Jdi na obsah Jdi na menu
 


James Clifford Carson a Susan Carsonová

article preview

(USA)

 

Carson se narodil v roce 1950. O jeho dětství či dospívání nejsou žádné informace. Zdá se však, že jeho život byl v naprostém pořádku. Získal magisterský titul, vystudoval čínštinu, oženil se a se svou ženou měl dceru Jennifer. O tu se příkladně staral, ostatní ženy dokonce paní Carsonové záviděly tak pečlivého manžela, který pravidelně přebaluje své dítě a věnuje mu svou veškerou péči. V té době bydlela rodina ve Phoenixu v Arizoně.

Od roku 1977 se však Carsonovo chování začalo děsivě měnit. Podrobnosti nejsou známy, ale vše došlo až tak daleko, že jeho manželka jedné noci sebrala Jennifer, nasedla do auta a odjela do Kalifornie. Nedlouho poté následoval rozvod. Carson dlouho netruchlil a brzy se znovu oženil. Jeho druhou manželkou se stala Susan Barnesová (narozena 14. září 1941), která měla dva dospívající syny. Oba manželé postupně propadli drogám a mysticismu. Carson přijal těsně po svatbě jméno Michael Bear. Tvrdil, že mu toto jméno vybral Bůh. Jeho manželka si začala říkat Suzan Bearová. Novomanželé vyrazili na svatební cestu po Evropě, ze které se vrátili až v roce 1980. S jejich návratem se Carsonova první manželka začala bát o svou i dceřinu bezpečnost, kvůli čemuž se musela velice často stěhovat.

Manželé Carsonovi v té době bydleli se začínající herečkou Keryn Barnesovou (23 let). Ta byla v březnu 1981 nalezena mrtvá na kuchyňské podlaze jejich společného bytu. Keryn měla rozbitou hlavu a v jejím těle bylo nalezeno celkem 15 bodných ran. Podezření okamžitě padlo na její spolubydlící, manželé Carsonovi však zmizeli ještě předtím, než bylo tělo oběti nalezeno. Odjeli do Grants Pass v Oregonu, kde se ukrývali až do jara 1982. Poté se přesunuli zpět do Kalifornie, kde pracovali na konopné farmě. Zde byli známí svými řečmi o blížící se jaderné katastrofě a o nutnosti levicové revoluce.

Jejich pobyt na farmě skončil už v květnu 1982, kdy Carson zastřelil jednoho ze svých kolegů - Clarka Stephensona. Jeho tělo se poté pokusil spálit a zakopat v lese. Když bylo Clarkovo tělo nalezeno o 2 týdny později, Carsonovi už byli opět pryč. Při prohledávání jejich věci, které zanechali na farmě, policisté objevili několik zápisků, ve kterých manželé uvedli, že plánují zavraždit tehdejšího prezidenta USA Ronalda Reagana. V listopadu 1982 byl Carson zadržen v Los Angeles, ale kvůli blíže nespecifikované chybě policistů, byl propuštěn ještě dříve, než jej mohli detektivové vyslechnout. Než se na tento omyl přišlo, Carson byl i s manželkou dávno pryč.

12. ledna 1983 stopovali oba manželé blízko Bakersfieldu. Odvoz jim nabídl Jon Charles Hellyar (30 let). Když však projížděli Sonoma County, došlo mezi nimi k hádce. Jon proto zastavil auto a vystoupil. Tím však konflikt neskončil. Carson se pokusil vytáhnou pistoli, Jon se na něj vrhl a začal se s ním o zbraň přetahovat. K bojující dvojici přispěchala Carsonová, která Jona několikrát bodla nožem. Díky tomu získal Carson pistoli a nebohého Jona zastřelil. To vše vidělo několik projíždějících řidičů, kteří okamžitě zavolali na policii. Ta velice brzo dorazila na místo činu. A to právě v momentě, kdy Carsonovi odjížděli v autě své oběti. Poté došlo ke krátké automobilové honičce. Ta skončila poté, co Carson havaroval. Policie oba manžele vytáhla z auta a okamžitě je zatkla.

Carsonovi se nejprve ke všem vraždám doznali s tím, že jsou pacifisté, vegetariáni a že konvertovali k Islámu. Sami sebe nazvali "vegetariánskými muslimskými válečníky". Keryn Barnesovou zavraždili kvůli svému přesvědčení, že je čarodějnice. Druhou a třetí vraždu obhajovali údajnou homosexualitou svých obětí. Hlavním důvodem pro jejich vraždy však údajně bylo to, že jim to nařídil Alláh. Během soudního procesu své přiznání odvolali. Nijak si tím však nepomohli, protože 12. června 1984 byli odsouzeni k následujícím trestům: 25 let ve vězení za vraždu Keryn Barnesové, 50 let ve vězení za vraždu Clarka Stephensona a 75 let ve vězení za vraždu Jona Hellyara. Tresty se nesčítali, takže manželé Carsonovi byli de facto odsouzeni za 3 vraždy k 75 letům ve vězení.

Po svém odsouzení se ke všem vraždám opět doznali, jen změnili motiv. Keryn zavraždili proto, že se pokoušela změnit jejich víru a mužské oběti zavraždili proto, že údajně sexuálně obtěžovali Carsonovou. Policie je podezírá ze spáchání několika dalších vražd nejen v USA, ale i v Evropě. V těchto případech však neexistuje dostatek důkazů prokazujících jejich vinu. Carsonovi si svůj trest odpykávají dodnes.

 

Zdroje: wikipedia.org, murderpedia.org

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 15
Celkem: 1060920
Měsíc: 12116
Den: 471