Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kieran Patrick Kelly

article preview

(Velká Británie)

 

Kelly se narodil v roce 1928 v irském městě Rathdowney. Ve věku 25 let se přestěhoval do Londýna, kde se živil jen příležitostnými pracemi a většinu času žil na ulici. V té době byl už silným alkoholikem. Za svůj život se dvakrát oženil, jednou v Irsku, podruhé v Londýně.

Velice často se spekuluje nad motivy tohoto sériového vraha. Podle jedné z teorií byl Kelly homosexuál, ale měl panickou hrůzu z toho, že bude jeho sexuální orientace prozrazena. Proto vraždil homosexuály bez domova, kteří věděli, že dává přednost mužům před ženami. Sám Kelly později uvedl, že se rozhodl vést svou soukromou válku proti "buzerantům".

Svou první vraždu měl spáchat již v roce 1953, tedy těsně po svém příjezdu do Londýna. Obětí se stal jeho přítel Chris Smith, kterého Kelly strčil do kolejiště londýnského metra přímo pod projíždějící vlakovou soupravu. Kelly u výslechu tvrdil, že tuto vraždu neplánoval. Zároveň však uvedl, že v tu chvíli pocítil silné vzrušení.

Poté se po Kellym na dlouho slehla zem. Dal o sobě vědět až 25. prosince 1975, kdy zavraždil bezdomovce Hectora Fishera. Tělo tohoto muže bylo nalezeno na hřbitově v Claphamu. Hector měl několik bodných ran v oblasti hlavy a krku. Mezi podezřelé se dostal i Kelly, kvůli nedostatku důkazů jej však policie nemohla z této vraždy obvinit.

2. června 1977 bylo v Soho nalezeno tělo Maurice Weighlyho (68 let). Tento muž měl zohavenou tvář i genitálie, vrah mu navíc do konečníku vsunul rozbitou láhev. Policisté nedaleko místa činu narazili na Kellyho, na jehož oblečení byly zřetelné skvrny od krve. Byl proto okamžitě zatčen. Navíc se podařilo nalézt svědka, který viděl Kellyho přímo při činu. Soud však tohoto svědka označil jako nedůvěryhodného alkoholika, načež byl Kelly shledán nevinným. Po propuštění se po Kellym opět slehla zem, záhadně však zmizel i muž, který proti němu svědčil u soudu.

V květnu 1983 Kelly srazil do kolejiště metra dalšího bezdomovce. Tento muž však přežil, protože se strojvedoucímu jako zázrakem podařilo včas zastavit soupravu. Na místo dorazila policie, která po vyslechnutí několika svědků zatkla Kellyho jen pár stanic od místa incidentu. Je nepochopitelné, že i tentokrát byl shledán nevinným a propuštěn.

4. srpna 1983 je Kelly znovu zatčen, tentokrát pro obvinění z loupeže. A protože je Kelly namol opilý, je převezen na záchytnou stanici. Tam v noci rozbije hlavu svému spolunocležníkovi jménem William Boyd. Když Kelly zjistí, že nebohý muž je stále naživu, uškrtí jej tkaničkami od bot. Přivolané stráže uvítá rozesmátý Kelly se slovy: " Ten chlap strašně chrápal. Tohle byl jediný způsob, jak ho umlčet." Další muž, který rovněž s Kellym sdílí pokoj, strážcům zákona slibuje: "Udělám a řeknu cokoliv, jen mě proboha dostaňte z dosahu toho zvířete!"

Během následujících výslechů se Kelly doznal k vraždám Hectora Fishera a Maurice Weighlyho. Postupně přidával přiznání k dalším vraždám, včetně vraždy muže, který proti němu svědčil během předchozího soudního procesu. Konečný počet obětí se nakonec zastavil na čísle 16. Vždy šlo o homosexuály bez domova, které Kelly srazil do kolejiště metra přímo pod projíždějící vlaky. Nakonec však byl obviněn pouze z vražd Horace Fishera a Williama Boyda. Za tyto vraždy byl v prosinci 1984 odsouzen na doživotí. Kelly přijal rozsudek s úsměvem na rtech a na odchodu ještě stačil porotě i soudci popřát šťastné a veselé Vánoce. Kieran Kelly zemřel ve vězení v roce 2001. Bylo mu 73 let.

Podle názorů některých autorů měl Kelly na svědomí životy více než 31 mužů. Policie údajně o těchto vraždách neinformovala proto, aby zabránila šíření paniky. Těžko říct, zda je toto tvrzení pravdivé.

 

Zdroje: An Encyclopedia of Modern Serial Killer, irishpost.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 6
Celkem: 1061411
Měsíc: 12161
Den: 493