Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hiroshi Maeue

article preview

"Vrah ze stránek pro sebevrahy"

(Japonsko)

 

Informací o tomto vrahovi není mnoho. Hiroshi Maeue se narodil 8. srpna 1968 v japonské prefektuře Ósaka. Měl netypickou sexuální poruchu, díky které  byl schopen sexuálního vzrušení jen v momentě, kdy někoho škrtil. Začal studovat na Technologickém institutu v Kanazawě. Studia ovšem nedokončil a ze školy odešel v roce 1988. V roce 1995 se přímo v práci pokusil uškrtit jednoho svého kolegu. Trestnímu stíhání se nakonec vyhnul (došlo k mimosoudnímu vyrovnání), ale následně byl z práce propuštěn. V roce 2001 byl zatčen poté, co se pokusil uškrtit 2 ženy. Za to byl odsouzen k 1 roku ve vězení s následnou podmínkou na 3 roky. V dubnu 2002 byl zatčen znovu, protože se pokusil uškrtit mladého studenta. Tentokrát si odseděl 1 rok a 10 měsíců ve vězení.

Po svém propuštění začal Maeue pracovat pro personální agenturu v Ósace. Ve svém volnu projížděl různé webové stránky pro sebevrahy, na kterých se většinou mladí lidé domlouvali na společném páchání sebevražd. Některé z nich Maeue kontaktoval, uspět se mu však podařilo až v roce 2005. Na jeho zprávu mu odpověděla Michiko Nagamotová (25 let) z města Tojonaka. Poté, co si spolu vyměnili několik emailových zpráv ji Maeue slíbil, že společně spáchají sebevraždu. Domluvili si schůzku na 19. února 2005. Na ní Maeue Michiko oznámil, že si půjčil auto, ve kterém se společně udusí výfukovými plyny. Když však oba nasedli do auta, Maeue ženu holýma rukama uškrtil. Sám později uvedl, že v tu chvíli cítil největší vzrušení ve svém životě. Tělo své oběti poté pohřbil v nedalekém lese.

Naprosto stejný scénář poté Maeue zopakoval ještě dvakrát. V květnu 2005 zavraždil 14letého mladíka z města Kóbe a měsíc poté 21letého studenta z Ósaky. Mezitím však bylo nalezeno tělo Michiko Nagamotové. Když policie procházela její emaily, narazila na zprávy od Maeueho. Díky tomu byl Maeue 5. srpna 2005 zatčen. Ochotně se přiznal nejen k vraždě Michiko, ale i k dalším dvěma vraždám. Na základě jeho výpovědí bylo nalezeno tělo 14letého chlapce, tělo studenta z Ósaky se nikdy nalézt nepodařilo.

28. března 2007 byl Maeue odsouzen k trestu smrti za 3 vraždy. Jeho obhájci se sice na místě odvolali, ale Maeue později uvedl, že si tento trest zaslouží a 5. července 2007 odvolání stáhl. 28. července 2009 byl Hiroshi Maeue ve věku 40 let oběšen ve vězení v Ósace. Společně s ním byl oběšen i další japonský sériový vrah Yukio Yamaji.

 

Zdroje: wikipedia.org, Japantimes.co.jp

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 12
Celkem: 1058135
Měsíc: 12444
Den: 515