Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lorenzo Fayne

article preview

(USA)

 

Životopis

Narodil se v roce 1968 v Milwaukee v USA. O jeho osobním životě není mnoho známo. Vyrůstal v chudé rodině, oba jeho rodiče byli alkoholici, matka byla navíc drogově závislá. On sám si již v raném věku vypěstoval závislost na alkoholu i na drogách. Často byl svědkem i obětí domácího násilí ze strany obou rodičů a později i ze strany nevlastního otce. Během dětství byl několikrát pohlavně zneužit svou matkou i nevlastním otcem. Fayne měl problémy se zákonem již od svých 13 let. Od té doby byl několikrát umístěn do různých nápravních zařízení, v dospělosti byl pak několikrát odsouzen. Jeho trestní rejstřík obsahoval například krádeže v obchodě, sexuální obtěžování žen, vloupání do domů nebo týrání zvířat.

 

Série vražd

Červenec 1989 - Fayne vylákal malého Areeho Hunta (6 let) z dětského hřiště v Centerville v Illinois. Vzal ho do nedalekého parku, kde ho ubil k smrti. Fayne později řekl: "Chtěl jsem slyšet jak tomu klukovi křupne krk." Pak chlapce svlékne a znásilní. Nakonec jeho tělíčko zahodí do příkopu za lavičkou na okraji parku.

15. září 1989 - Vražda Rity D. Scottové (32 let). Její tělo bylo nalezeno v tratolišti krve poblíž nákladních doků  v W. Cherry Street v Milwaukee. Žena byla částečně oblečená. Její vrah jí rozdrtil hlavu kusem betonu a poté ji posmrtně znásilnil.

Březen 1992 - Fayne zavraždí Latondru Deanovou (14 let). Ta je nalezena v domě své kamarádky na východě St. Louis (kam často Fayne jezdil za příbuznými). Ležela nahá ve vaně. Fayne jí zasadil 20 bodných ran nožem a pak ji znásilnil.

Červenec 1992 - Vražda Fallon Floodové (9 let). Fayne svou oběť vylákal ze školy během přestávky na oběd. Její tělo bylo nalezeno v šatně v nedaleké střední škole ve východním St. Louis. Děvčátko bylo uškrcené páskem. Na stejném pásku ji vrah pověsil ke stropu šatny. Jediná Fayneho oběť, která nebyla znásilněná.

Červen 1993 - Vražda Glendy Jonesové (17 let). Tělo této oběti bylo nalezeno za střední školou Martina Luthera Kinga v St. Louis. Glenda byla ubodána k smrti a posmrtně znásilněna.

Červenec 1993 - Vražda Faith Davisové (17 let). Na tuto oběť Fayne zaútočil přímo v domě jejích rodičů na východě St. Louis. Faith byla nalezena na podlaze kuchyně. I ona byla ubodaná a posmrtně znásilněna.

 

Zatčení a soud

Po nálezu poslední oběti byli na místo činu povoláni policejní psi, kteří zachytili pachovou stopu, již sledovali až k domu Fayneho babičky, u které Fayne tehdy bydlel. Navíc k jejímu domu vedla zřetelná krvavá stopa. 24. července 1993 byl Fayne zatčen a během výslechu se přiznal k vraždám Areeho Hunta, Latondry Deanové, Fallon Floodové, Glendy Jonesové a Faith Davisové.

Před soudem stanul nejprve ve státě Illinois za vraždu Areeho Hunta. Zde porota přihlédla k faktu, že se Fayne ke zločinu doznal a díky tomu byl nakonec odsouzen k doživotnímu vězení. Následoval soudní proces za vraždy čtyř dívek v Missouri. Obhajoba stavěla na Fayneho těžkém dětství a tvrdila, že je Fayne duševně nemocný. Navíc poukazovala na jeho poměrně nízké IQ 68. I to mělo být následkem brutálního týrání během dětských let. Sám Fayne neprojevoval absolutně žádné emoce a téměř celý soudní proces nepřítomně zíral do země. Jediné, co uvedl, bylo: "Je mi líto, co jsem udělal, ale to nikomu život nevrátí. Asi to bude znít divně, ale zasloužil bych si smrt." V tom mu bylo nakonec vyhověno. 18. srpna 1994 byl totiž opravdu odsouzen k trestu smrti. Než však mohla být jeho poprava vykonána, guvernér George Ryan změnil jeho trest na doživotní vězení bez možnosti podmínečného propuštění. V roce 2009 byl Fayne díky testům DNA konečně spojen i s vraždou Rity D. Scottové z roku 1989. Následoval další soud, který Lorenza Fayneho znovu odsoudil k doživotnímu pobytu za mřížemi.

 

Zdroje: wikipedia.org, Sonic.net

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 8
Celkem: 1060687
Měsíc: 12063
Den: 444