Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hicham Raoui

article preview

(Maroko)

 

Životopis

Narodil se v roce 1976 v marockém městě Settat. Jeho otec odešel od rodiny ještě předtím, než se Raoui narodil. Jeho zoufalá a hlavně nemajetná matka jej proto poslala na výchovu ke svému otci. Ten na tom však nebyl o mnoho lépe a tak bylo Raouiho dětství poznamenáno nejen absencí otce, ale i značnou chudobou. Ze základní školy odešel v 5. třídě. Důvod byl jednoduchý: musel si najít práci, aby pomohl zabezpečit rodinu. Raoui proto zbytek svého dětství strávil jako opravář kol a mopedů, což byla práce, kterou z duše nenáviděl. Později se pokusil vystudovat obchodní školu, ale i tentokrát musel studia ukončit kvůli své zoufalé finanční situaci. Do roku 2003 pracoval jako obchodní cestující. Poté opustil své rodné město a zkusil své štěstí v Ait Amiře. Po pouhých 8 měsících se znovu přestěhoval, tentokrát do Marrákeše. Zde pracoval na olivové plantáži kousek za městem. Po pár měsících však pochopil, že ani tady jej štěstí nečeká a vrátil se do rodného Settatu, kde opět začal pracovat jako obchodní cestující.

Ve svém okolí byl Raoui znám jako sympatický a charismatický muž, který je sice uzavřený sám do sebe, ale který nikdy neměl problémy se zákonem. V přítomnosti žen byl velice nesmělý, zábrany mu pomáhal odbourávat alkohol, díky kterému byl schopen oslovit ženu a pozvat ji na skleničku. Většinu pozdějších vražd spáchal právě pod vlivem alkoholu.

16. ledna 2007 došlo ke znásilnění 24leté zdravotní sestřičky. Ta na policejní stanici uvedla, že když se vracela z práce, byla nedaleko pizzerie oslovena jakýmsi okouzlujícím mužem. Ten se jí galantně představil s tím, že je policejní detektiv a poté ji pozval na skleničku. Když ho žena odmítla, mužovo chování se razantně změnilo. Začal být vulgární a značně agresivní. Žena jej prosila, aby ji nechal být. Muž ji však místo toho zatáhl do temné uličky, kde ji análně znásilnil.

 

Série vražd

2. února 2007 - Fatima Zahra Hajjajová (20 let) toho večera odešla z domu, aby si koupila novou nabíječku na mobil. Od té doby ji nikdo neviděl. Její tělo bylo nalezeno až o 11 dní později nedaleko místních jatek. Vrah Fatimu análně znásilnil a poté jí zakryl nos a ústa, díky čemuž se dívka udusila. Policejní lékař nebyl schopen z jejího těla získat jakékoliv důkazy.

7. února 2007 byl Raoui zatčen poté, co jej napadená zdravotní sestřička identifikovala jako muže, který ji před nedávnem znásilnil. Dopomohla k tomu náhoda, kdy se útočník i oběť znovu potkali na ulici. Žena poté okamžitě informovala policii, která násilníka zatkla. Raoui byl ještě téhož roku odsouzen k 1 roku vězení.

11. února 2008 - Nezha Mansarová (22 let) odešla asi v 16:00 z domu, aby si na poště vyzvedla nějaké dopisy. Tam však nikdy nedorazila, načež po ní bylo vyhlášeno pátrání. To nemělo dlouhého trvání, protože o 2 dny později bylo Nezhino tělo nalezeno nedaleko čerpací stanice za hranicemi města Settat. I ona byla análně znásilněna a udušena.

Policie se zaměřila na muže, kteří byli v nedávné době odsouzeni za znásilnění. Mezi těmito muži byl i Raoui. 17. února 2008 mu byl proto odebrán vzorek slin pro testy DNA.

9. března 2008 - Den, kdy zmizela studentka Nawal Taalabiová (22 let). Ve 21:00 ještě telefonovala se svou setrou, poté už hovory nepřijímala. Nawalino tělo bylo nalezeno o 2 dny později za městem Settat. Oběť byla vaginálně i análně znásilněna, tentokrát však byl policejní lékař schopen odebrat vzorek vrahových slin i jeho spermatu. Ty byly okamžitě odeslány do laboratoře v Casablance.

 

Zatčení a soud

Analýza vzorků ukázala na jasného pachatele: Hichama Raouia. Ten byl zatčen 17. března 2008. Hned při prvním výslechu se doznal ke všem vraždám. Uvedl, že oběti mu plně důvěřovaly a dobrovolně s ním odešly na místo, kde je nejprve znásilnil a poté zavraždil. Na závěr dodal: "Vždy jsem upřednostňoval anální sex. Ale vůbec netuším, proč jsem je vlastně zabil." Díky pachatelově přiznání byl soudní proces poměrně krátký. Ještě v roce 2008 byl Raoui odsouzen k trestu smrti. Rozsudek dodnes nebyl vykonán a tak Raoui nadále zůstává v cele smrti.

 

Zdroje: murderpedia.org, leseco.ma

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 3
Celkem: 1059203
Měsíc: 12636
Den: 450