Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kiyotaka Katsuta

article preview

"Kiyotaka Fujiwara"

(Japonsko)

 

Katsuta se narodil 29. srpna 1948 ve městě Kizugawa. Jeho rodiče patřili ke střední vrstvě obyvatel, ale byli tak zahlceni prací, že si na své dítě nikdy neudělali dostatek času. Katsuta tak v podstatě vyrůstal bez výraznější rodičovské péče, i když rodina byla finančně zabezpečená. Se svým otcem navíc neměl zrovna ideální vztah, protože jeho ten byl velice přísný a neváhal přistoupit i k fyzickým trestům. Jinak se ovšem Katsuta nijak nelišil od svých vrstevníků, se kterými trávil většinu svého volného času.

V dospělosti Katsuta opustil Kizugawu a odstěhoval se do Nagoji, kde začal pracovat jako hasič. Tím se definitivně přestal stýkat se svou rodinou a po zbytek svého života žil sám. Svou první vraždu spáchal v roce 1972, kdy uškrtil barmanku. Po vraždě Katsuta svou oběť okradl. Policie měla silné podezření, že tato žena byla i znásilněna, ale nikdy se toto tvrzení nepodařilo prokázat. Během příštích 10 let Katsuta naprosto stejným způsobem zavraždil minimálně 6 dalších barmanek, ale počet jeho obětí z tohoto období bude pravděpodobně mnohem vyšší. Všechny tyto ženy byly uškrceny, okradeny a s největší pravděpodobností i znásilněny. Policie po pachateli sice ustavičně pátrala, ale nikoho nenapadlo podezírat někoho z hasičského sboru.

27. října 1982 srazil Katsuta autem policistu a ukradl mu jeho pistoli. Policista sice přežil, ale Katsuta neváhal nově získanou zbraň použít při svých krádežích a přepadeních. Již 31. října 1982 se pokusil okrást taxikáře. To se mu sice nepodařilo, ale když byl Katsuta nucen utéct, střelil muže do hlavy. Taxikář byl na místě mrtev. Hned den poté přepadl dalšího taxikáře, kterého sice postřelil, ale muži se podařilo přežít a později se stal důležitým svědkem obžaloby.

31. ledna 1983 však Katsutovi došlo štěstí. V tento den byl zatčen poté, co ohrožoval pistolí neznámého muže přímo na ulici a dožadoval se peněz. Ihned po svém zatčení se Katsuta doznal k celkem 22 vraždám, ale nakonec byl obviněn pouze z vražd 7 barmanek a 1 taxikáře. Policie ho chtěla rovněž obvinit i z několika znásilnění, ale nakonec se jí nepodařilo zajistit dostatek důkazů. Japonská veřejnost byla tímto případem šokovaná. Lidé nedokázali pochopit, že sériový vrah může být zároveň i hasičem, ke kterým mají lidé většinou bezmeznou důvěru.

Soudní proces s Katsutou se neuvěřitelně vlekl. Sám obviněn žil mezitím v neustálém strachu ze svých spoluvězňů. Ti mu sice nikdy nic neudělali, ale Katsuta jim nedůvěřoval a vyhýbal se jakémukoliv kontaktu s nimi. Dokonce se ve své cele neúspěšně pokusil o sebevraždu. Během soudního procesu se Katsuta seznámil s křesťanskou ženou jménem Yuko Kurusuová. Její rodina Katsuta dokonce adoptovala a tím se z něj a z Yuko stali v podstatě sourozenci. Na počest své nové rodiny si Katsuta změnil jméno na Kiyotaka Fujiwara.

Ani jeho nová rodina ho ovšem neuchránila před konečným verdiktem soudu. Ten zazněl 17. ledna 1994 a Katsuta jím byl odsouzen k trestu smrti za 8 prokázaných vražd. Všechna jeho odvolání byla zamítnuta a Kiyotaka Katsuta (Fujiwara) byl 30. listopadu 2000 oběšen. Bylo mu 52 let.

 

Zdroje: wikipedia.org, murderpedia.org

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 8
Celkem: 1058247
Měsíc: 12456
Den: 565