Jdi na obsah Jdi na menu
 


Znáte filmy se sériovými vrahy?

article preview

Rádi se podíváte na film s nějakým tím "sériákem"? Pak je tento kvíz dělaný právě pro Vás! Správné odpovědi opět najdete na konci stránky.

 

1. Jedním z nejslavnějších filmových vrahů je bezesporu Hannibal Lecter, kterého máme všichni spojeného s hercem Anthonym Hopkinsem. Kdo však hrál Hannibala ve filmu "Červený drak" z roku 1986?

a) Brian Cox

b) Harrison Ford

c) Brian Donnehy

 

2. Ani postavu Freddyho Kruegera z "Noční můry v Elm Street" Vám jistě nemusím představovat. Zeptám se tedy jinak. Ve kterém fiktivním městě se nachází slavná ulice Elm Street?

a) Springwood

b) Springfield

c) New York

 

3. Ptát se na jméno vraha ze slavného thrilleru "Sedm" by bylo jistě zbytečné. Možná také víte, že jméno John Doe se v USA nejčastěji používá jako pojmenování muže, jehož pravá identita není známa nebo je utajena (platí to i pro neidentifikovaná těla). Jaké jméno se v tomto případě používá u žen?

a) Jill Doe

b) Kathy Bates

c) Jane Doe

 

4. I Jasona Voorheese jistě všichni znáte z filmové série "Pátek třináctého". Možná ale ne všichni víte, že v prvním díle z roku 1980 není vrahem on, ale jeho matka. Jak se paní Voorheesová jmenovala křestním jménem?

a) Hilda

b) Claire

c) Pamela

 

5. U "Pátku třináctého" ještě chvíli zůstaneme. Jasonovo řádění je úzce spjato s jedním letním táborem. Jak se tento tábor jmenuje?

a) Camp Lake Placid

b) Camp Crystal Lake

c) Camp Máchovo jezero

 

6. Film "Texaský masakr motorovou pilou" představil hned celou rodinu sériových vrahů. Tím nejznámějším je pochopitelně Leatherface. V originální sérii je jeho pravé jméno Bubba Sawyer. Jak se však tato postava jmenuje v remaku z roku 2003?

a) Thomas Brown Hewitt

b) John Paul Newman

c) Stan Bradley Smith

 

7. Když řeknete "Saw", musíte jedním dechem dodat John Kramer. Který herec tuto postavu ztvárnil?

a) Robert Englund

b) Tobin Bell

c) Marek Eben

 

8. Dexter ze stejnojmenného seriálu je jedinou kladnou postavou v tomto kvízu. Možná i díky tomu se tento seriál setkal s obrovským úspěchem. Víte ve kterém roce byla odvysílána jeho první řada?

a) 2010

b) 2006

c) 1995

 

9. Filmová série "Halloween" je všeobecně považována za praotce slasher žánru. Proslavila se nejen díky postavě Michaela Myerse, ale také díky dnes již ikonickým hudebním motivem. Víte, kdo je jeho tvůrcem?

a) Angelo Badalamenti

b) Ennio Morricone

c) John Carpenter

 

10. Poslední otázka je ze všech nejjednodušší. Kdo ztvárnil postavu Patricka Batemana ve filmu "Americké psycho"?

a) Christian Bale

b) Johnny Depp

c) Anthony Perkins

 

Vyhodnocení

0 - 2 bodů: Že Vy jste si test udělali jen ze zvědavosti a ve skutečnosti holdujete romantickým filmům? V pořádku, není na tom vůbec nic špatného. Téměř vždy se dočkáte šťastného konce a místo s hrůzou usínáte s dobrým pocitem, protože víte, že Bejby nebude sedět v koutě.

3 - 6 bodů: Solidní výsledek. Několik filmů se sériovými vrahy jste již viděli a nikdo Vás nenachytá trapnými otázkami typu: "Jak se jmenoval vrah z Noční můry v Elm Street." Když trošku přitlačíte na motorovou pilu a podíváte se ještě na pár filmů, bude z Vás odborník!

7 - 9 bodů: Vám chybí jen krůček k naprosté dokonalosti! Filmy s touto tématikou máte v malíčku a svými vědomostmi ohromujete své okolí. Na druhou stranu znáte rozumnou míru, takže Vaše návštěva si může být jistá, že neskončí ve Vašem sklepě. Gratuluji!

10 bodů: Tak tady není co dodat, slovo odborník Vás dostatečně nevystihuje. Vy nejen, že tyto filmy znáte do nejmenšího detailu, Vy je máte doslova v krvi. Jakoukoliv sportovní aktivitu provozujete zásadně v hokejové masce, maso krájíte pouze mačetou, holíte se speciálně upravenou rukavicí a v noci neusnete bez motorové pily pod polštářem. Okolí to dost možná nechápe, ale je to jen pouhá závist. Takové znalosti jako Vy totiž jen tak někdo nemá. Gratulace je v tomto případě na místě!

 

Správné odpovědi: 1a, 2a, 3c, 4c, 5b, 6a, 7b, 8b, 9c, 10a

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 7
Celkem: 1049986
Měsíc: 16659
Den: 371