Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jaroslava Fabiánová

article preview

(Česká republika)

 

Fabiánová se narodila v roce 1965 v Děčíně. Podle jejího tvrzení byla v dětství znásilněna. Když jí bylo 13 let, její rodiče se rozvedli, čímž v podstatě ztratili zájem o výchovu svých dětí. Přibližně v téže době se Fabiánová začala stýkat se skupinkou svých vrstevníků, především Romů, kteří se živili drobnými krádežemi. Asi v 16 letech zjistila, že ji více přitahují ženy než muži, přesto si čas od času nechala od starších mužů platit za sex. V roce 1981 se Fabiánová zúčastnila vloupaní do bufetu "Sněženka". Na místě však zanechala několik otisků bot, díky čemuž ji začala vyšetřovat policie.

V říjnu 1981 se Fabiánová na děčínském vlakovém nádraží potkala s Vladimírem Zavřelem (78 let), který si často zval mladistvé dívky i chlapce do svého bytu, kde jim platil za sex. Stejný scénář proběhl i tentokrát. Fabiánové se však zdálo, že za své služby nedostala adekvátně zaplaceno. Popadla proto zednické kladivo a několikrát svého klienta udeřila do hlavy. Následně mu ještě zasadila 20 ran nožem do hrudi. V návalu zuřivosti pak muže pobodala šídlem v obličeji. I tentokrát však po sobě zanechala otisk boty v kaluži krve oběti, na místě činu byly navíc nalezeny její otisky prstů. Policie si tak tuto vraždu velice rychle spojila s krádeží v bufetu "Sněženka" a Fabiánová byla den po vraždě zatčena. Jako neplnoletá však byla odsouzena pouze k 7 letům vězení. Po jejím odvolání jí byl nakonec trest snížen na 4 roky a 9 měsíců.

Po svém propuštění pracovala Fabiánová jako výhybkářka u železnice. Poctivě vydělané peníze jí však nestačily a tak si opět začala přivydělávat prostitucí. Během svého života si však vypěstovala takový odpor k mužům, že se jí sex s nimi hnusil. Přišla proto na mnohem pohodlnější způsob výdělku. Své klienty začala uspávat léky, které jim přimíchávala do pití, a následně je okrádala. Rozhodla se odstěhovat se do Prahy, kde měla větší šanci narazit na bohaté turisty. Jedním z nich byl i americký turista jménem Bob, který tímto způsobem přišel o 7000 dolarů a elektroniku za 250 000 korun. Vše se "pokazilo" v momentě, kdy Fabiánová dvěma Maďarům přimíchala do piva hypnotikum. Sice si tím přišla na velice slušné peníze, avšak jeden z mužů byl kardiak, který v důsledku požití léků a alkoholu zemřel. Fabiánová byla krátce po vraždě opět zatčena. Od soudu odešla s 10letým trestem a 5letým zákazem vstupu do Prahy.

Fabiánová byla za dobré chování propuštěna už v roce 2001. A v únoru 2003 se vrátila do Prahy, kde jakémusi muži ukradla mobil. Ten se následně pokusila prodat v zastavárně. Udělala ovšem tu chybu, že se prokázala svými doklady. Tím zároveň sama sebe usvědčila z nerespektování soudně nařízeného zákazu pobytu v Praze. Po opětovném zatčení byla odsouzena k 1 roku vězení s 3letým odkladem.

Fabiánová však hlavní město neopustila. Na konci května 2003 narazila na Florenci na Augustina Kůru (83 let), který ji poté pozval do svého bytu. Co se dělo pak není přesně známo, jisté je však jedno - 5. června byl pan Kůra nalezen ve svém bytě poté, co si sousedé bydlící pod ním všimli krvavé skvrny na stropě. Fabiánová své oběti zasadila 6 ran kuchyňským sekáčkem. Mrtvé tělo pak posadila do křesla a přikryla dekou. Policie zjistila, že z bytu zmizely 3 obrazy, které pachatel vyřízl z rámu, a elektronika za 50 000 korun. Na místě byly nalezeny otisky prstů Fabiánové, stejně jako její DNA. Našlo se i několik svědků, kteří viděli Fabiánovou ve společnosti oběti. Další svědkyně uvedla, že pomohla Fabiánové prodat jeden z ukradených obrazů.

Přestože po ní bylo vyhlášeno pátrání, Fabiánová stihla spáchat ještě jednu vraždu. 8. srpna 2003 se na tramvajové zastávce potkala s Richardem Sýkorou (31 let). Ten ji nejprve pozval na diskotéku, poté i k sobě domů. Jeho tělo bylo nalezeno ležící v tratolišti krve na podlaze jeho koupelny. Fabiánová tomuto muži zasadila celkem 38 bodných ran nožem a samozřejmě jej nezapomněla okrást. I tentokrát však po sobě zanechala zřetelné otisky bot a za nehty oběti se navíc našly stopy její DNA.

Fabiánová byla zatčena 22. srpna 2003. Jakoukoliv vinu popírala. U soudu tvrdila, že Augustin Kůra jí obrazy daroval a že z jeho bytu odešla, protože mu nebylo dobře. V případě své poslední vraždy uvedla, že Richarda Sýkoru sice okradla, ale s jeho vraždou nemá nic společného. Soud tomuto vysvětlení zřejmě neuvěřil, protože v roce 2005 byla Jaroslava Fabiánová odsouzena k doživotnímu trestu. Ve vězení je dodnes.

 

Zdroje: wikipedia.org, zoommagazin.iprima.cz

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 3
Celkem: 1060902
Měsíc: 12110
Den: 466