Jdi na obsah Jdi na menu
 


Louis Bernard Gaskin

article preview

"Ninja Killer"

(USA)

 

Louis Bernard Gaskin se narodil 11. března 1967. Kvůli naprostému nedostatku informací je to jediná informace o jeho soukromém životě. Jeho trestní rejstřík je poměrně pestrý. Najdeme v něm záznamy o vloupáních, krádežích, prodeji drog nebo sexuálním obtěžování malých dětí. Bližší informace však nejsou známy. Detailnější je pouze popis Gaskinova posledního zločinu, ke kterému došlo ve Flagler County na Floridě.

20. prosince 1989 se Gaskin rozhodl splnit si svůj dávný sen - stát se ninjou. Oblékl se proto do černého ninjovského kostýmu a s poloautomatickou puškou v ruce nasedl do svého auta. Po chvíli bezcílného projíždění okolím, si na 10 Riker Place všiml domu manželů Strumfelsových, ve kterém se ještě svítilo. Gaskin zaparkoval své auto u nedaleké zalesněné oblasti a potichu se přiblížil k domu, přičemž se snažil být tichý a neviditelný, jako pravý ninja. Když oknem u přední dveří nahlédl do domu, uviděl, že Robert Strumfels (56 let) i jeho manželka Georgette (57 let) sledují televizi. Gaskin pečlivě zamířil a skrze okno vystřelil. První kulka zasáhla Robertovu hruď. Robert se postavil a v tu chvíli zazněl druhý výstřel. Ten ho srazil na podlahu. Georgette vyskočila z pohovky a snažila se utéct do chodby, pryč od okna. Bohužel, kulka byla rychlejší a Georgette rovněž padla na podlahu. Mezitím se Robertovi podařilo znovu se postavit a snažil se odpotácet se pryč z dostřelu vrahovy pušky. Další Gaskinova rána jej zasáhla do zad a Robert se znovu sesunul k zemi. Georgette byla stále naživu a podařilo se jí odplazit se z vrahova hledáčku. Gaskin proto oběhl dům a skrze okno u zadních dveří uviděl, jak se Georgette pokouší vstát. Zazněl další výstřel a žena znovu padla k zemi.

Gaskin poté rozbil okno, kterým se protáhl do domu. Pro jistotu ještě každou ze svých obětí střelil do hlavy a pak jejich těla zakryl přikrývkami. Následně důkladně prohledal celý dům ve snaze najít nějaké zbraně či drogy. Když nic z toho nenašel, sebral vše, co mělo nějakou hodnotu: klenoty, videorekordér, domácí spotřebiče, šperky, lampy, peníze, kreditní karty. Vše poté naložil do auta svých obětí a lup v něm převezl ke svému autu, do kterého pak věci přeskládal.

Poté se Gaskin přesunul k domu manželů Rectorových. Ti v té době už spali. Gaskin nejprve přeřezal telefonní kabely u jejich domu a poté začal do jejich oken házet kameny a větve, ve snaze vylákat obyvatele domu ke vstupním dveřím. Joseph Rector se opravdu rozhodl podívat se, co se to venku děje. Ještě než dorazil ke dveřím, ozval se výstřel a Jospeh byl zasažen do břicha. Podařilo se mu však udržet se na nohou a společně s manželkou Mary se dostali do garáže, kde nastoupili do svého auta. Mary nastartovala auto, otevřela dveře od garáže a prudce vyrazila směrem k nemocnici. Když vyjížděli na silnici, Gaskin po jejich autě několikrát vystřelil, naštěstí však bez valného úspěchu. Mary se podařilo dostat manžela do nemocnice včas, Joseph se ze svého zranění zotavil. Když k domu manželů Rectorových dorazila policie, našla jej kompletně vyrabovaný.

Poté, co Gaskin vykradl druhý dům během jediné noci, rozhodl se ukrýt kradené věci u Alfonsa Goldena, bratrance jeho tehdejší přítelkyně. I Golden měl několik záznamů v trestním rejstříku, proto proti tomu nic nenamítal. Znejistěl až poté, co mu Gaskin řekl: "Majitelé těch věcí jsou už tuhý. Jestli mi nevěříš, podívej se na zprávy." Když pak Golden zjistil, že došlo k vraždě manželů Strumfelsových, rozhodl se po několika dnech informovat policii. Pro tu už nebyl problém Gaskina vypátrat a 30. prosince 1989 i zatknout.

Gaskin s policií spolupracoval a přiznal se nejen ke spáchání zločinů z 20. prosince 1989, ale i k vraždě z 20. listopadu 1986 a ke dvěma pokusům o vraždu z 15. září 1989. O těchto událostech neexistují žádné bližší informace. Když byl dotazován, proč spáchal tyto vraždy, Gaskin odpověděl: "Bůh řekl ne. Ale ďábel mi řekl ano. Vždycky jsem víc poslouchal ďábla!" Při výsleších dále uvedl, že vražda manželů Strumfelsových byla největším vzrušením jeho života. Samotný soud nijak nepřihlédl k jeho spolupráci s policií a odsoudil Gaskina k několika doživotním trestům za vraždu z roku 1986, za pokus o vraždu ze září 1989 a za pokus o vraždu Josepha Rectora. V případě vraždy manželů Strumfelsových padl 19. června 1990 ještě tvrdší rozsudek. Za vraždu Roberta a Georgette Strumfelsových byl Gaskin odsouzen k trestu smrti.

Od té doby se Gaskin neustále odvolává a rozsudek stále nebyl vykonán. Gaskin údajně opět našel Boha a svůj volný čas tráví četbou Bible.

 

Zdroje: kidnappingmurderandmayhem.blogspot.com, floridacapitalcases.state.fl.us

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 7
Celkem: 1058734
Měsíc: 12602
Den: 659