Jdi na obsah Jdi na menu
 


K P Jayanandan

article preview

"Rozparovač"

(Indie)

 

Jayanandan se narodil pravděpodobně v roce 1968 v indickém městě Triššúr. To je bohužel vše, co je známo o jeho osobním životě. Během svého života byl několikrát zatčen za různé krádeže, ovšem hned několikrát se mu podařilo utéct z vězení. V době svého zatčení za sérii vražd byl ženatý.

Svou první vraždu spáchal v září 2003, kdy se vloupal do domu ve městě Mala. V obývacím pokoji uviděl spícího Panjikkarana Joseho (45 let), kterého udeřil páčidlem do hlavy. Pak z domu ukradl 17 000 rupií a videorekordér. Panjikkaran svým zraněním podlehl.

V březnu 2004 udeřil opět ve stejném městě, tentokrát byl počet obětí mnohem vyšší. Když se Jayanandan pokoušel dostat do vytipovaného domu, jeden z jeho obyvatel jménem Nabeesa (51 let), zaslechl zvenku hluk. Rozhodl se jít se podívat, co se venku děje. Když otevřel dveře narazil na Jayanandana s páčidlem v ruce. Ten nezaváhal a páčidlem muže ubil. Po vstupu do domu Jayanandan rozpoutal naprostý masakr, kdy postupně ubil dvě ženy - Fousiyu (23 let) a Noorjahanu (28 let). Bohužel, v té době byly v domě i dvě malé děti. Ani nad těmi se Jayanandan neslitoval a rovněž je ubil k smrti. Poté dům vykradl a zmizel.

V říjnu 2004 udeřil Jayanandan ve vesnici Perinjaman, kde během vloupání zavraždil Kalapurackkala Sahadevana (64 let) a jeho manželku Nirmalu (58 let). Z domu si poté odnesl několik šperků.

Jako další cíl si vyhlédl dům ve městě Kodungallur. Ještě předtím, než si z něj odnesl různé cennosti, napadl jeho obyvatele - Aravindakshu Panickera a jeho manželku Omanu. Ti měli to štěstí, že se jim podařilo přežít.

V srpnu 2005 se Jayanandan pokusil vloupat se do skladiště firmy vyrábějící nápoje ve městě Paravur. To se mu sice nepodařilo, ale i tak si na své konto připsal další oběť, když železnou tyčí ubil hlídače jménem Subhashakan.

Není známo, jak se nakonec policie dostala na Jayanandanovu stopu, faktem ovšem zůstává, že k jeho zatčení došlo 23. listopadu 2006. V červnu 2008 byl soudem uznán vinným a následně odsouzen k trestu smrti oběšením.

S tímto rozsudkem se však Jayanandan nehodlal smířit a v červnu 2013 se mu podařilo utéct z vězení. Společně s ním utekl i jeho spoluvězeň Prakash. Dodnes není jasné, proč se k útěku odhodlal i on, protože Prahashovi zbývalo posledních pár dní trestu. Oběma vězňům se podařilo upilovat zámek u své cely (pravděpodobně propašovanou pilkou na kov). Poté slezli nízkou zídku a dostali se na ošetřovnu, kde sebrali prostěradla a oblečení pověšené na šňůře na prádlo. Vše svázali dohromady a pomocí tohoto improvizovaného provazu slezli i po druhé, mnohem vyšší zdi. Poté už byli oba na svobodě. Není bez zajímavosti, že během jejich útěku došlo k výpadku elektrického proudu a proto nefungovaly bezpečnostní kamery.

Po úspěšném útěku se jejich cesty rozdělily. Není známo, kam přesně směřovaly Jayanandanovy kroky, ale podle některých článků z indických novin podpálil motorku muži, kterého podezíral, že má poměr s jeho ženou.

Jako první byl dopaden Prakash, který se vrátil do rodné vesnice a dělal vše pro to, aby se o něm vědělo. Svým útěkem z vězení se dokonce chlubil v širém okolí. Policie jej pár dní sledovala, marně doufaje, že se jej pokusí Jayanandan kontaktovat. Prakash pak byl zatčen 12. června 2013, pár dní po svém útěku.

Nakonec došlo i na Jayanandana. Ten byl zatčen 9. září 2013 několik kilometrů od jeho rodného Triššúru. Po svém opětovném zatčení byl okamžitě převezen do věznice v Poojapuře, kde je dodnes držen v cele smrti a čeká na vykonání rozsudku.

 

Zdroje: wikipedia.org, thehindu.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 11
Celkem: 1058425
Měsíc: 12528
Den: 621