Jdi na obsah Jdi na menu
 


Itzcoatl Ocampo

article preview

(USA)

 

Životopis

Itzcoatl Ocampo se narodil v roce 1988 v Mexiku. Těsně po jeho narození se rodina stěhuje do USA, do malého města Yorba Linda v Jižní Kalifornii. Jeho otec se stal úspěšným manažerem skladu. Ocampo byl ve svém okolí oblíbený, ve škole měl spoustu přátel. V roce 2006 narukoval k námořní pěchotě. Ve výcviku získal pověst pilného a spolehlivého vojáka. V roce 2008 je vyslán do Iráku. O dva roky později opouští aktivní službu a vrací se zpátky domů. Jeho rodina a okolí si ale velice brzy všimnou, že ho služba v Iráku změnila k nepoznání. Z veselého mladíka se stal muž, který často vykřikoval ze spaní, trpěl bolestmi hlavy, měl sluchové halucinace a velice často se mu nekontrolovatelně třásly ruce. Několikrát ho jeho přátelé a rodina viděli jak v šatníku nebo v koupelně hledá bombu nebo ukryté zbraně. Navíc nebyl schopen najít si jakoukoliv práci. V odbě, kdy absolvoval vojenskou službu se jeho rodiče rozvedli. Jeho otec poté ztratil svoji práci a utratil veškeré své úspory, díky čemuž byl nucen prodat dům a žít na ulici jako bezdomovec. To Ocampovu duševnímu stavu také nepřidalo. Definitivním zlomem zřejmě bylo to, že se v roce 2010 dozvěděl o smrti jednoho ze svých kamarádů během mise v Afghánistánu. Jeho halucinace se zhoršily a Ocampo začal tvrdit, že se blíží konec světa. Požádal o léčení v nemocnici pro veterány, ale byl odmítnut.

 

Série vražd

25. října 2011 - Raquel Estradaová (53 let) a její syn Juan Herrera (34 let). Ubodáni ve svém domě v Yorba Linda.

20. prosince 2011 - James McGillvray (53 let). Bezdomovec ubodaný ve spánku poblíž nákupního centra. Bezpečnostní kamery celou událost zachytily, vraha se ovšem nepodařilo identifikovat.

28. prosince 2011 - Lloyd Middaugh (42 let). Bezdomovec, opět ubodaný ve spánku.

30. prosince 2011 - Paulus Smit (57 let). Znovu muž bez domova, ubodaný poblíž Bank of America. I tentokrát došlo k vraždě před bezpečnostními kamerami, opět se ale nepodařilo najít někoho, kdo by vraha identifikoval.

13. ledna 2012 - John Berry (64 let). Tentokrát Ocampo na bezdomovce zaútočil v rušném nákupním centru. V momentě, kdy začal do své oběti zběsile bodat, zareagoval zaměstnanec jednoho z obchodů a běžel napadenému na pomoc. Ocampo začal utíkat, ale muž mu byl v patách, navíc během pronásledování ještě zavolal na tísňovou linku 911. Po příjezdu policie se Ocampo vzdal.

 

Zatčení

Po svém zatčení se Ocampo přiznal k vraždám bezdomovců i k vraždě v domě paní Estradaové. Navíc byl identifikován podle záznamů z bezpečnostních kamer. Je zajímavé, že jen těsně před svým zatčením navštívil Ocampo svého otce (který byl také bezdomovcem) a prosil ho, aby opustil ulice, že je to nebezpečné, a dokonce svému otci ukázal fotografii jedné ze svých obětí, aby ilustroval, jak může dopadnout člověk, který žije na ulici. Ocampo byl obžalován ze všech šesti vražd. Soudu se ale nedožil. 27. ledna 2013 spáchal ve své cele sebevraždu poté, co požil větší množství čistícího prostředku. Ocampo byl okamžitě převezen do nemocnice, kde byl následujícího dne prohlášen za mrtvého.

 

Zdroje: DailyMail.co.uk, Los Angeles Times

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 9
Celkem: 1050542
Měsíc: 16536
Den: 498