Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jurijus Kadamovas a Jurij Michel

article preview

(USA)

 

Jurijus Kadamovas (narozen 1966 v Litvě, tehdy SSSR) a Jurij Michel (narozen 1965 v Rusku) byli imigranti z bývalého Sovětského svazu, kteří se v USA stali vůdci skupiny, jež unesla a zavraždila několik jejich krajanů. Dalšími členy gangu byli například Ukrajinec Petro Krylov (narozen 1972) nebo Kadamovasova přítelkyně Natalia Solovjevová.

Jejich první obětí se v roce 2001 stal Meyer Muscatel (54 let), bohatý projektant rodinných domů. Toho členové gangu vylákali na údajnou obchodní schůzku, kde ho pak zbili a unesli. Po jeho rodině pak požadovali výkupné. Když ho nedostali, Muscatela zastřelili a jeho zatížené tělo hodili do vodní nádrže v New Melones blízko Yosemitského národního parku. Poté se do jejich zorného pole dostal bohatý obchodník a producent z Beverly Hills George Safijev (37 let). Nedařilo se jim ho však vylákat na schůzku a tak přistoupili k jinému plánu. Unesli Ritu Pecklerovou (39 let), jeho účetní. Únosci pak zavolali Safijevovi a dožadovali se schůzky. Když Safijev odmítl, gang Pecklerovou zastřelil a jejího těla se opět zbavil v nádrži. Dalším v pořadí byl Alexander Umanskij (35 let), majitel obchodu s automobily. Toho opět vylákali na obchodní schůzku, kde ho zbili a unesli. Jeho rodina převedla na účet únosců (vedený ve východní Evropě) 235 000 dolarů. Ani to Umanskému život nezachránilo. Byl zastřelen a jeho tělo skončilo opět na dně vodní nádrže. To ale únoscům nebránilo v tom, aby po jeho rodině nežádali dalších 145 000 dolarů, které opět dostali. Gang se ovšem stále nemohl smířit s tím, že se jim nepodařilo dostat jejich hlavní cíl - Safijeva. Proto se rozhodli využít Kadamovasovu přítelkyni Solovjevovou. Ta předstírala, že je začínající herečka a domluvila si schůzku se Safijevovým spolupracovníkem Nickem Charabadzem (29 let). Tam na něj čekal Kadamovas a spol. a Charabadzeho unesli. S jeho pomocí pak konečně vylákali na schůzku i Safijeva, kterého také unesli. Poté ho přinutili, aby na jejich účet (tentokrát vedený na Blízkém východě) převedl 969 000 dolarů. Pak Charabadzeho i Safijeva zastřelili a jejich těla opět hodili do vodní nádrže v New Melones. Poté ještě po Safijevových spolupracovnících požadovali výkupné v hodnotě 4 miliony dolarů, tentokrát ovšem neúspěšně.

Celá skupina byla dopadena v únoru 2002. V Michelově domě nalezla FBI trezor, ve kterém byla dvoje pouta (na kterých byly stopy DNA Safijeva a Charabadzeho), dvě krabice sedativ a injekční stříkačky, několik střelných zbraní a teaserů. Obvinění tvrdili, že v únosech a vraždách chtěli pokračovat dokud by takto nezískali 100 milionů dolarů nebo dokud by nádrž v New Melones nebyla plná těl. 12. března 2007 byli Jurijus Kadamovas a Jurij Michel odsouzeni k trestu smrti, Petro Krylov byl odsouzen k doživotnímu pobytu ve vězení. Ostatní členové gangu byli odsouzeni k různým trestům odnětí svobody na minimálně 11 let. Existuje silné podezření, že všichni členové gangu byli ve skutečnosti jen malé ryby a že jednali na objednávku ruské mafie, což by potvrzovaly některé telefonické odposlechy, kdy Kadamovas i Michel mluví o jakémsi šéfovi. Nikdy se však nepodařilo najít důkaz, který by ukázal na konkrétního pachatele.

 

Zdroje: wikipedia.org, SignonSanDiego.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 4
Celkem: 1059126
Měsíc: 12657
Den: 499