Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kyriakos Papachronis

article preview

"Zlobr z Dramy"

(Řecko)

 

Životopis

Narodil se 20. září 1960 v Xanthi. Jeho rodina vlastnila bufet, ve kterém Papachronis pracoval už jako malý kluk. Po absolvování střední školy se na nějakou dobu usadil v Aténách, kde pracoval v různých hotelech. Byl výborným sportovcem, stal se šampionem v boxu a karate. Ke zřejmě zlomovému okamžiku jeho života došlo v jeho 14 letech, kdy navštívil nevěstinec v rodném městě Xanthi. Jedna z prostitutek ho zesměšnila poté, co nebyl schopen pohlavního styku. Toto ponížení stálo u zrodu jeho nenávisti k ženám. Jeho druhý zkušenost s prostitutkou dopadla naprosto stejně, tentokrát to však bylo horší ještě o to, že ho tato žena zesměšnila před jeho přáteli. S přibývajícím věkem se u něj začaly stále častěji objevovat silné úzkosti, značná uzavřenost, sociální nezralost a nedůvěra k lidem, a to převážně k ženám. Na druhou stranu se z Papachronise stala silně narcistní osobnost, která nebyla schopna vyrovnat se s odmítnutím, a se zničující touhou po absolutní moci nad druhým člověkem. V roce 1981, kdy začala série jeho útoků na ženy, sloužil v řecké armádě, kde dosáhl hodnosti poručíka.

 

Série napadení

9. září 1981 - Papachronis navštívil nevěstinec v Profitis Ilias v Xanthi. Zde si zaplatil prostitutku G. Theocharidovou (46 let). Tentokrát u něj došlo velmi rychle k ejakulaci, na což žena zareagovala tak, že Papachronise označila za neschopného a téměř impotentního ubožáka. Mezi Papachronisem a prostitutkou došlo k hádce a téměř i ke rvačce, proto byl nakonec Papachronis z podniku vyhozen. O několik hodin později se však vrátil, Theocharidovou ubodal nožem a utekl.

20. prosince 1981 - Na prostitutku M. Postiadovou Papachronis narazil na ulici, když hledala klienta. Chvíli ji sledoval, pak se k ní zezadu přiblížil a nožem ji bodl do zad. Žena však začala křičet, což Papachronise vyděsilo a dal se na útěk. Tato oběť se nakonec ze svého zranění zotavila.

30. prosince 1981 - E. Papadopoulová (19 let) právě opouští pornokino, když ji napadne Papachronis. Ten dívce pobodá genitálie, ale když vidí, že k nim utíká otec napadené, dá se na útěk. Dívka bohužel o něco později svým zraněním podlehne.

15. ledna 1982 - U vlakového nádraží v městě Drama napadne Papachronis zdravotní sestřičku Vassiliki Lazaridovou (30 let). Odtáhne ji pod most, kde ji začne surově bít a pokusí se ji znásilnit. Zničehonic si to však rozmyslí a uteče pryč. Žena pak poskytne policii přesný popis útočníka.

15. srpna 1982 - V archeologickém muzeu v Soluni Papachronis potká Anastasiu Alexandridovou (20 let). Tu nakonec sleduje až před její dům, kde ji osloví a požádá ji o sex. Když ho dívka odmítla, odtáhl ji do nedalekého lesíka, kde ji několikrát pobodal genitálie, roztrhal její šaty a nakonec ji znásilnil. Svou oběť pak nechal nahou napospas osudu, sebral všechny její věci a odešel. Dívčino oblečení a osobní předměty pak vyhodil kousek od železniční stanice v Menemeni. Nechal si jen její zapalovač. Nebohá dívka mezitím umírala v šílených bolestech v lese. Trvalo 2 hodiny než zemřela...

21. září 1982 - Ve městě Drama Papachronis napadl D. Pechlivanidovou (23 let). Dívce se naštěstí podařilo utéct.

1. října 1982 - Papachronis nějakou dobu sleduje Agoraste Tezovou (18 let). Pak ji napadne přímo před jejím domem. Dívka je sice vážně zraněna, ale útok přežije.

25. října 1982 - Papachronis napadl a vážně zranil 32letou prostitutku ve městě Xanthi. Naštěstí se i této ženě podařilo přežít.

30. prosince 1982 - Poslední napadenou ženou se stane 30letá uklízečka, matka 4 dětí, kterou Papachronis přepadl ve městě Xanthi. Pobodal ji na tváři a na krku a okamžitě se dal na útěk. Žena byla hospitalizována v nemocnici a podařilo se jí přežít.

 

Zatčení a soud

Papachronis měl na sobě při všech útocích svou vojenskou uniformu, což vyšetřovatelům usnadnilo práci a dovolilo jim to značně zúžit okruh podezřelých. Po posledním vrahově útoku z 30. prosince 1982 se dva důstojníci z kasáren ve městě Drama, kde byl ubytován i Papachronis, rozhodli projít záznamy z osudné noci. Zjistili, že mimo kasárna bylo jen velmi málo mužů. Jedním z nich byl i Papachronis, který se navíc vrátil se značným zpožděním. Když se ukázalo, že Papachronis nemá téměř žádné alibi a že je při dotazování značně nervózní, rozhodli se prohledat jeho pokoj. Tam objevili několik nožů a hlavně zapalovač patřící zavražděné Anastasii Alexandridové. Díky tomu byl Papachronis 31. prosince 1982 zatčen. Nejprve odmítal jakoukoliv vinu, ale pod tíhou důkazů se nakonec ke všem útokům přiznal. A nejen k nim. Přiznal se i k tomu, že 12. března 1982 umístil bomby na poště a v Národní bance v Xanthi. Druhý den umístil bombu v bance ve městě Kavala. 16. června 1982 pak umístil další bombu v kasárnách ve městě Drama, kde byl ubytován. Rovněž se doznal, že založil menší požár na letišti v Kavale. Při těchto útocích naštěstí nebyl nikdo zraněn a ani v jednom případě nedošlo k výbuchu.

Papachronis byl nakonec postaven před vojenský soud. Během procesu se choval velmi arogantně a povýšeně. Dokonce se snažil své činy ospravedlnit tím, že tak jen dokazoval svou mužnost a odvahu. Před soudem prohlásil: "Nepracoval jsem na svém těle tak dlouho, abych ho teď nechal zničit nějakou bandou psychiatrů! Stejně uteču a pak teprve v ulicích potečou potoky krve!" Těmito prohlášeními se velice často dostal do konfliktu i se svými vlastními obhájci. Ani u poroty si tímto nijak nepolepšil. Nakonec byl uznán vinným a odsouzen k doživotnímu vězení za vraždy a k dalším 23 letům ve vězení za znásilnění, pokus o vraždu a obecné ohrožení. Po odvolání mu bylo oněch 23 let odpuštěno.

Již během soudu byl Papachronis značně problémový vězeň. Napadal ostatní vězně a nerozpakoval se napadnout i dozorce. Po svém odsouzení v záchvatu vzteku naprosto zdemoloval svou vlastní celu. Po jeho převezení do věznice v Larisse své chování náhle změnil. Zklidnil se, začal číst knihy o teologii a psychologii a stal se z něj vášnivý malíř. Mnoho času také trávil ve vězeňské kapli. Díky své mohutné a vypracované postavě mu do vězení psalo velké množství žen, které mu vyznávaly věčnou lásku.

8. prosince 2004 byl Kyriakos Papachronis nakonec po 22 letech z vězení podmínečně propuštěn. V tu dobu mu bylo 44 let. Na svobodě zůstává dodnes a žije v řeckém městě Larissa.

 

Zdroje: wikipedia.org, murderpedia.org

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 5
Celkem: 1061267
Měsíc: 12177
Den: 504