Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kiyoshi Okubo

article preview

"Watanabe Kiyoshi"

(Japonsko)

 

Životopis

Narodil se 17. ledna 1935 ve městě Takasaki v prefektuře Gunma jako nejmladší syn z 8 dětí. Už odmala byl rozmazlován svými rodiči, zejména matkou. Již brzy bylo jasné, že Okubo má obrovský problém s disciplínou, a matčino rozmazlování vše jen a jen zhoršovalo. Když si jeden ze sousedů stěžoval jeho matce, že mu malý Okubo očesává ovoce ze stromů, matka jen laxně odpověděla: "Když vám to tolik vadí, tak si ty stromy přesaďte." Jiná byla situace ve škole, kde se Okubo stával terčem šikany ostatních pro svůj "západní" původ (jeho matka byla napůl Ruska). To se ještě zhoršilo vstupem Japonska do druhé světové války. Okubo byl problémovým žákem s velmi špatným prospěchem. Odmítal respektovat učitele a už ve velmi raném věku se choval obscénně ke svým spolužačkám. Již ve svých 11 letech byl přistižen, jak osahává sousedovu 4letou holčičku.

12. června 1955 spáchal svůj první zločin. V Maebashi totiž znásilnil 17letou studentku. Byl odsouzen k 18 měsícům ve vězení, ale nakonec mu byl trest zmírněn na 3letou podmínku. Už 26. prosince 1955 se však pokusil znásilnit další ženu, tentokrát neúspěšně. Byl opět zatčen a následně odsouzen ke 3 letům ve vězení. Po svém propuštění začal používat pseudonym Watanabe Kiyoshi. Předstíral, že je student a okrádal vysokoškoláky. 16. dubna 1960 se opět neúspěšně pokusil o znásilnění, jeho oběť však nakonec stáhla žalobu a tak byl Okubo propuštěn a zbaven obvinění. 5. května 1961 se Okubo oženil, v manželství se mu později narodil syn a dcera. 23. prosince 1966 a 24. února 1967 znásilnil dvě ženy. Za to byl odsouzen na 4 a půl roku. 2. března 1971 byl však podmínečně propuštěn.

 

Série vražd

Jeho vražedné řádění trvalo "jen" 41 dní. Okubo na ulici oslovoval mladé dívky a snažil se nalákat je do své Mazdy sedan. Takovýmto způsobem oslovil nejméně 127 žen a dívek (některé údaje uvádějí že jich bylo až 150), z nichž více než tucet znásilnil a 8 zavraždil. Všechny jeho oběti byly mladé dívky, které znásilnil a uškrtil. Okubo se nijak nesnažil skrývat těla svých obětí a jeho auto bylo několikrát viděno na místech činu. Policie znala poznávací značku vrahova auta i vrahův popis, který jim poskytly dívky, jimž se podařilo přežít. Přesto k jeho dopadení došlo po více než měsíci. Seznam jeho obětí je následující:

31. března 1971 - středoškolačka Miyako Tsudaová (17 let)

6. dubna 1971 - servírka Mieko Oikawová (17 let)

17. dubna 1971 - Chieko Idaová (19 let)

18. dubna 1971 - studentka Seiko Kawabatová (17 let)

27. dubna 1971 - studentka Akemi Satová (16 let)

3. května 1971 - telefonní operátorka Kazuyo Kawahová (18 let)

9. května 1971 - Reiko Takemurová (21 let)

10. května 1971 - služebná Naoko Takanohashiová (21 let)

 

Zatčení a soud

Večer 14. května 1971 byl Okubo konečně dopaden. Když policie zastavila jeho Mazdu, vedle něj právě seděla jakási mladá dívka. Když zahlédl policejní auta, Okubo se k ní otočil, dal jí pár bankovek a s ledovým klidem jí řekl: "Asi bude lepší, když si vezmeš taxíka." Své činy nijak nezapíral a velmi brzy se přiznal ke všem svým vraždám. Později ochotně policii zavedl k tělům, která ještě nebyla objevena. Stejně jako několik dalších sériových vrahů, uvedl jako svůj motiv pomstu. U soudu uvedl: "Stal se ze mě vrah kvůli policii. Během mých předchozích zatčení se mnou zacházeli opravdu špatně. Zničili tím moji lidskost. To mě donutilo vzepřít se všem autoritám." Při jiné příležitosti řekl: "Kdybych se mohl znovu narodit, chtěl bych být tráva. Té je totiž úplně jedno, jak po ni šlapete, stejně se zase vzchopí. Takový bych chtěl být i já."

22. února 1973 byl Okubo odsouzen k trestu smrti oběšením. Další tři roky pak strávil v tokijském vězení a podal proti rozsudku několik odvolání. Ta byla všechna zamítnuta. Kiyoshi Okubo byl oběšen 23. ledna 1976, pouhých 6 dní po jeho 41. narozeninách. Smrti se bál tolik, že v den popravy se ani nemohl udržet na nohou...

 

Zdroje: wikipedia.org, An Encyclopedia of Modern Serial Killers - Hunting Humans

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 4
Celkem: 1060177
Měsíc: 12138
Den: 318