Jdi na obsah Jdi na menu
 


Junaid Nawaz Lal Nawaz

article preview

(SAE)

 

Junaid Nawaz Lal Nawaz se narodil v roce 1971 a v době svého zatčení pracoval v emirátu Fudžara. Velice často však navštěvoval města Al Ain a Abú Zabí, údajně proto, že zde měli žít jeho příbuzní. K cestování přitom využíval místní taxislužby. Návštěva příbuzných však zřejmě nebyla jediným důvodem jeho častých cest. Od 21. června do 4. července 2000 se totiž Nawaz pokusil zavraždit 8 taxikářů, přičemž 5 z nich opravdu zemřelo.

Nawaz taxikářům během dlouhé cesty nabídl nealkoholický nápoj své vlastní výroby. Pokud se řidič napil, vystavil se obrovskému riziku. Nawaz totiž do nápoje přidával silný pesticid. Ten během chvilky způsobil, že oběť ztratila vědomí. Nawaz poté muže okradl, vystoupil z auta a nechal oběť svému osudu. Ve většině případů byli muži do 10 minut mrtví. Všech 5 zavražděných taxikářů byli původem Pákistánci. Jejich jména jsou: Mulazim Hussain Ghulam, Zarmulla Khan, Gul Shameer Khan, Aidaz Gul Khan a Khajir Khan Sawar Khan. Těmto mužům se podařilo přežít: Mohammed Sattar Khan, Eid Mohammed Zarmat Khan a Kamaluddin Sharabuddin. Mezi místními taxikáři vyvolaly tyto útoky paniku. Spousta řidičů odmítala vozit zákazníky na vzdálenější nebo odlehlejší místa. Někteří dokonce vozili jen ženy, popřípadě větší množství zákazníků, zatímco osamělé muže odmítali.

Nawaz byl nakonec dopaden 4. července 2000, tedy těsně po spáchání své poslední vraždy. Během soudního procesu proti němu svědčili i 2 taxikáři, kterým se podařilo přežít. Junaid Nawaz Lal Nawaz byl 29. května 2001 uznán vinným a následně byl odsouzen k trestu smrti. Poslední zprávy z roku 2004 hovoří o tom, že odvolací soud zamítl Nawazovo poslední odvolání. Je tedy velice pravděpodobné, že Nawaz byl již popraven.

 

Zdroje: The Gulf News, wam.ae

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 4
Celkem: 1060665
Měsíc: 12049
Den: 429