Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jesus Aguilera

article preview

(USA)

 

Narodil se v roce 1953 na Kubě. Do USA se dostal na člunu v roce 1981 a téměř okamžitě se dal na dráhu násilníka, zloděje a vraha. Azyl v novém státě nalezl v New Yorku. 19. srpna 1981 byl na návštěvě u své milenky na 1186 East 180th Street. Po sexu své milence svázal ruce a nohy k sobě a kolem krku jí utáhl opasek. Poté se jí neúspěšně pokusil znásilnit. Nakonec z bytu ukradl vše, co se dalo a před svým odchodem ještě pásek, který měla žena omotaný kolem krku, uvázal ke sloupku postele tak, že pokud by se žena začala zmítat, pásek by se pomalu utahoval, dokud by se neuškrtila. Ženě se naštěstí podařilo uvolnit ruce a dokázala se osvobodit.

Takové štěstí již neměl Guillermo Graniela (30 let), kterého Aguilera 29. srpna 1981 zavraždil v suterénu domu na 417 Bronx Park Avenue. Oběť měla opět ruce a nohy svázané k sobě a byla uškrcena lanem, do kterého vrah vložil šroubovák. Jeho pomocí pak lano pomalu utahoval, dokud  Guillerma neuškrtil. 17. září 1981 Aguilera poblíž 207th Street Bridge na Manhattanu zavraždil Josefinu Cepedaovou (24 let), kterou uškrtil drátem. 2. listopadu 1981 Aguilera zavraždil Tolilu Brownovou (36 let) v polorozpadlé chatrči na 1445 Minford Place. Tolila měla opět svázané ruce a nohy k sobě a byla uškrcená šátkem. Tentokrát Aguilera k postupnému škrcení své oběti použil dláto. 19. prosince 1981 v opuštěné budově bývalé nemocnice v Bronxu na Ward Avenue napadl teprve 15letou dívku. Nejprve se jí pokusil uškrtit její vlastní kabelkou, pak jí kolem krku utáhl lano a na něm jí chtěl oběsit. Když se mu ani jedno z toho nepovedlo, tak svou oběť znásilnil a utekl.

Nedlouho po svém posledním útoku byl Aguilera zatčen. Po krátkém zapírání se nakonec přiznal k vraždám Guillerma Graniela a Josefiny Cepedaové, i ke dvěma výše popsaným napadením. Rezolutně však odmítal odpovědnost za vraždu Tolily Brownové. Kvůli nedostatku důkazů nakonec z této vraždy nebyl obviněn. Ani to mu však nijak výrazně nepomohlo. V roce 1982 byl Aguilera odsouzen k doživotnímu trestu.

Případ vraždy Tolily Brownové byl nakonec znovuotevřen v roce 2010. Díky pokroku v testech DNA mohly být konečně porovnány vzorky vrahovy DNA, nalezené pod nehty jeho oběti, se vzorkem DNA Jesuse Aguilera. Při testech byla odhalena stoprocentní shoda. Aguilera sice nějakou dobu trval na své nevině, ale nakonec se přiznal i k této vraždě. 22. února 2015 si Aguilera připsal k doživotnímu trestu ještě dalších 15 let za vraždu Tolily Brownové. Nicméně, o své podmínečné propuštění bude moci požádat v roce 2027...

 

Zdroje: The Daily Beast, Nydailynews.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 1
Celkem: 1059021
Měsíc: 12666
Den: 577