Jdi na obsah Jdi na menu
 


M. Jaishankar

article preview

(Indie)

 

M. Jaishankar se narodil v roce 1977 ve vesnici Kanniyanpatti v indickém svazovém státu Tamilnádu. O jeho osobním životě je známo snad jen to, že byl ženatý a měl tři dcery a také to, že pracoval jako řidič kamionu.

Prvního útoku na ženu se dopustil 3. července 2009, kdy znásilnil P. Shyamalaovou (45 let). Tuto ženu se rovněž pokusil zabít, naštěstí se mu to však nepodařilo. Začala tím však série znásilnění a vražd, kterých se Jaishankar dopouštěl na místních prostitutkách nebo ženách žijících v oblastech dále od města. Podrobnosti o těchto útocích nejsou rovněž známy, sám Jaishankar však později přiznal, že největší uspokojení spatřoval v mučení svých obětí. To v některých případech trvalo i dlouhé hodiny. Poté ženy znásilnil a rozsekal je mačetou, kterou vždy nosil v černé tašce. Některé ženy však po znásilnění pustil. Během necelých dvou měsíců Jaishankar zavraždil 12 žen a dalších 6 znásilnil.

23. srpna 2009 Jaishankar unesl policistku M. Jayamaniovou (39 let). Po dlouhém mučení ji několikrát brutálně znásilnil a následně ji rozsekal mačetou. Když bylo 19. září tělo této oběti objeveno, policie spustila neúnavný hon na vraha. Úspěch se dostavil 19. října 2009, kdy byl Jaishankar konečně zatčen. 17. března 2011 se však Jaishankarovi podařilo utéct během převozu ze soudní budovy zpět do vězení. Následně utekl do svazového státu Karnátaka.

Během jediného měsíce Jaishankar znásilnil a zavraždil 6 žen v okolí města Bellari. Rovněž zavraždil jednoho muže a malé dítě v okrese Dharmapuri. Policii se podařilo několikrát lokalizovat jeho mobilní telefon, než však speciální jednotka dorazila na místo, byl Jaishankar dávno pryč. 4. května 2011 Jaishankar dorazil na ukradeném motocyklu do vesnice Elagi. Oslovil ženu jménem Chandrakala Hotagiová, která pracovala na jednom z polí a poprosil ji o jídlo a pití. Ještě než stačila žena vůbec odpovědět, Jaishankar se na ni vrhl a pokusil se ji znásilnit. Chandrakala však začala křičet, což přilákalo pozornost jejího manžela a jednoho z jejích přátel, kteří jí vyrazili na pomoc. Za chvíli se na Jaishankara sesypala celá vesnice. Už o den později vesničané svou kořist hrdě předali překvapeným policistům.

Relativně brzy po svém zatčení byl Jaishankar odsouzen za některé své zločiny k 27 letům ve vězení. Další soudní procesy měly brzy následovat. Na to však Jaishankar rozhodně nechtěl čekat. 1. září 2013 začal předstírat nevolnost. Byl proto převezen do vězeňské nemocnice, odkud se mu ještě téhož večera podařilo utéct, protože se mu za dodnes nevyjasněných okolností podařilo získat klíče od celého nemocničního komplexu. Poté ještě musel přeskočit několik vězeňských zdí a byl znovu na svobodě. Při zdolávání poslední zdi si však zlomil nohu. I tak se mu však podařilo zmizet dříve, než se strážím vůbec podařilo zjistit, že není ve svém nemocničním pokoji.

Policie okamžitě spustila poplach a varovala místní ženy, aby se vždy pohybovaly ve skupinách či v doprovodu mužů. Byla rovněž vypsána odměna za jakoukoliv informaci vedoucí k zatčení Jaishankara. Ten se mezitím potřeboval co nejdříve dostat co nejdál od města. Kontaktoval proto svého známého s prosbou, zda by mu nesehnal motocykl. Jaishankar ovšem netušil, že tento známý je ve skutečnosti policejní informátor. Když se proto 6. září 2013 dobelhal na místo srazu, aby si převzal slíbenou motorku, už na něj čekala policie, která ho na místě zatkla.

Poté, co mu byla operována zraněná noha, byl Jaishankar umístěn do speciální cely, kde byl nonstop pod dohledem kamer. I tak se však Jaishankar 25. února 2018 pokusil o další útěk. Tentokrát byl neúspěšný a jediné, čeho tím dosáhl, bylo to, že byl umístěn na samotku. Zde však pobyl jen 2 dny. 27. února 2018 si M. Jaishankar podřízl hrdlo žiletkou, kterou se mu podařilo propašovat do cely. Byl sice ještě převezen do nemocnice, ale zde už byl prohlášen za mrtvého. Bylo mu 41 let.

 

Zdroje: wikipedia.org, Times of India

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 10
Celkem: 1058162
Měsíc: 12438
Den: 519