Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mack Ray Edwards

article preview

(USA)

 

Životopis

Narodil se 17. října 1918 v Arkansasu. Další dostupná informace o něm je až z roku 1941, kdy se stěhuje do Los Angeles. Zde je nějakou dobu bez zaměstnání a je dokonce zatčen za potulku. Nakonec se mu podaří získat práci u Kalifornské správy silnic, kde pracuje jako obsluha těžkých strojů při stavbě silnic a dálnic. V roce 1946 se oženil se ženou známou pouze pod křestním jménem Mary. S tou měl nakonec dvě děti.

 

Série vražd

V Edwardsově případě šlo o dvě série vražd. Ta první se datuje od roku 1953 do roku 1956. Ta druhá pak od roku 1968 do roku 1969. V obou případech zavraždil 3 děti, celkem tedy bylo jeho obětí 6. Sám Edwards uvedl, že všechny jeho vraždy byly motivovány touhou po sexu. Seznam jeho obětí je následující:

20. června 1953 - Stella Darlene Nolanová (8 let) z Comptonu v Kalifornii. Edwards ji unesl k sobě domů, kde ji znásilnil a uškrtil. Pak její tělo shodil z mostu na skládku. Po několika hodinách se na místo vrátil a ke svému překvapení zjistil, že dívka není mrtvá. Seděla na hromadě odpadků a pokoušela se vstát. Edwards proto vytáhl nůž a nebohou dívenku ubodal. Za její zmizení byl zatčen její 20letý bratranec, díky jeho častým změnám výpovědí. Ten byl nakonec propuštěn kvůli nedostatku důkazů. Stellino tělo bylo nalezeno až po Edwardsově zatčení.

6. srpna 1956 - Brenda Jo Howellová (12 let), sestra Edwardsovy manželky, navštívila ten den Edwardsův dům se svým kamarádem Donaldem Lee Bakerem (13 let) z Azusi, v Kalifornii. Ve chvíli, kdy se děti rozdělily, napadl Edwards nejprve Donalda. Začal ho bít kamenem a nakonec mu podřízl hrdlo. Vtom si ale všiml, že přichází Brenda. Zpanikařil a zavraždil i ji. Na místě činu pak byla nalezena obě kola a části oblečení obou dětí. Jejich těla se ale nikdy nalézt nepodařilo.

26. listopadu 1968 - Gary Rochet (16 let) z Granada Hills v Kalifornii. Edwards se vloupal do domu Garyho rodiny ve snaze unést jeho sestru. Gary ho však při vloupání vyrušil. Edwards chlapce zastřelil a utekl.

16. prosince 1968 - Roger Dale Madison (16 let) ze Sylmaru v Kalifornii. Tento mladík se toho dne pohádal se svou rodinou. Edwards ho nalákal do pomerančové aleje, kde ho ubodal. Pak jeho tělo pohřbil pod dálnicí poblíž města Ventura. Jeho tělo nebylo nikdy nalezeno.

16. května 1969 - Donald Allen Todd (13 let) z Pacoimy v Kalifornii. Chlapec žil blízko Edwardsova tehdejšího domu, takže svého vraha možná znal. Edwards ho unesl, znásilnil, zastřelil a pak ho pohodil pod mostem. Jeho tělo bylo nalezeno o několik dní později.

 

Zatčení

5. března 1970 Edwards a jakýsi mladík (jeho jméno se mi nepodařilo zjistit) unesou tři dívky ve věku 12 - 14 let v Sylmaru v Kalifornii. Všechny dívky byly přinuceny napsat dopis rodičům, že se rozhodly utéct z domova. Pak byly dívky odvezeny do jakési lesní chaty. Dvěma dívkám se však brzy podařilo utéct. Ještě ten stejný den Edwards dojde na policejní stanici, odevzdá překvapeným policistům nabitý revolver a řekne: "Cítím se vinen, zatkněte mě." Přizná se k únosu dívek, udá svého komplice a zavede policii na místo, kde je držena poslední dívka. Ta je naštěstí nalezena bez jediného zranění. Když si policisté myslí že je po všem, Edwards jim jen řekne: "Je tady ještě něco, o čem bych si chtěl promluvit." Edwards se tak nakonec dozná i k vraždám 6 dětí za posledních 17 let. Překvapení policistů je o to větší, že těla většiny obětí nebyla nalezena a že jsou tyto děti vedeny jako pohřešované. 11. března Edwards dovede policii k ostatkům 8leté Stelly Darlene Nolanové. Její kosti jsou zahrabány poblíž dálnice v Santa Ana. Dále uvedl, že tělo Rogera Dale Madisona pohřbil pod dálnicí u města Ventura. Úřady však odmítnou dálnici rozkopat (k povolení nakonec dojde až v roce 2008, ale Rogerovo tělo se stejně nepodaří nalézt). Edwards se pokusí dovést policisty i k tělům Donalda Lee Bakera a Brendy Jo Howellové, ale díky tomu že se za tu dobu ráz krajiny značně změnil, se žádné pozůstatky nalézt nepodařilo.

Ještě před zahájením soudního procesu se Edwards dvakrát neúspěšně pokusí o sebevraždu. 30. března 1970 si žiletkou rozřízne břicho a 7. května spolyká větší množství sedativ. Vzhledem k přiznání obviněného netrval samotný soud dlouho. Edwards je souzen za vraždy tří obětí, jejichž těla se podařilo nalézt. Za ty je nakonec odsouzen k trestu smrti na elektrickém křesle. Sám to okomentuje slovy: "Já chci křeslo, to je přesně to, co jsem chtěl. Podle mého právníka čeká na popravu na elektrickém křesle asi 100 lidí. Chtěl bych poprosit soud, aby to co nejvíce urychlil. Já se nebojím, jsem na to připravený." I přes to se datum jeho popravy nestále odkládalo a tak se Edwards rozhodl vzít svůj osud do vlastních rukou. 30. října 1971 se Mack Ray Edwards oběsil ve své cele na šňůře od televize.

 

Další možné oběti

Už od počátku se policisté zabývali myšlenkou, že Edwardsových obětí mohlo být mnohem více. Ostatně i sám Edwards se několikrát svým spoluvězňům pochlubil, že zavraždil 18 dětí. Policii se zdál především podezřelý 12letý interval mezi dvěma sériemi vražd. Policisté se nakonec dobrali k možnosti, že obětí mohlo být až 22. Edwards však poté v rozhovorech a výsleších zarputile trval na tom, že obětí bylo 6 a ani o jednu více. Zde je seznam nejpravděpodobnějších Edwardsových obětí:

23. března 1957 - Thomas Eldon Bowman (8 let) z Redondo Beach v Kalifornii zmizel během rodinného výletu, když ho rodiče nechali na chvíli samotného v autě. O několik dní později rodiče obdrželi dopis, ve kterém se uvádí, že Thomas je živý a zdravý a že je v Oklahomě. Nikdy se nepodařilo zjistit kdo dopis psal, ale je to hodně podobné Edwardsovu postupu při únosu tří dívek, které musely napsat dopis na rozloučenou. Dále je tu popis muže, který se měl údajně pohybovat kolem auta Bowmanových. Ten byl velmi podobný Edwardsovi. Navíc údajně existuje Edwardsův dopis manželce, ve kterém uvádí, že se policii "zapomněl" přiznat k Thomasově vraždě. Ať tak či onak, Thomasovo zmizení je do dnešních dnů nevysvětlené.

12. července 1960 - Bruce Kremen (6 let) zmizel, když se na táboře vzdálil od skupiny. V případě jeho zmizení však existuje tak málo důkazů, že nelze vyloučit ani nešťastnou náhodu.

18. srpna 1961 - Karen Lynn Tompkinsová (11 let) z Torrance v Kalifornii zmizela, když se ten den vracela ze školy. Byla viděna jen několik bloků od svého domova, tam ale nikdy nedošla.

3. července 1962 - Dorothy Gale Brownová (11 let) byla unesena v Torrance. Její tělo bylo vyplaveno z oceánu poblíž Newport Beach. Děvče bylo znásilněno a následně utopeno. Její vraždu se nikdy nepodařilo vyřešit.

15. června 2011 nařídili policisté ze Santa Barbary důkladné prohledání okolí dálnice u města Goleta. Důvodem bylo pátrání po těle Ramony Priceové (7 let), která zmizela v srpnu 1961. Podle médií jde o jasný důkaz, že policie její zmizení spojuje s Edwardsem, který v té době na této dálnici pracoval. Policie tuto informaci nepotvrdila ani nevyvrátila. Tělo dívenky se však nakonec nalézt nepodařilo.

 

Zdroje: wikipedia.org, An Encyclopedia of Modern Serial Killers - Hunting Humans

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 6
Celkem: 1050424
Měsíc: 16546
Den: 492