Jdi na obsah Jdi na menu
 


Huang Yong

article preview

(Čína)

 

Od září 2001 začali v čínské provincii Che-nan záhadně mizet dospívající chlapci. Vždy se jednalo o chlapce z chudých farmářských rodin, kteří bydleli na internátních školách. A ve všech případech zmizeli poté, co navštívili internetovou kavárnu nebo videohernu. Za jiných okolností by teď následovala věta: Policii se po zmizelých chlapcích nepodařilo najít jedinou stopu. Problém je však v tom, že v tomto případě policie po pohřešovaných ani nepátrala. Když rodiče prvního pohřešovaného chlapce navštívili místní policii, aby oznámili, že jejich syn zmizel, policisté je odbyli větou: "Když nemáte jeho mrtvolu, tak to nemůžeme nijak řešit." Je nutné dodat, že podobným způsobem se k tomu postavily i školy, kde pohřešovaní chlapci studovali. I když vedení těchto škol o jejich zmizeních vědělo, nijak neupozornilo ostatní žáky ani jejich rodiče na nebezpečí, které jim může hrozit. Zní až neuvěřitelně, že policii nezalarmoval ani nález dvou uřezaných rukou nalezených na schodech před jednou z internetových kaváren. Podle zpráv z tisku byl na těchto rukou napsaný vzkaz od vraha. Ani to však policii nevyburcovalo k jakékoliv snaze a dále odmítala jakkoliv řešit narůstající případy pohřešovaných teenagerů... Až v momentě, kdy se několik rodičů vydalo do Pekingu stěžovat si na postup místní policie, začali policisté tyto případy řešit. V té době už však bylo pohřešováno 18 mladých chlapců...

V listopadu 2003 potkal 16letý Zhang Liang poblíž videoherny neznámého muže. Ten mu slíbil zajímavou brigádu. Detaily prý proberou u muže doma, kde hned sepíší smlouvu. Zhang neváhal, protože jeho rodina rozhodně nepatřila k nejbohatším a peníze na studia by se mu rozhodně hodily. Naděje na slibný přivýdělek se rozplynuly v momentě, kdy vstoupili do mužova domu. V tu chvíli se totiž cizinec proměnil v zuřící bestii, která se na Zhanga okamžitě vrhla. Muž začal mladíka škrtit provazem a Zhang upadl do bezvědomí. Když se probudil, ležel nahý připoutaný k jakési lavici. Muž, který sliboval že bude jeho zaměstnavatel se k němu sklonil a řekl: "Už jsem jich zabil nejmíň 25. Ty budeš další." Během následujících 4 dnů zažívá Zhang doslova peklo na zemi. Jeho věznitel ho celou dobu mučil, znásilňoval a škrtil. Zhang několikrát ztratil vědomí, ať už následkem škrcení nebo kvůli pronikavé bolesti, když mu muž píchal velké jehly do břicha. Mladíkovi zřejmě zachránilo život to, že se s mužem neustále snažil komunikovat. Podle Zhangovy pozdější výpovědi chodil jeho věznitel poslední den zuřivě po domě a mumlal si: "Mám ho zabít nebo ne?" Zhang ho začal prosit o slitování a slíbil mu, že když ho muž pustí, tak se o něj postará až bude starý. Na únosce to kupodivu zafungovalo a nakonec Zhanga pustil.

Po svém propuštění se Zhang okamžitě vypravil na nejbližší policejní stanici. Ani pohled na zuboženého mladíka však policisty nepřesvědčil a původně Zhangovu výpověď smetli ze stolu jako pokus o vtip. Nakonec se však přece jen policie odhodlala k akci. Bylo zjištěno, že v domě (ve skutečnosti to byla stará neudržovaná farma) bydlí farmář Huang Yong (narozen 18. listopadu 1974). Ten byl odveden k výslechu a zároveň byla nařízena domovní prohlídka na jeho farmě. Už během ní policisté narazili na první těla Huangových obětí zahrabaná na jeho dvoře. Celkem zde nakonec bylo nalezeno 17 těl pohřešovaných mladíků. Huang se k vraždám přiznal, i když zarputile tvrdil, že zavraždil nejméně 25 obětí, na což byl náležitě pyšný, protože být vrahem byl jeho sen již od raného dětství. Své oběti na svou farmu lákal pod slibem různých brigád, příslibem zaplacení školného nebo svým obětem tvrdil, že vyvíjí novou revoluční videohru, kterou jim chce ukázat. Své oběti přivazoval k lavici, kde je znásilňoval a mučil. Pak mladíky uškrtil provazem a některé ještě posmrtně znásilnil.

Soud s Huangem byl poměrně krátký. 9. prosince 2003 byl Huang Yong odsouzen k trestu smrti a již 26. prosince byl zastřelen popravčí četou. V roce 2004 byly na jeho pozemku nalezeny tělesné pozůstatky dalších dvou mladíků. Celkový počet jeho obětí je tak dodnes nejasný.

 

Zdroje: wikipedia.org, murderpedia.org

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 3
Celkem: 1057790
Měsíc: 12434
Den: 399