Jdi na obsah Jdi na menu
 


John Joseph Fautenberry

article preview

(USA)

 

Narodil se 4. července 1963 a většinu života pracoval jako řidič kamionu. V listopadu 1990 ovšem o tuto práci přišel. Těsně poté se na odpočívadle kousek od Portlandu v Oregonu setkal s mužem jménem Donald Nutley. Po chvilce klábosení zjistili, že jsou oba vášnivými střelci. Domluvili se tedy, že si půjdou společně zastřílet na blízký ranč. Když skončili, Fautenberry zničehonic Nutleyho střelil do hlavy a ukradl mu 10 000 dolarů, které měl u sebe. Fautenberry se pak přesunul ke své sestře do Cincinnati v Ohiu.

Na začátku roku 1991 je Fautenberry opět v pohybu. Rozhodl se totiž navštívit jednoho svého přítele v Connecticutu. Když se však v únoru vracel zpět k sestře do Cincinnati, byl bez peněz a téměř bez benzínu. Zastavit tedy na odpočivadle v New Jersey, kde se seznámil s řidičem kamionu Garym Farmerem. Ten Fautenberrymu koupil snídani a ještě se nabídl, že mu půjčí peníze. Když pak oba nastoupili do Farmerova kamionu, Fautenberry vytáhl pistoli a střelil Farmera do hlavy. Pak mu sebral peněženku a opět se vrátil ke své sestře do Cincinnati.

Už 17. února 1991 však Cincinnati opět opouští, tentokrát po svých. Snaží se jakýmkoliv způsobem získat peníze, kterých se mu stále nedostává. Kousek za hranicemi města začne stopovat. Zastaví mu Joseph Daron, který jede jen 10 mil do Milfordu. Když se ale dozví, že Fautenberry chce do Columbusu v Ohiu, schválně si zajede a vysadí Fautenberryho na Interastate 171, která vede přímo do Columbusu. Když Fautenberry vystoupí z auta, otočí se na podpatku, vytáhne pistoli a nebohého Josepha střelí dvakrát do hrudníku. Nastoupí zpět do auta a své oběti ukradne peněženku, aktovku, náramkové hodinky a dokonce i Bibli. Josephovo tělo nakonec odhodí v lese blízko řeky Ohio, kde je nalezeno o více než měsíc později. Auto své oběti si nechá a zamíří do Portlandu, kde jeho vražedná pouť začala.

Do Portlandu dorazí 24. února 1991 a několik příštích dní tráví se svými přáteli. Jedním z nich je i Christine Guthrieová. Té jednou Fautenberry nabídne, že ji doprovodí z pláže. Když se pak po cestě dostanou k lesu, Fautenberry střelí Christine třemi ranami zezadu do hlavy a ukradne jí platební kartu, pomocí které jí dokonale vybílí bankovní účet.

O několik dní později se Fautenberry pravděpodobně rozhodne pro změnu klimatu, protože odjede do města Juneau na Aljašce. Zde začne pracovat na jedné z rybářských lodí. 13. března 1991 se v místním baru setká s Jeffersonem Difeem. Po pár skleničkách se rozhodnou jít do Jeffersonova bytu. Tam Fautenberry na Jeffersona zaútočí. Nejprve ho zbije, pak ho spoutá a nakonec mu zasadí 17 bodných ran nožem. Tentokrát však na místě činu zanechá otisky prstů...

16. března 1991 policie Fautenberryho zatkne právě na základě nalezených otisků prstů. Když prohledají jeho byt, naleznou v něm aktovku, hodinky a Bibli, tedy věci patřící Josephu Daronovi. Už o den později se Fautenberry ke všem 5 vraždám dozná. Na základě svého přiznání je již v srpnu 1991 aljašským soudem odsouzen k 99 rokům ve vězení za vraždu Jeffersona Difeeho. Už o měsíc později byl však převezen do Ohia, kde byl souzen za vraždu Josepha Darona. Zde dopadl mnohem hůře. V září 1992 byl totiž soudem v Ohiu odsouzen k trestu smrti.

8. července 2009 guvernér státu Ohio odmítl Fautenberryho žádost o milost. Fautenberry tedy okamžitě požádal Nejvyšší soud o odklad exekuce, protože údajně trpí poškozením mozku. I tato žádost byla nakonec zamítnuta. Fautenberryho poprava se konala jen pár hodin po zamítnutí této žádosti, 14. července 2009. Když byl dotázán, zda chce pronést nějaká poslední slova, Fautenberry jen zakroutil hlavou. Popravě byla přítomna i Rachel Daronová (22 let), dcera zavražděného Josepha Darona. Ona i její matka nakonec zůstaly pouze v čekárně. Na otázky novinářů řekla pouze toto: "Nečekala jsem, že by se před smrtí omluvil. A i kdyby to udělal, tatínka mi to stejně nevrátí. Vzal mi ho, když mi byly jen 4 roky." John Joseph Fautenberry byl popraven smrtící injekcí ve věku 46 let.

 

Zdroje: wikipedia.org, ProDeathPenalty.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 3
Celkem: 1058756
Měsíc: 12603
Den: 644