Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lyndon Fitzgerald Pace

article preview

(USA)

 

Série zločinů

28. srpna 1988 - Lula Bell McAfeeová (86 let) byla nalezena nahá, ležící ve své posteli. Byla znásilněna a uškrcena kusem látky.

10. září 1988 - Mattie Mae McLendonová (78 let). I ona byla nalezena mrtvá ve své posteli, přikrytá peřinou. Byla uškrcena a znásilněna.

4. února 1989 - Johnie Mae Martinová (79 let). Policie našla její od pasu dolů nahé tělo ležící v její posteli. Byla znásilněna a uškrcena tkaničkou od bot.

4. března 1989 - Annie Kate Brittová (42 let). Její švagr ji našel mrtvou v její posteli. Byla znásilněna a uškrcena ponožkou, která byla ještě uvázána kolem krku oběti.

Ke všem útokům došlo v Atlantě a ve všech případech se vrah do domů svých obětí dostal oknem v časných ranních hodinách. Všechny oběti byly znásilněné, 2 z nich navíc análně. Z těl obětí byly odebrány vzorky spermatu a poslány na analýzu.

24. září 1992 - Sarah Groganová (69 let) načapala ve své kuchyni neznámého muže. Podařilo se jí dostat se ke své zbrani a začala na vetřelce střílet. Muž vzal nohy na ramena a utekl. Policie pak získala otisky prstů pachatele nalezené v kuchyni paní Groganové.

30. září 1992 - Susie Sublettová, postarší žena, narazila ve své ložnici na neznámého muže, který jí zrovna prohledával peněženku. Muž ji napadl, ale paní Sublettové se podařilo útočníkovi vytrhnout a utéct k sousedovi, který zalarmoval policii. Pachatel mezitím utekl. Policisté zjistili, že muž do domu vnikl skrz okno, na kterém byly také nalezeny jeho otisky prstů.

 

Zatčení a soud

Policie rychle zjistila, že otisky nalezené v domech napadených žen se shodují s otisky, které již měla ve své kartotéce, patřily Lyndonu Pacemu (narozenému v červenci 1964), žijícímu v chudinské čtvrti v Atlantě. Pace byl zatčen 2. října 1992. Protože se průběh napadení obou žen velice podobal postupu vraha v případech čtyř předešlých vražd, byly mu odebrány vzorky pubického ochlupení a vzorek DNA. DNA se shodovalo s DNA zjištěnou z vrahova spermatu. Vzorek pubického ochlupení odebraný Pacemu pak odpovídal tomu, které bylo nalezeno na místech vražd Johnie Mae Martinové a Annie Kate Brittové. Navíc Pace byl již dříve odsouzen za pokus o znásilnění 15leté dívky, když vnikl do jejího domu a nutil ji svléct si oblečení. Dívka se zachránila tím, že předstírala astmatický záchvat. Soud byl zahájen 22. ledna 1996. 7. března 1996 byl Pace odsouzen k trestu smrti na elektrickém křesle za čtyři vraždy a k doživotnímu pobytu ve vězení za stejný počet znásilnění. Následně se rozeběhl zdánlivě nekonečný koloběh odvolání odsouzeného. Pace na vykonání rozsudku čeká dodnes.

 

Zdroje: wikipedia.org, murderpedia.org

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 10
Celkem: 1050540
Měsíc: 16535
Den: 498