Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lofie Louise Peeteová

article preview

(USA)

 

Narodila se 20. září 1880 v Bienville v Louisianě jako Lofie Louise Preslarová. Její otec byl zámožný vydavatel novin. Díky tomu mohla chodit na elitářskou soukromou školu v New Orleansu. Zde však byla pověstná svým promiskuitním chováním a když navíc v 15 letech okradla jednu ze svých spolužaček, byla ze školy vyloučena. To Peeteové nijak nevadilo, alespoň mohla věnovat více času tělesným rozkoším. Poprvé se vdala v roce 1903, kdy se jejím manželem stal obchodní cestující Henry Bosley. Manželství skončilo v roce 1906, kdy Henry přistihl svou manželku v posteli s jiným mužem a následně spáchal sebevraždu. Čerstvá vdova prodala veškerý manželův majetek a odstěhovala se do Shreveportu, kde pracovala jako prostitutka pro muže z lepší společnosti. Jakmile si našetřila dost peněz, přesunula se do Bostonu.

V Bostonu si změnila jméno na Louise Gouldová. Zaměstnání však nezměnila, nadále si nechávala platit za sex od bohatých mužů, které navíc neváhala okrádat. Dokonce se jí podařilo vetřít se do jedné z bohatých rodin, ke které se nakonec přestěhovala. Brzy si také nechávala proplácet drahé nákupy a nerozpakovala se okrádat jak své chlebodárce, tak i jejich přátele, kteří přišli na návštěvu. Když byla Peeteová odhalena, bylo jí umožněno v tichosti opustit město, aby veřejným procesem neudělala ostudu své rodině.

Její další kroky směřovaly do města Waco v Texasu. Zde navázala vztah s extravagantním ropným magnátem Joe Appelem. Týden po jejich seznámení byl Appel nalezen mrtev s kulkou v hlavě. Jeho sbírka diamantů zmizela. Podezření samozřejmě padlo na Peeteovou, která byla zatčena a postavena před soud. Peeteová přiznala, že Joea zastřelila, ale tvrdila, že to bylo v sebeobranně, protože Joe ji chtěl znásilnit. Soud jaksi zapomněl na ukradené diamanty a zprostil "nebohou" Peeteovou všech obvinění.

V roce 1913 se Peeteová stěhuje do Dallasu, kde se vdá za Harryho Fauroteho, který pracoval jako recepční v hotelu. Krátce poté zmizely z hotelového sejfu šperky v hodnotě 20 000 dolarů. Oba novomanželé byli sice zatčeni, ale kvůli nedostatku důkazů museli být propuštěni. Je pravděpodobné, že Harry o ničem nevěděl a šperky ukradla Peeteová. Po jejich propuštění Harry zjistil, že je mu jeho manželka nevěrná. To ho natolik zničilo, že se nakonec oběsil v suterénu hotelu, ve kterém pracoval.  V roce 1915 se Peeteová vdává potřetí. Jejím manželem se stane podomní obchodník Richard Peete. Rok nato se sice manželům narodila dcera, ale Richardův příjem nevyhovoval standardům Peeteové, která se proto rozhodla opustit rodinu a přestěhovat se do Los Angeles.

Po svém příjezdu do Los Angeles se seznámila s bohatým důlním inženýrem Jacobem C. Dentonem. Peeteová se k němu velice brzy nastěhovala. Dokonce Jacoba požádala, aby si ji vzal (i když byla stále vdaná za Richarda Peeteho), ten však odmítl. To byla zřejmě rozhodující chyba, protože od 30. května 1920 Jacoba nikdo nikdy neviděl. Těsně poté si nechala Peeteová navézt velké množství zeminy do suterénu domu, údajně proto, že chtěla pěstovat houby, Jacobovo oblíbené jídlo. Po nějaké době se lidé začali zajímat o to, kde je Jacob. Peeteová přišla se zajímavou historkou. Tvrdila, že se Jacob dostal do sporu s jakousi Španělkou, která mu v hádce mečem usekla ruku. Jacob se teď za svůj handicap stydí, a proto nevychází z domu.

Peeteová mezitím v domě pořádala bujaré večírky. Několikrát rovněž padělala Jacobův podpis na bankovních šecích. Když se úředníkům podpis nezamlouval, přišla se stejnou historkou: Jacob se musel podepsat levou rukou, protože pravou ruku mu usekla rozzuřená Španělka. Peeteová rovněž prodala veškeré Jacobovy cennosti a nemovitosti. Poté se vrátila ke svému manželovi a dceři, kteří se mezitím odstěhovali do Denveru v Coloradu.

V září si Jacobova dcera a jeho obchodní partneři najali soukromého detektiva, kterému se podařilo dostat se do Jacobova domu. V suterénu pak našel Jacobovo tělo pohřbené pod nánosem hlíny. Jacob měl prostřelenou hlavu (policejní lékař později potvrdil, že předtím byl ještě škrcen). O všem byla informována policie, které se podařilo Peeteovou vystopovat. Ta policistům tvrdila, že za Jacobovou vraždou jistě stojí ta děsivá Španělka. Později pro změnu tvrdila, že tělo nepatří Jacobovi, ale jeho záhadnému dvojníkovi. Policie ani jedné z těchto historek neuvěřila, a tak byla Peeteová zatčena a postavena před soud za vraždu Jacoba Dentona. 17. ledna 1921 pak byla odsouzena na doživotí.

Její manžel Richard jí do vězení neustále psal zamilované dopisy. Peeteová ho nakonec přesvědčila, aby se s ní rozvedl a přestala mu na jeho dopisy odpovídat. To Richard neunesl a v roce 1924 se zastřelil v hotelovém pokoji. Peeteová jeho smrt považovala za důkaz, že ani vězeňské zdi nezastaví její smrtící šarm a vliv na muže. Ve vězení začala pracovat jako asistentka místního zubaře, starala se o vězeňské záhony a psala články pro vězeňské noviny. Z Peeteové se tak stala vzorná vězeňkyně a za dobré chování byla nakonec v roce 1939 podmínečně propuštěna. Po svém propuštění se nastěhovala ke své kurátorce Emily Lathamové v Los Angeles. V jejím domě pak pracovala jako hospodyně. Zároveň si opět změnila jméno, tentokrát na Anna Leeová.

V roce 1943 Emily umírá na infarkt a Peeteová se stěhuje k Arthurovi C. Loganovi a jeho manželce Margaret, kteří ji chodili navštěvovat do vězení. I zde pracovala jako hospodyně a zároveň jako ošetřovatelka pro Arthura, který trpěl stařeckou demencí. K tomu všemu se stihla i znovu provdat. 2. května 1944 se stal jejím manželem bankéř Lee Borden Judson. 30. května 1944 zmizela Margaret Loganová. O 3 dny později nechala Peeteová převézt Arthura do nemocnice s tím, že je jeho sestra. Pro zvědavé sousedy přišla opět se zajímavou historkou. Šílený Arthur musel být převezen do nemocnice poté, co napadl Margaret, které ukousl nos. Ta se teď stydí za svůj vzhled, a proto odmítá chodit mezi lidi. Netrvalo dlouho a Peeteová opět začala utrácet peníze lidí, kteří jí poskytli zázemí, stejně jako padělala jejich podpisy na bankovních šecích. 6. prosince 1944 Arthur Logan zemřel v nemocnici. Peeteová darovala jeho tělo lékařské škole, čímž ušetřila peníze za jeho pohřeb. Její vlastní manžel však začínal mít podezření. Ve zdi našel díru po kulce a stejně tak se mu zdála podezřelá čerstvě navršená hromada hlíny na zahradě. Nikomu však nic neřekl.

Když bankovní úředníci narazili na šecích již poněkolikáté na prapodivný podpis údajně patřící panu Loganovi, rozhodli se raději informovat policii. 20. prosince 1944 byla nařízena prohlídka domu Loganových. Během ní bylo na zahradě nalezeno zakopané tělo Margaret Loganové. Peeteová i její manžel byli okamžitě zatčeni. Peeteová tvrdila, že Margaret ubil její manžel, kterého pak nechala převézt do nemocnice. Její tělo pak zakopala, protože měla strach, že na ni padne podezření. Podle pitevní zprávy sice opravdu Margaret utrpěla frakturu lebky, ale měla rovněž prostřelenou hlavu. 11. ledna 1945 byl manžel Peeteové propuštěn a zbaven všech obvinění. Den nato však spáchal sebevraždu skokem z 9. patra jedné kancelářské budovy v Los Angeles. I tentokrát to Peeteová pochopila jako důkaz svého nezměrného šarmu.

Ani ten ji však neuchránil před soudním procesem a následným verdiktem: 31. května 1945 byla uznána vinnou a odsouzena k trestu smrti. Když byl tento verdikt vynášen, Peeteová si nezúčastněně četla knihu. Když zaznělo, že byla odsouzena k smrti, zakroutila jen hlavou a četla dál. Peeteová se několikrát proti verdiktu odvolala, pokaždé však neúspěšně. 11. dubna 1947 tak byla Lofie Louise Peeteová popravena v plynové komoře. Bylo jí 66 let.

 

Zdroje: wikipedia.org, An Encyclopedia of Modern Serial Killers - Hunting Humans

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 5
Celkem: 1050477
Měsíc: 16523
Den: 488