Jdi na obsah Jdi na menu
 


KD Kempammaová

article preview

"Kyanidová Mallika"

(Indie)

 

Životopis

Informací o životě této ženy je jen velmi málo, navíc si velice často vzájemně odporují. Narodila se v roce 1970 ve vesnici Kaggalipura v indickém státě Karnátaka. Provdala se za krejčího, se kterým měla 3 děti (podle jiných zdrojů bylo manželství bezdětné). V roce 1998 ji manžel opustil. Jiné zdroje uvádějí, že to bylo přesně naopak, podle jiných zase, že ji manžel vyhodil z domu. Důvody jsou však vždy stejné: Kempammaová se dostala do velkých dluhů.

Po krachu jejího manželství si začala Kempammaová vydělávat na živobytí různými příležitostnými pracemi, nejčastěji jako hospodyně. Velice často své zaměstnavatele okrádala. Pracovala však také jako pomocnice ve zlatnictví.

 

Série vražd

Modus operandi této vražedkyně byl vždy stejný. Potloukala se po hinduistických chrámech v Bengalúru, kde vyhledávala osamocené ženy. Ideálními oběťmi byly ty, které v chrámu hledaly řešení svých životních problémů. Kempammaová si získala jejich důvěru tím, že si pozorně poslechla jejich životní příběh i příčiny jejich trápení. Sama se představovala pod různými jmény a tvrdila o sobě, že je zběhlá v hinduistických obřadech. A zároveň ženám nabídla řešení jejich problémů. Uvedla, že zná obřad, který jim zaručeně pomůže. Důvěřivé ženy ochotně souhlasily, že obřad podstoupí. Kempammaová poté řekla, že obřad může provést pouze v chrámech na okraji města a důrazně ženy upozornila, že na obřad musí přijít ve svém nejlepším oblečení, ověšené svými nejdražšími šperky. Ihned poté si pronajala pokoj v blízkosti chrámu, kam svou nic netušící oběť přivedla s tím, že zde musí provést nutnou přípravu na samotný obřad. Ženy si klekly doprostřed místnosti a zavřely oči. V tu chvíli jim Kempammaová podala pití či jídlo, do kterého přidala kyanid. V několika případech svým obětem podala přímo kyanidovou kapsli. Vždy přitom tvrdila, že jde o součást obřadu. Během 5 minut byly ženy mrtvé. Kempammaová poté důkladně prohledala jejich oblečení a ukradla vše, co mělo alespoň nějakou cenu.

K první vraždě došlo 19. října 1999, kdy se její obětí stala Mamatha Rajanová (30 let). V roce 2000 byla Kempammaová zatčena poté, co se pokusila vykrást dům, ve kterém měla provádět jakýsi obřad. Soud ji za to poslal na 6 měsíců do vězení. Po odsloužení celého trestu byla Kempammaová propuštěna. Poté následovalo dalších 5 vražd. Žena jménem Elizabeth (52 let) udělala tu chybu, že se Kempammaové svěřila s tím, že její vnučka je pohřešována. Kempammaová jí nabídla "odbornou" pomoc a nebohá Elizabeth se tak stala její další obětí. V prosinci 2007 Kempammaová zavraždila ženu jménem Yashodhamma (60 let). Ta trpěla těžkým astmatem a Kempammaová se nabídla, že provede obřad, který jí zaručeně uleví. Během několika málo dní následovaly vraždy žen jménem Muniyamma (60 let) a Pillama (60 let). Poslední obětí, která je oficiálně připisována Kempammaové, se stala Nagaveni (30 let). Ta toužila po dítěti. Když všechny dostupné metody selhaly, zoufalá Nagaveni se rozhodla hledat pomoc v náboženství. V jednom z chrámů však bohužel narazila na Kempammaovou...

 

Zatčení a soud

Kempammaová byla zatčena 31. prosince 2007 poté, co se na autobusové zastávce pokusila prodat šperky jedné ze svých obětí. Když byla po svém zatčení prohledána, policisté zjistili, že má u sebe nejen šperky zavražděných žen, ale také různé osobní věci patřící jejím obětem. Po několika výsleších se Kempammaová ke svým činům doznala. Uvedla, že trpěla značným finančním nedostatkem. Když poté viděla film, kde vrah své oběti vraždil kyanidem, rozhodla se vyřešit své problémy tím nejradikálnějším způsobem.

Na policii se obrátilo několik lidí, kteří tvrdili, že Kempammaovou osobně znají a že může být odpovědná za zmizení některých ženských členů jejich rodin. V těchto případech se však nikdy nenašel důkaz, že by tomu tak skutečně bylo.

1. dubna 2012 uznal soud Kempammaovou vinnou a odsoudil ji k trestu smrti. Už v srpnu téhož roku byl její rozsudek zmírněn na doživotí. KD Kempammaová si svůj trest odpykává dodnes.

 

Zdroje: wikipedia.org, female-serial-killers.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 3
Celkem: 1060125
Měsíc: 12193
Den: 312