Jdi na obsah Jdi na menu
 


James Samuel Walraven

article preview

"The Bathub Strangler"

(USA)

 

15. dubna 1981 bylo ve městě Clarkstown nalezeno tělo Louise DelSantové (22 let). Žena byla zavražděna ve svém bytě. Její tělo leželo v napuštěné vaně tváří ke dnu. Vrah Lousie nejprve znásilnil a poté ji uškrtil holýma rukama. 29. května 1981 byla naprosto totožným způsobem zavražděna Gisele Clardyová (22 let). K vraždě došlo ve městě Buford. 15. června 1981 následovala vražda Patricie Berryové (22 let) v okrese Fulton. Tato žena jako jediná nebyla znásilněna a na rozdíl od předchozích vražd ji vrah uškrtil její stuhou do vlasů.

Policisté během vyšetřování zjistili, že v blízkém okolí došlo již v březnu ke dvěma velmi podobným napadením. 3. března zazvonil u dveří Margaret Finnertyové neznámý muž. Tvrdil, že je instalatér a přišel opravit potrubí. Margaret však o žádné opravě nevěděla a rozhodla se muži zabouchnout dveře před nosem. Údajný instalatér se však stihl vtlačit do bytu, kde začal Margaret škrtit. Když žena upadla do bezvědomí, muž prohledal celý její byt, načež si odnesl jen bajonet z druhé světové války. Něco podobného se stalo 16. března Constance Haroldové. U jejích dveří pro změnu zazvonil muž, který tvrdil, že je zaměstnanec květinářství a že jí přišel doručit květiny. Žádné s sebou ale neměl. Constance se tedy také rozhodla zabouchnout dveře. Muž však strčil nohu do dveří a snažil se vniknout do bytu. Constance se naštěstí podařilo muže přetlačit a zavřít dveře.

Podle svědectví napadených žen policie brzy dopadla Jamese Samuela Walravena (narozen 1949), bývalého tenistu, toho času bez zaměstnání. Walravena poznali i sousedé zavražděných žen, protože v den vražd vždy obcházel po okolí. Navíc byly na místech vražd nalezeny jeho otisky prstů. Sám Walraven nijak nezapíral a k vraždám i napadením se přiznal. Dokkonce se sám dožadoval trestu smrti. A soud mu jeho přání splnil, protože Walravena odsoudil k trestu smrti na elektrickém křesle. Rozsudek byl však v roce 1983 změněn na doživotí. Podle jednoho zdroje se v roce 2004 Walraven oběsil na roztrhaném prostěradle ve své cele.

 

Zdroj: murderpedia.org

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 2
Celkem: 1050329
Měsíc: 16523
Den: 457