Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jeong Nam-kyu

article preview

(Jižní Korea)

 

Jeong Nam-Kyu (někdy také uváděn jako Nam-gyu) se narodil 1. března 1969. V roce 1989, kdy vystudoval střední školu, byl odsouzen za loupež ke 4letému podmínečnému trestu. Od té doby se jeho trestní rejstřík neustále rozrůstal o další a další záznamy. Najdeme v něm tresty za krádeže, vloupání nebo sexuální obtěžování. Po této sérii trestů se Jeong octil na pokraji naprosté chudoby a byl nucen žít se svou matkou a sourozenci ve městě Bucheon. Ze své neutěšenou situace vinil celou společnost a také ji nejčastěji zmiňoval jako motiv svých vražd. Sám později tvrdil, že toužil zavraždit všechny bohaté lidi. Paradoxem je, že většina jeho obětí byli lidé, kteří byli v podobné finanční situaci jako on sám. Jeong postupem času více a více zatrpkl a toužil po pomstě za to, že není schopen najít si stálé zaměstnání ani manželku.

Jako dějiště své pomsty si vybral hlavní jihokorejské město Soul. Svou pozornost zaměřil především na čtvrti Shin-gil, Guro a Gwanak. Pečlivě se vyhýbal čtvrti Gangnam, o které věděl že je zde větší počet pouličních kamer. Celkový počet jeho obětí se zastavil na čísle 14 (někde je uváděno 13), přičemž k první vraždě došlo v lednu 2004. Detaily všech jeho útoků se mi nepodařilo dohledat, proto uvedu jen ty, které jsou zdokumentované.

14. ledna 2004 Jeong unesl, znásilnil a zavraždil dvě ženy. 27. března 2004 asi ve 04:30 se Jeong vloupal do domu paní Kimové (55 let) ve čtvrti Gwanak. Ve druhém patře narazil na její tři spící dcery. Jeong začal dívky zuřivě bít blíže nespecifikovaným tupým předmětem. Dvě dívky byly na místě mrtvé, třetí zemřela v nemocnici o několik dní později. Před odchodem ještě Jeong spálil jejich přikrývky. 18. dubna 2005 se Jeong oknem vloupal do domu paní Hwangové (47 let). Ubil ji i jejího 13letého syna a následně dům svých obětí vykradl. 9. října 2005 přímo ve společenském centru pro zdravotně postižené brutálně napadl dvě mentálně postižené ženy. Ty sice utrpěly vážná zranění, ale podařilo se jim přežít. Jindy zase Jeong přepadl malého chlapce vracejícího se ze školy. Začal ho osahávat, když se ale chlapec bránil, Jeong ho zavraždil. Jako motiv pro tuto vraždu později uvedl, že prý byl sám jako dítě zneužíván jakýmsi mužem. 26. dubna 2006 kolem 04:50 se vloupal do dalšího domu, tentokrát ve čtvrti Yeongdeungpo. Zde však narazil na majitele domu, který se pokusil Jeonga zadržet. Do nastalé potyčky se zapojil i mužův otec a Jeong byl nakonec přemožen a předán přivolané policii.

Netrvalo dlouho a Jeong se ke všem vraždám doznal a nijak se netajil tím, že by v nich nadále pokračoval, protože podle jeho slov nebyla společnost ještě dostatečně potrestána. Vyšlo najevo, že Jeong se po sobě snažil zamést veškeré stopy. V mnoha případech spálil oblečení svých obětí a jednou se dokonce pokusil spálit nebo ukrást veškeré noviny, které informovaly o jeho vraždách. Díky vrahovu plnému doznání netrval soudní proces nijak dlouho. 12. dubna 2007 byl Jeong odsouzen k trestu smrti. Na vykonání rozsudku však nikdy nedošlo. 21. listopadu 2009 se Jeong pokusil oběsit ve své cele na smyčce vyrobené z plastového pytle. Stráž ho stačila včas odříznout a Jeong byl převezen do nemocnice. Tam však o den později Jeong Nam-kyu zemřel ve věku 40 let.

 

Zdroje: wikipedia.org, murderpedia.org

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 4
Celkem: 1060735
Měsíc: 12084
Den: 455