Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jack Rozparovač

article preview

 Velká Británie

 

Série vražd

Kanonická pětice vražd připisovaná Jacku Rozparovači:

31. srpna 1888 - v 03:40 je v Buck's Row v chudinské londýnské čtvrti Whitechapel nalezeno tělo prostitutky  Mary Ann Nicholsové (43 let). Oběť je uškrcená a má podříznuté hrdlo. Na těle jsou dále nalezeny 2 hluboké řezné rány na břiše a 2 bodné rány v oblasti genitálií.

8. září 1888 - prostitutka Annie Chapmanová (48 let). Její tělo bylo nalezeno asi v 05:55 na Hanbury Street 29. Na krku jsou zřetelné stopy po škrcení. Oběť má proříznuté hrdlo a zcela otevřenou dutinu břišní. Kusy masa má oběť položené na levém rameni. Přes pravé rameno vrah přehodil střeva oběti. Z jejího těla vrah vyjmul dělohu, horní část pochvy, větší část močového měchýře a část břišní stěny, včetně pupku. Ani jedna z těchto částí těla nebyla na místě činu nalezena.

27. září 1888 - Centrální tisková agentura v Londýně obdržela dopis, ve kterém se pisatel hlásil k vraždám a vysmíval se snaze policistů dopadnout vraha. Podepsal se přezdívkou Jack Rozparovač.

30. září 1888 - Prostitutka Elizabeth Strideová (44 let). Byla nalezena ve vjezdu na Dutfiled's Yard v 01:00 s podříznutým hrdlem. V 01:44 je na Mitre Square (na hranici City a Whitechapelu) nalezeno tělo další prostitutky Catherine Eddowesové (46 let). Oběť má podříznuté hrdlo a zohavený obličej. Vrah oběti odřízl levé oční víčko, špičku nosu a kus ucha. Na obou tvářích jsou navíc řezné rány. Břicho bylo otevřeno od hrudníku až po rozkrok. Střeva oběti jsou znovu položena na jejím rameni. Vrah z těla vyjmul ledvinu a kus dělohy, ty nebyly na místě činu nalezeny. V otevřené břišní dutině je nalezeno několik bodných ran v oblasti jater a sleziny. Několik řezných ran je i v oblasti stehen a genitálií.

1. října 1888 - Centrální tisková agentura v Londýně obdržela další dopis od údajného vraha. Dopis je psán stejným rukopisem jako ten předchozí a je ukončen stejným podpisem: Jack Rozparovač.

16. října 1888 - předseda Whitechapelského výboru bdělosti George Lusk obdržel balíček, ve kterém byl přiložen dopis a půlka lidské ledviny. Pisatel dopisu tvrdil, že ji vyřízl ze své poslední oběti a že si druhou polovinu usmažil a snědl. Rukopis je diametrálně odlišný od předchozích dopisů, navíc je v něm obrovské množství pravopisných chyb. Místo adresy odesilatele je v dopise napsáno "Z pekla".

9. listopadu 1888 - Prostitutka Mary Jane Kellyová (asi 25 let). Její tělo bylo nalezeno asi v 10:45 v jejím pronajatém pokoji v Miller's Court 13. Hrdlo oběti je opět podříznuto od ucha k uchu. Břicho bylo v podstatě celé odstraněno. Odřezané kusy masa z dutiny břišní byly nalezeny na nočním stolku. V různých částech místnosti byly nalezeny odřezané kusy masa z levé ruky a obou stehen. Pod hlavou oběti byly nalezeny její ledviny, děloha a odříznuté ňadro. Druhé ňadro bylo nalezeno u její pravé nohy. Mezi nohy oběti vrah položil její játra. Střeva byla položena po pravé straně těla oběti. Došlo ke značnému zohavení všech obličejových rysů oběti. Měla odříznuté obočí, oční víčka, rty, nos, bradu a staženou kůži z čela a tváří. Srdce oběti nebylo na místě činu nalezeno.

Další vraždy spáchané ve stejné oblasti, které mohl spáchat Jack Rozparovač

25. února 1888 - Annie Milwoodová utrpěla několik bodných ran na nohou a spodní části těla. Útok naštěstí přežila.

28. března 1888 - Ada Wilsonová. Byla napadena ve vstupu do svého bytu. Útočník ji dvakrát bodl do krku. Oběť přežila.

3. dubna 1888 - Prostitutka Emma Elizabeth Smithová (45 let). Byla napadena skupinou mladých mužů, zbita a znásilněna. Poté ji útočnici zabodli do vagíny nějaký tupý předmět. Oběť sice útok přežila, ale druhý den ráno svým zraněním podlehla.

7. srpna 1888 - Prostitutka Martha Tabramová (39 let). Její tělo je nalezeno na odpočívadle domu v George Yard Buildings. Má na těle 39 bodný ran v oblasti krku, hrudníku a břicha.

2. října 1888 - Ve sklepě budovy, která se měla brzy stát Novým Scotland Yardem, je nalezeno torzo ženského těla. Tělo se nikdy nepodařilo identifikovat. Věk oběti se odhaduje na 24 nebo 25 let. V průběhu několika měsíců došlo k podobným nálezům nekompletních ženských těl v Londýně a jeho okolí.

17. července 1889 - Prostitutka Annie McKenzieová (40 let). Byla nalezena s podříznutým hrdlem a několika bodnými a řeznými ranami na krku, břiše a na genitáliích.

 13. února 1891 - Prostitutka Frances Colesová (32 let). Její tělo bylo nalezeno ve Swallow Garden s podříznutým hrdlem.

Tato série vražd nebyla nikdy vyřešena a zůstává jednou z největších záhad kriminalistiky. Psychologický profil Jacka Rozparovače naleznete zde. Dopisy Jacka Rozparovače pak najdete zde. Pro více informací navštivte tyto stránky. Nalezne zde mnohem více informací, včetně dopisů od vraha nebo seznamu podezřelých osob.

 

Zdroje: casebook.org, jack-the-ripper.cz

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 3
Celkem: 1045884
Měsíc: 18217
Den: 528