Jdi na obsah Jdi na menu
 


Luis Gregorio Ramírez Maestre

article preview

"Monstrum z Tenerife"

(Kolumbie)

 

Ramírez Maestre se narodil 30. září 1980 v kolumbijském městě Valledupar. O jeho osobním životě není bohužel nic známo. Jeho vražedné řádění je však zdokumentováno přece jen o něco lépe.

Vše začalo v roce 2007. Ramírez si jako své oběti vybíral muže, kteří se živili jako motocykloví taxikáři. Výdy si pečlivě vybíral muže, kteří byli subtilní a nepříliš vysocí. Žádná z jeho obětí neměřila více než 170 cm a nevážila více než 60 kg. Ramírez využíval své charisma a schopnosti komunikovat s lidmi, aby u svých obětí vzbudil důvěru. Vždy se nechal odvézt na předem pečlivě vybrané opuštěné místo za městem, které bylo alespoň částečně zalesněné. Celou cestu s řidičem udržoval konverzaci, aby ještě více podpořil dojem, že muži z jeho strany nehrozí žádné nebezpečí. Když však dorazili na místo, Ramírez využil toho, že seděl za svou obětí a začal muže škrtit. Dával si však bedlivý pozor na to, aby jeho oběť pouze upadla do bezvědomí. Měl s ní totiž jiné plány...

Jakmile taxikář omdlel, Ramírez ho odtáhl k nejbližším stromům. Tam muže přivázal za ruce a nohy ke dvěma stromům tak, aby se jeho nohy nedotýkaly země. Pak už jen čekal, až se jeho oběť probudí. Když se tak stalo, Ramírez muži omotal kolem krku oprátku uvázanou k větvi některého ze stromů. Nebohý taxikář byl nucen neustále se přitahoval za lana omotaná kolem svých rukou a nohou. Jedině tak totiž udržel oprátku volnou. Ramírez si mezitím sedl před svou oběť, sledoval její boj o život a kouřil cigarety. Podle soudních lékařů mohlo utrpení některých mužů trvat i celý den... Nakonec však každého z nich přemohla vlastní váha a po hodinách marného boje se každý z nich oběsil. Tehdy Ramírez v klidu vstal, okradl svou oběť o všechny cennosti i jeho motorku a přesunul se zase o kus dál. V několika případech svou oběť pohřbil. Ramírez se velice často přesouval z místa na místo. Vraždil v okolí měst Sabanalarga, Aguachica, Santa Marta, Valledupar, Puerto Wilches nebo v okolí vesnice Tenerife. Jména všech jeho obětí nejsou známa, s výjimkou obětí z vesnice Tenerife. Zde Ramírez zavraždil tyto muže:

Duván Marín Jaimes, který zmizel 3. února 2012. Jeho tělo bylo nalezeno o 4 dny později.

Luis Alfredo Castañeda Rodríguez byl nalezen zavražděný 19. března 2012.

John Jairo Amador de la Rosa ráno odešel do práce a už se nikdy nevrátil. Přesné datum jeho smrti není známé.

Gilberto Barragán Payares zmizel 6. května 2012. Jeho tělo bylo nalezeno o několik dní později za vesnicí.

Ramírez prodal vše, co svým obětem ukradl. Motorky, mobily, helmy, prsteny. Nakonec se mu stal osudným právě jeden z ukradených mobilů. Hlavní zásluhu na dopadení tohoto sériového vraha však má jeden neúnavný kolumbijský policista, který byl ochotný Ramíreze sledovat napříč celou zemí. Tomu se podařilo zjistit, že jedné z obětí byl ukraden na svou dobu velice drahý mobil. Policista vsadil na to, že tak drahou věc si vrah bude chtít nechat a začal sledovat signál mobilního telefonu. Jeho domněnka byla správná. Ramírez buďto mobil prodat nechtěl nebo na něj nenašel kupce. A tak začala několikaměsíční honička napříč 6 městy. Ramírez vždy o chloupek unikl a za sebou zanechával další a další těla.

V prosinci 2012 však Ramíreze štěstí opustilo. Těsně poté, co ve městě Santa Marta spáchal další vraždu, ho policista konečně dopadl. V Ramírezově provizorní skrýši byl nalezen nejen ukradený mobilní telefon, ale i doklady všech jeho obětí, které si schovával jako trofeje. Tím se policii potvrdilo, že Ramírez zavraždil minimálně 30 mužů. Ramírez se nejprve přiznal pouze k jedné vraždě a tvrdě se ohrazoval proti tomu, aby jej někdo nazýval sériovým vrahem. Později se přiznal k 23 vraždám. Nicméně policie je však přesvědčena, že Ramírez může být odpovědný až za 60 vražd. Když se ho vyšetřovatel zeptal, zda si pamatuje jména svých obětí, Ramírez odpověděl: "Kdo si má ty ksichty pamatovat?"

Ještě v roce 2012 byl Ramírez odsouzen k 57 letům ve vězení. Později mu byl trest snížen na 34 let. Kolumbijský justiční systém však umožňuje propustit vězně po odpykání 3/5 trestu. To znamená, že Luis Gregorio Ramírez Maestre může být v roce 2032 propuštěn na svobodu...

 

Zdroje: wikipedia.org, dailymail.co.uk

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 5
Celkem: 1059061
Měsíc: 12661
Den: 532