.

5. srpna 2000 se Maile s Makamuem vloupali do vodárny v Cottondale. Narazili přitom na nočního hlídače a jeho přítelkyni. Muže bez varování zastřelili, ženu poté znásilnili hned vedle jeho mrtvého těla. Pak zastřelili i ji.

Nakonec však dvojici došlo štěstí. 14. září 2000 podnikla policie razii v domě, kde žil Maile. Ten se pokusil utéct, byl však zastřelen jedním ze zasahujících policistů. Když se to dozvěděl Makamu, pokusil se zmizet. Než se mu to podařilo, byl udán svou vlastní matkou.

Makamu byl nakonec obviněn z 10 znásilnění, 6 vražd, 5 ozbrojených loupeží, 2 pokusů o vraždu, 3 vloupání, nelegálního držení střelné zbraně a poškození cizího majetku.

Makamu sice trval na své nevině, ale policii se podařilo najít 104 svědky, kteří jej označili jako pachatele série přepadení a vražd. Bylo mezi nimi i několik přeživších obětí. Makamu byl nakonec zproštěn obžaloby v případech dvou znásilnění a jedné ozbrojené loupeže. Ve všech ostatních bodech obžaloby byl uznán vinným, načež byl odsouzen k 8 doživotním trestům a dalším 165 letům vězení.

Jeho matka na rozsudek reagovala slovy: "Dostal, co si zasloužil. Odpovídá to hrůzám, které napáchal. Nejprve jsem si myslela, že je nevinný a chtěla jsem, aby před soudem očistil své jméno. Když jsem ale slyšela všechna ta svědectví, musela jsem si přiznat krutou pravdu. Můj syn je vrah. Snad nám lidé odpustí." Při odchodu ze soudní síně byla Makamuova matka vřele přivítána rodinnými příslušníky zavražděných žen. Někteří z nich ji i objali.

Fanuel Makamu je nadále ve vězení, kde si odpykává svůj doživotní trest.

 

Zdroje: wikipedia.org, murderpedia.org

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 6
Celkem: 1050238
Měsíc: 16561
Den: 442