Jdi na obsah Jdi na menu
 


Joseph Baldi

article preview

(USA)

 

Joseph Baldi (na fotografii uprostřed) opět patří k těm hůře zdokumentovaným sériovým vrahům. S jistotou se dá říct snad jen to, že se narodil v roce 1941. Byl to velmi robustní muž, při svém zatčení měřil 190 cm a vážil téměř metrák. 20. září 1970 spáchal svoji první vraždu. Jeho obětí se stala mladá dívka jménem Areti Koularmanisová. Baldi se v noci dostal oknem do jejího domu a zavraždil ji ve spánku. To byl postup, kterého se pak držel po další 2 roky svého řádění. 5. září 1971 se Baldi znovu vloupá do domu jedné ženy v Queens. Tentokrát ho ovšem vyruší policisté. Baldi začne na strážce zákona střílet, ale je velmi rychle zadržen. 30. listopadu je poslán do Creedmoor Psychiatric Center. Zde dojde k fatální chybě, za kterou zaplatí 3 nevinné dívky svými životy. Z nepochopitelných důvodů chybí v Baldiho papírech záznam o tom, že se pokusil zastřelit policisty během svého dopadení. Je tedy brán jako běžný chovanec a protože se chová vzorně, je mu dovoleno poměrně často opouštět ústav, a někdy dokonce i ve večerních hodinách. Díky tomu napadne další 4 dívky v jejich domovech, všechny ale naštěstí přežijí. Díky jeho vzornému chování a chybějícímu záznamu v dokumentaci, je 21. ledna 1972 Baldiho léčba změněna z ústavní na léčbu ambulantní. Baldi je tedy znovu na svobodě...

Již 19. března 1972 si tato chyba vybere první daň. Camille Perniolaovou (17 let) Baldi ubodal v její posteli, zatímco spala v domě svých rodičů v Queens. Již 13. dubna 1972 si připsal svou třetí oběť, když zavraždil spící Claru Toriellovou (21 let). Přesně o měsíc později se skrz otevřené okno vloupal do ložnice další mladé dívky, kterou ve spánku pořezal v obličeji. Dívka tentokrát přežila, ale jizvy na obličeji ji budou tuto hrůznou zkušenost navždy připomínat. Už o dva dny později se Baldi vloupal do dalšího domu. Dívka ho tentokrát překvapila v momentě, kdy prolézal oknem, a začala křičet. To ji zřejmě zachránilo život, protože vetřelec se dal rychle na útěk. Méně štěstí měla Deborah Januszková (16 let). Tu Baldi ubodal v její posteli 17. června 1972. Žádná z obětí nebyla znásilněná, přesto měly vraždy zřetelný sexuální motiv. V několika případech vrah rozřezal podprsenku oběti a v jednom případě podobně naložil s podprsenkou, která visela na šňůře na prádlo.

21. června 1972 v 01:00 byl Baldi zatčen a obviněn z vraždy Deborah Januszkové. Během domovní prohlídky u něj bylo nalezeno 5 nožů, pistole a obrovská zásoba pornografie. Jeho dům byl navíc vzdálený jen 15 metrů od domu nebohé Deborah Januszkové. Za její vraždu byl nakonec v roce 1975 odsouzen na doživotí. Zemřel ve vězení v roce 2009. Bylo mu 68 let.

 

Zdroje: An Encyclopedia of Modern Serial Killers - Hunting Humans, murderpedia.org

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 5
Celkem: 1050348
Měsíc: 16513
Den: 462