Jdi na obsah Jdi na menu
 


John Allen Muhammad a Lee Boyd Malvo

article preview

"Washingtonští ostřelovači"

(USA)

 

John Muhammad (na fotografii vpravo)

Narodil se 31. prosince 1960 jako John Allen Williams. Jeho rodným městem se stalo Baton Rouge v Louisianě. Poměrně brzy po jeho narození se celá rodina přestěhovala do New Orleansu. Když byli Muhammadovi 3 roky, jeho matka zemřela na rakovinu prsu. Otec těsně poté od rodiny odešel. Muhammada proto vychovávali dědeček a teta z matčiny strany.

Po úspěšném ukončení střední školy se Muhammad oženil s Carol Kaglearovou, se kterou měl syna Lindbergha. V srpnu 1978 vstoupil do řad Národní gardy, kde sloužil jako ženista. Díky tomu, že často nebyl doma, začalo se jeho manželství hroutit, až v roce 1985 skončilo rozvodem. V listopadu téhož roku vstoupil Muhammad do armády.

V armádě Muhammad zastával funkci řidiče a mechanika. Prodělal výcvik s útočnou puškou M16, po jehož absolvování byl považován za skvělého střelce. Během své služby v armádě byl několikrát nasazen v zahraničí, zúčastnil se i operace Pouštní bouře v roce 1991. Než byl 24. srpna 1994 v hodnosti seržanta čestně propuštěn, získal několik vyznamenání.

Během jeho služby v armádě došlo u Muhammada ke dvěma zásadním událostem. Podruhé se oženil, jeho vyvolenou se stala Mildred Greenová, s níž postupně zplodil tři děti. Druhou zásadní událostí pak byla jeho konverze k islámu. V roce 1987 dokonce vstoupil do muslimské sekty Nation of Islam.

Po konci své vojenské kariéry si Muhammad otevřel vlastní autoopravnu. Když byl nucen svůj podnik zavřít, otevřel si pro změnu školu karate. I tento podnikatelský pokus však skončil nezdarem.

A aby toho nebylo málo, v roce 1999 požádala o rozvod i jeho druhá manželka. Soud svěřil děti do péče matky, což Muhammad velmi špatně nesl a začal Mildred vyhrožovat. Vše nakonec došlo tak daleko, že v roce 2000 dostal Muhammad soudní příkaz, který mu zakazoval přibližovat se ke své bývalé manželce.

Muhammad na to reagoval nekompromisně. Společně se svými dětmi odletěl na ostrovní stát Antigua a Barbuda. S největší pravděpodobností to bylo právě zde, kde se jeho cesty zkřížily s Leem Boydem Malvem. Po relativně krátké době se Muhammad i s dětmi vrátil zpět do Států a společně se zabydleli ve městě Bellinhgam (stát Washington). Tam byl nakonec odhalen policií a děti se tak mohly vrátit do péče matky.

Muhammad se postupem času ve své víře značně zradikalizoval. Na počest útoků z 11. září 2001 si změnil jméno John Allen Muhammad. Rovněž se z něj stal velký obdivovatel Usámy bin Ládina.

 

Lee Boyd Malvo (na fotografii vlevo)

Narodil se 18. února 1985 v Kingstonu na Jamajce. Když mu bylo 5 let, jeho matka odešla od rodiny a o Malvovu výchovu se staraly jeho tety. Během jeho dětských let se choval násilně ke zvířatům, která s oblibou mučil.

Byl výborným studentem, kvůli neustálému stěhování však velice často střídal školy. V roce 1999 si jej vyzvedla jeho matka a odjela s ním na Antiguu a Barbudu. Jak už bylo řečeno, právě tady se 15letý Malvo seznámil s Johnem Muhammadem.

Mezi oběma se postupně vyvinulo pevné přátelství. Muhammad mu nahrazoval jeho biologického otce, se kterým si Malvo nikdy nerozuměl. Pro Muhammada byl zase Malvo náhradou za děti, které soud svěřil jeho bývalé manželce.

Malvova matka odcestovala na Floridu s tím, že až se usadí, její syn ji bude následovat. Do té doby se o Malva staral Muhammad. Ten jej přivedl k islámu a začal mu postupně vštěpovat své radikální názory. V podstatě jej začal trénovat. Naučil jej, jak zacházet se zbraní, předepsal mu speciální cvičební techniky a dietu.

V roce 2001 Malva odcestoval za svou matkou, se kterou se setkal v Miami. Odtud pak společně odcestovali do Bellinghamu. Problém byl, že oba byli v zemi nelegálně. Na to doplatili v prosinci 2001, kdy byli zadrženi policií. Malvo byl o měsíc později propuštěn na kauci. Od té doby přežíval v útulku pro bezdomovce, kde se opět setkal s Muhammadem, který se mezitím rovněž vrátil do USA.

Malvo se poté zapsal na střední školu. Ve formuláři přitom uvedl Muhammada jako svého otce. Podle jeho tehdejších spolužáků byl Malvo tichý a nenápadný student, který si nikdy nenašel žádné přátele.

Na začátku roku 2002 se Malvo na Muhammadův příkaz vloupal do obchodu se zbraněmi v Tacomě, ze kterého ukradl samonabíjecí pušku Bushmaster XM-15. S tou pak musel povinně trénovat střelbu na cvičné terče.

 

Série vražd

Muhammad nakonec obeznámil Malva se svým plánem. Ten tvořily celkem tři fáze. V té první měli během jednoho měsíce zastřelit 6 bělochů denně. Celkem se tedy mělo jednat o 180 obětí. Tuto děsivou kvótu se jim naštěstí nikdy nepodařilo naplnit kvůli špatnému plánování v případě některých útoků (špatný výhled na vybraný cíl nebo nemožnost rychlého útěku kvůli dopravním zácpám). Tato fáze měla být provedena ve Washingtonu a Baltimoru.

Druhá fáze se týkala pouze Baltimoru. V jejím počátku chtěl Muhammad zavraždit těhotnou ženu výstřelem do jejího břicha. Poté měl být zastřelen libovolný policejní důstojník. V den jeho pohřbu pak měl v úmyslu umístit na hřbitov výbušniny, které by explodovaly v momentě, kdy bude rakev ukládána do hrobu. Další výbušniny pak měly explodovat v momentě, kdy by na místo neštěstí dorazily sanitky. Tato fáze nebyla nikdy uskutečněna.

V závěrečné fázi pak měl Muhammad v úmyslu žádat výkupné v řádu několik milionů dolarů od vlády USA. Až by tyto peníze získal, přesunul by se i s Malvem do Kanady. Po cestě chtěli navštěvovat dětské domovy, ve kterých by rekrutovali malé "čisté" černošské děti. Ty by poté převezli do Kanady, kde by z nich Muhammad vycvičil dokonalé stroje na zabíjení. Po prodělání výcviku by pak tyto děti posílal do USA, kde by se dopouštěly různých teroristických činů.

Než však mohla dvojice přistoupit ke svému plánu, bylo zapotřebí provést několik "cvičných" útoků...

16. února 2002 - Malvo přistoupil ke Keenyi Nicole Cookové (21 let), která stála před svým domem v Tacomě, vytáhl pistoli a z bezprostřední blízkosti ji střelil do hlavy. Kulka prošla skrz ženino levé oko do mozku. Keenya byla na místě mrtvá. Není jistě bez zajímavosti, že tato oběť byla kamarádka Muhammadovy manželky Mildred.

Březen 2002 - Během loupeže v Los Angeles byl zastřelen muž, jehož identitu policie nezveřejnila.

19. března 2002 - Jerry Taylor (60 let) byl zastřelen, když trénoval odpaly na golfovém hřišti v Tucsonu. Kulka byla vypálena z velké vzdálenosti a zasáhla muže do hrudi. Útočníci pak jeho tělo odtáhli do křoví, kde bylo o několik hodin později nalezeno.

18. května 2002 - Ve městě Clearwater na Floridě byl postřelen muž, jehož identitu policie nezveřejnila.

27. května 2002 - Ve městě Denton v Texasu byl zastřelen Billy Gene Dillon (37 let).

1. srpna 2002 - Malvo se připlížil k autu patřícímu Johnu Gaetaovi (51 let), které stálo zaparkované na parkovišti ve městě Hammond. Když pak John začal vyměňovat píchlou pneumatiku, Malvo k němu přistoupil a pistolí jej střelil do krku. John duchapřítomně předstíral, že je mrtvý. Malvo jej prohledal, ukradl jeho peněženku a utekl pryč. Napadený poté vyhledal lékařskou pomoc, díky které se mu podařilo přežít.

5. září 2002 - Paul LaRuffa (55 let) byl majitel pizzerie ve městě Clinton v Marylandu. Ve 22:30 zavřel svůj podnik a nasedl do auta. V tu chvíli zaznělo 6 výstřelů. I Johnovi se kupodivu podařilo přežít. Později tak mohl dosvědčit, že viděl černošského kluka, kterak přiběhl k jeho autu a ukradl mu aktovku s tržbou a jeho laptop. Prázdná aktovka byla o 6 týdnů později nalezena asi míli od místa útoku.

15. září 2002 - I k dalšímu útoku došlo ve městě Clinton. Obětí se stal majitel obchodu s lihovinami Muhammad Rashid (32 let). Když zavíral svůj obchod, přistoupil k němu Malvo a střelil jej do žaludku. I tentokrát se oběti podařilo přežít.

21. září 2002 - Million A. Waldemariam (41 let) pomáhal svému kamarádovi zavřít jeho obchod v Atlantě. Asi v 00:15 už byli na odchodu, když byl Million zezadu střelen do hlavy. Tento útok už byl bohužel smrtelný.

O pouhých 19 hodin později došlo k loupežnému přepadení obchodu s lihovinami ve městě Montgomery v Alabamě. Během tohoto přepadení byla smrtelně zraněna prodavačka Claudine Parkerová (52 let), která byla střelena do hrudi. Kulka přerušila její míchu a zastavila se v její plíci. Vážně zraněna byla i její kolegyně Kellie Adamsová (24 let). Kulka ji zasáhla do krku a její bradou prošla ven. Cestou jí rozdrtila čelist a většinu zubů. Rovněž vážně poškodila její hlasivky. Přesto se této ženě podařilo přežít. Po útoku se Malvo pravděpodobně chystal obě ženy okrást. Byl však vyrušen příjezdem policejní hlídky. Okamžitě se dal na útěk. Policisté jej začali pronásledovat, po chvíli jim ovšem Malvo zmizel. Ztratil však svou pistoli. Balistické testy později prokázaly, že právě tato zbraň byla použita při několika předešlých útocích.

23. září 2002 - K dalšímu útoku došlo v Muhammadově rodném městě. Hong Im Ballengerová (45 let) byla zezadu střelena do hlavy poté, co večer zavřela svůj obchod. Kulka ji zasáhla do zadní části hlavy a prošla ven skrz její bradu. Zranění bylo bohužel smrtelné. Několik svědků později uvedlo, že viděli Muhammada a Malva, jak prohledávali ženino tělo, sebrali její peněženku a okamžitě poté utekli pryč.

Když si Muhammad s Malvem dokázali, že jsou schopni spáchat vraždu, aniž by byli dopadeni, rozhodli se přejít k realizaci svého plánu...

2. října 2002 - V 17:20 se ulicemi v Aspen Hill ozval výstřel. Kulka prošla skrz výlohu jednoho z obchodů a jen těsně minula prodavačku Ann Chapmanovou. O hodinu později byl v sousedním městě Wheaton zastřelen James Martin (55 let), když vystupoval ze svého auta.

3. října 2002 - Den, kdy došlo k největšímu počtu útoků.

V 07:41 zahradník James L. Buchanan (39 let) sekal trávu před domem v Rockvillu, když byl zasažen do hrudníku. Svým zraněním na místě podlehl.

Ihned poté se útočníci opět přesunuli do Aspen Hill, kde už v 08:12 spáchali další vraždu. Jejich obětí se stal taxikář Prem Kumar Walekar (54 let), který na čerpací stanici tankoval palivo do svého auta. Kulka jej zasáhla do hrudi a fatálně poškodila jeho srdce.

K dalšímu útoku došlo už v 08:30, tentokrát v sousedním Norbecku. Sarah Ramosová (34 let) právě seděla na lavičce před nákupním střediskem a četla si knihu. Kulka ji zasáhla do hlavy. Žena byla na místě mrtvá.

Střelci se poté přesunuli do Kensingtonu, kde v 09:58 došlo k dalšímu útoku. 25letá Lori Ann Lewis-Riverová (25 let) byla zasažena kulkou do zad, když na čerpací stanici vysávala svoje auto. I tento útok byl smrtelný.

Asi v 19:00 policejní hlídka zastavila Muhammadovo auto poté, co projel několikrát na červenou. Policisté bohužel neprohledali auto a vše vyřešili pouhou domluvou.

K poslednímu útoku toho dne došlo ve Washingtonu. Ve 21:15 Pascal Charlot (72 let) zrovna přecházel přes silnici, když byl zasažen kulkou do hrudi. Muž byl sice převezen do nemocnice, zde však o hodinu později zemřel.

Během jediného dne si Muhammad s Malvem připsali na své konto 5 lidských životů...

4. října 2002 - Caroline Seawellová (43 let) zrovna nakládala nákup do svého auta před obchodem ve Spotsylvanii, když byla střelena do zad. Kulka prošla jejími játry a vyšla jejím pravým ňadrem. I tak se této ženě podařilo přežít.

7. října 2002 - Iran Brown (13 let) šel v doprovodu své tety do školy ve městě Bowie (stát Maryland). V 08:09 se ozval výstřel a Iran padl k zemi. Jeho teta jej okamžitě odvezla do nemocnice, kde se lékařům podařilo zachránit chlapci život, a to i přesto, že utržil poškození plic, bránice, jater, žaludku, slinivky a sleziny. Nedaleko místa útoku nalezla policie tarotovou kartu, na jejíž přední straně bylo napsáno: "Říkejte mi Bůh". Na zadní straně pak bylo napsáno: "Pro Vás, pane Policie" a "Kód: Říkejte mi Bůh". O něco níže bylo napsáno: "Neříkejte nic tisku".

9. října 2002 - Ve 20:18 byl zastřelen Dean Harold Meyers (53 let). K útoku došlo v momentě, kdy na čerpací stanici nedaleko města Manassas tankoval palivo do svého auta. Kulka jej zasáhla do hlavy a na místě jej usmrtila.

11. října 2002 - K téměř identické vraždě došlo na čerpací stanici nedaleko města Fredericksburg. Kenneth Bridges (53 let) byl zastřelen, když tankoval palivo do svého auta.

14. října 2002 - Na parkovišti před obchodem ve Fairfax County byla zastřelena analytička FBI jménem Linda Franklinová (47 let). Přímo před zraky svého manžela zemřela poté, co byla zasažena kulkou do hlavy.

Panika veřejnosti v té době dosáhla svého vrcholu. Důkazem budiž fakt, že zaměstnanci čerpacích stanic začali plachtami zakrývat stojany s palivem, aby tak ochránily své zákazníky. Lidé odmítali pouštět své děti do školy. Rovněž bylo zrušeno několik veřejných akcí.

15. října 2002 zavolal neznámý muž na policejní stanicí v Rockvillu. Do telefonu řekl: "Nic neříkejte, jen mě poslouchejte. Jsme lidé, kteří stojí za těmi útoky. Podívejte se na tu tarotovou kartu. Je tam napsáno: Říkejte mi Bůh. Už jsme se vám několikrát pokoušeli dovolat, ale nikdo to nezvedal. Kvůli tomu zemřeli další lidé." Pak volající zavěsil.

O 3 dny později jistému knězi ve městě Ashland zavolal jakýsi mladík (alespoň podle hlasu to tak vypadalo). Ten mu pouze oznámil, že s ním chce někdo mluvit. Poté se v telefonu ozval hlas dospělého muže: "Ta dáma na parkovišti nemusela zemřít. Já jsem Bůh." Pak volající zavěsil telefon.

19. října 2002 - Na parkovišti před restaurací ve městě Ashland došlo k dalšímu útoku. Obětí se stal Jeffrey Hopper (37 let), který byl zasažen do břicha. Jeho manželka okamžitě zavolala sanitku, která Jeffreyho odvezla do nemocnice. Tam se lékařům podařilo zachránit mužův život, přestože měl poškozené slinivku, žaludek, ledviny, játra a střeva. Nedaleko místa útoku policisté našli tašku na sendvič, polepenou samolepkami. V ní byl následující vzkaz: "Pro Vás pane Policie: Říkejte mi Bůh. Pokoušeli jsme se vás kontaktovat. Ti lidé umřeli kvůli vám. Chceme 10 milionů dolarů na účet v Bank of america. Chceme k němu platební karty a možnost výběru ze všech bankomatů. Jestli nám nevyhovíte, připravte si další pytle na mrtvoly. Vaše děti nejsou nikde v bezpečí."

21. října 2002 obdržela policie následující telefonát: "Nic neříkejte, jen mě pozorně poslouchejte. Znáte naše podmínky. Ty se nemění. Jestli s nimi souhlasíte, svolejte tiskovou konferenci, na které oznámíte, že jste už vraha dopadli. Jestli s nimi nesouhlasíte, pamatujte si, že my neustoupíme. PS: Vaše děti nejsou v bezpečí."

22. října 2002 - V 05:56 byl řidič autobusu Conrad Johnson (35 let) střelen do hrudi, když v Aspen Hill vystoupil ze svého autobusu. Při příjezdu sanitky byl ještě při vědomí, ale po převozu do nemocnice svým zraněním podlehl. Nedaleko místa útoku byla nalezena vystřelená nábojnice, levá rukavice a taška se samolepkami. Jednalo se o stejné samolepky, které byly nalepeny na tašce, v níž byl vzkaz od vraha.

 

Zatčení a soud

Policii se konečně podařilo identifikovat otisky prstů, jež byly nalezeny na místech dvou útoků (konkrétně v obchodě s lihovinami v Montgomery a nedaleko místa, kde byl střelen Iran Brown). Vše trvalo tak dlouho proto, že si policie nejprve nespojila nedávnou sérii útoků s vraždami, ke kterým došlo na jaře 2002. Expertíza potvrdila, že otisky patří mladíkovi jménem Lee Boyd Malvo. Policie měla jeho otisky v databázi od té doby, co byl Malvo zatčen za nelegální pobyt v USA. Netrvalo dlouho a vyšetřovatelům se podařilo zjistit, že Malvo má velice blízký vztah k muži jménem John Allen Muhammad...

Vyšetřovatelé zjistili i to, že Muhammadův modrý Chevrolet Caprice byl několikrát viděn na místech útoků. V několika případech byl zaznamenán bezpečnostními kamerami. Po Muhammadovi bylo okamžitě vyhlášeno pátrání.

24. října 2002 ve 03:15 bylo Muhammadovo auto spatřeno na odpočívadle u silnice I-70 nedaleko města Myersveille v Marylandu. Na místo okamžitě vyrazila policie, která neprodyšně uzavřela okolí. Když se k autu přiblížili členové zásahové jednotky, uviděli Muhammada a Malva, kterak uvnitř spí. Než oba stačili zjistit, co se vlastně děje, byli zatčeni a převezeni do vazby.

V autě byla nalezena samonabíjecí puška Bushmaster XM-15. Balistické testy později potvrdily, že tato zbraň byla použita v drtivé většině útoků. Zbývající útoky pak byly spáchány pistolí, kterou ztratil Malvo během útěku před policií a na níž byly rovněž nalezeny jeho otisky. Na pušce byla nalezena DNA obou zadržených, stejně jako Malvovy otisky prstů. V autě byl také nalezen puškohled, papírek, na kterém byla telefonní čísla několika policejních stanic a seznam škol v Baltimoru. V autě byl nalezen i ukradený laptop Paula LaRuffeho. V něm byla uložena mapa, na níž byla vyznačena místa útoků. Některá z nich byla označena lebkou. Byla to přesně ta místa, na kterých došlo ke smrtelným útokům. V laptopu byl nalezen i soubor "Allah8.rtf", ve kterém byl napsán text, jenž použil neznámý volající ve snaze o získání výkupného.

Muhammadovo auto mělo boční skla natřená tmavou barvou. Těsně nad poznávací značkou byl do kufru vyvrtán otvor. Tento otvor byl ucpán pravou rukavicí, která patřila k levé rukavici nalezené na místě posledního útoku. Sedadla šla velmi snadno sklopit, takže Muhammad si mohl v autě lehnout a vyvrtaným otvorem zaměřit svůj cíl. Malvo mezitím seděl za volantem. V momentě, kdy se ozval výstřel, Malvo okamžitě nastartoval a odjel z místa dříve, než se policie vůbec dozvěděla o útoku.

Malvo nejprve tvrdil, že všechny útoky spáchal on. Domníval se totiž, že tím ochrání Muhammada před nejvyšším trestem. Počítal přitom s tím, že on, jako mladistvý, nemůže dostat trest smrti. Toto tvrzení Malvo později odvolal.

Původně měli být oba souzeni v Marylandu, ale nakonec byl soudní proces přesunut do Virginie. Důvod byl jednoduchý: Ve Virginii bylo pravděpodobnější, že bude Muhammad odsouzen k trestu smrti. V tomto státě navíc bylo možné uložit nejvyšší trest i mladistvým...

V říjnu 2003 začal soud ve věci spáchání dvou vražd ve Virginii. Obhájci se pokoušeli dokázat, že skutečým Muhammadovým cílem byla vražda jeho bývalé manželky Mildred, čímž by získal děti do svého opatrovnictví. Tím chtěli docílit toho, aby Muhammad před porotou vypadal jako nešťastný otec, kterému sebrali jeho milované děti. A zejména by pak Muhammad nemohl být obviněn z terorismu. Důkazy však mluvily zcela jasně o tom, že se opravdu jednalo o předem připravený teroristický čin mající za cíl získat peníze od vlády.

17. listopadu 2003 byl Muhammad uznán vinným z dvojnásobné vraždy, terorismu, spiknutí a nelegálního držení střelné zbraně. 9. března 2004 byl za tyto zločiny odsouzen k trestu smrti.

Malvo se u soudu hájil tím, že byl zcela pod Muhammadovým vlivem. Podle jeho výpovědi ovlivnily jeho chování násilné videohry, které hrál v dětství. Toto tvrzení však na porotu neudělalo přílišný dojem. 18. prosince 2003 byl Malvo shledán vinným z vraždy a nelegálního držení střelné zbraně. 10. března 2004 byl odsouzen k doživotnímu vězení bez možnosti podmínečného propuštění.

1. března 2005 americký Nejvyšší soud rozhodl, že není možné udělit trest smrti někomu, kdo byl v době spáchání trestného činu nezletilý. Přesto byl Malvo obviněn ze spáchání dalších 6 vražd v Marylandu. Za ně byl odsouzen k dalším 6 doživotním trestům bez možnosti podmínečného propuštění.

22. dubna 2005 Nejvyšší soud potvrdil trest smrti pro Muhammada. Ten byl poté převezen do Marylandu, kde čelil obvinění ze spáchání dalších 6 vražd. Jedním ze svědků obžaloby byl i Malvo, který tak svědčil proti svému bývalému komplici. Muhammad byl za spáchání těchto 6 vražd odsouzen k 6 doživotním trestům bez možnosti podmínečného propuštění.

Muhammadův advokát se znovu odvolal proti rozsudku ve Virginii s tím, že jeho klient má údajně nevratně poškozený mozek a není proto odpovědný za své činy. Sám Muhammad svému obhájci poslal dopis, ve kterém jej žádal, aby svou snahu vzdal se slovy: "Ať uděláte cokoliv, nezabráníte jim v tom, aby zabili svého negra."  Odvolání bylo i tak neúspěšné.

Malvo mezitím psal dopisy příbuzným obětí, ve kterých se omlouval z své činy. Podobné dopisy pak psal i přešivším obětem.

Muhammadova poprava byla naplánována na 10. listopadu 2009. Podle virginských zákonů si mohl vybrat mezi elektrickým křeslem a smrtící injekcí. Jelikož toto právo odmítl, byla vybrána smrtící injekce. Muhammad si jako své poslední jídlo vybral kuře s omáčkou a jako zákusek několik koláčků.

Několik hodin před naplánovanou popravou zamítl guvernér Virginie Muhammadovu žádost o milost. Ve 21:00 Muhammad vstoupil do popravčí místnosti. Odmítl své právo na poslední slova před smrtí, načež mu byla ve 21:06 aplikována smrtící injekce. John Allen Muhammad byl prohlášen za mrtvého ve 21:11. Bylo mu 48 let. Jeho tělo bylo poté zpopelněno a popel byl předán jednomu z jeho dětí.

V roce 2011 požádal Malvo o změnu jména, protože se díky svému pravému jménu necítil v bezpečí před ostatními vězni. Jeho žádosti nebylo vyhověno.

Během následujících let poskytl několik rozhovorů pro tisk. V nich, mimo jiné, uvedl, že jej Muhammad sexuálně zneužíval.

24. února 2020 Nejvyšší soud státu Virginie rozhodl, že pachatelé, kteří spáchali zločin jako nezletilí, nemohou být odsouzeni k trestu, který neumožňuje jejich podmínečné propuštění. Tím byl Malvův rozsudek v tomto státě změněn na doživotní vězení s možností podmínečného propuštění po 20 letech. To by tedy znamenalo, že by Malvo mohl být propuštěn už v roce 2022. Toto rozhodnutí však nemá vliv na tresty, ke kterým byl Malvo odsouzen v Marylandu.

Lee Boyd Malvo je i nadále ve výkonu trestu. 10. března 2020 se ve vězení oženil. Jeho manželkou se stala levicová aktivistka Sable Noel Knappová.

 

Zdroje: wikipedia.org, prodeathpenalty.com, criminalminds.fandom.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 3
Celkem: 1061266
Měsíc: 12176
Den: 503