Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kazeem Adeyemo

article preview

(Nigérie)

 

Narodil se v roce 1963. O jeho životě nebo zločinech je známo opravdu jen velmi málo. Neexistuje žádná jeho fotografie, zmiňuje ho jen pár menších novinových článků. To z něj ovšem nedělá o nic méně nebezpečného člověka. Sám se představoval jako náčelník Oodua Peoples Congress (OPC) v Nigérii. Jako vůdce této nacionalistické organizace byl zodpovědný za nespočet vražd, loupeží, únosů či žhářství, převážně v oblasti Ibadan. Jeho oběťmi se stávali muži i ženy. Neoficiální údaj (žádný jiný ani neexistuje) hovoří o minimálním počtu 50 obětí. Obklopoval se tlupou ozbrojenců, které platil ze zisku z loupeží či vydírání. Dalším zdrojem peněz pro něj bylo prodávání unesených dětí. Ty si kupovali pověrčiví obyvatelé, jimž děti sloužily jako obětina při různých rituálech.

V roce 2005 byl Adeyemo obžalován z únosů 10 lidí v oblasti Orita Aperin v Ibadanu. Zbývalo jen jediné - zatknout samotného Adeyema. To se ukázalo jako velký oříšek, protože Adeyemovi se vždy podařilo o vlásek uniknout. Nepomohlo ani to, když se policii podařilo dopadnout tři členy jeho ozbrojené skupiny. 9. dubna 2006 však Adeyemovi štěstí došlo. Toho dne v 07:30 zavraždil jakéhosi muže. Jeho rodina okamžitě zalarmovala policii, která se vydala po stopách vraha. Policistům se Adeyema podařilo vypátrat o něco později toho rána v okolí Olomi Academy v Ibadanu. Adeyemo rozhodně nechtěl s policií jakkoliv spolupracovat, natož se nechat zatknout. Strhla se divoká přestřelka, během které byl Kazeem Adeyemo zastřelen. Stalo se tak přibližně v 09:30.

Mezi místními obyvateli propukly mohutné oslavy. Před policejní stanicí v Dugbe se shromáždil dav několika stovek lidí, kteří doufali, že alespoň na okamžik zahlédnou mrtvolu zdánlivě nepolapitelného vraha. Jedním z nich byl i Kamaru Ambaliyu (20 let).  Ten pro místní tisk uvedl: "Adeyemo ze mě udělal invalidu. Stalo se to 20. června 2004. Byl jsem ve svém obchodě v Bere, když se venku objevil Adeyemo a jeho skupina ozbrojenců. Bez jakéhokoliv důvodu začali střílet do lidí. Jedna z kulek zasáhla mou pravou nohu, kterou mi pak museli amputovat. Ten den zemřela spousta mých přátel. Je dobře, že je ten netvor mrtvý!" Strach z Adeyema byl tak velký, že pozůstalí po jeho obětech oficiálně požádali policii, aby bylo jeho tělo před pohřbením rozčtvrceno a Adeyemo se tak nemohl vrátit ze záhrobí.

 

Zdroje: Crimezzz.net, murderpedia.org

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 11
Celkem: 1060856
Měsíc: 12114
Den: 470