Jdi na obsah Jdi na menu
 


Manuel Pardo jr.

article preview

"Manny"

(USA)

 

Manuel Pardo jr. se narodil 24. září 1956 v New Yorku. Byl pilným skautem a v dospělosti i členem námořnictva USA. Vždy však toužil být policistou a tak absolvoval policejní akademii jako nejlepší ve svém ročníku. V roce 1978 začal pracovat u dálniční policie na Floridě. Odtud byl však po roce propuštěn, protože byl usvědčen z padělání více než 100 pokutových bloků. Ihned poté vstoupil do řad policie ve Sweetwater na Floridě. Ve svém soukromí byl však Pardo horlivým nacistou, který o sobě tvrdil, že za život přečetl více 500 knih o nacismu. Svému psovi dokonce nechal vytetovat hákový kříž. Osobně věřil, že Židé a černoši jsou podlidi, kteří si zaslouží vyhlazení. Během svého působení u policie byl několikrát obviněn z policejní brutality. Pardova kariéra u policie Sweetwater skončila 21. ledna 1985, kdy byl propuštěn pro neustálé kázeňské prohřešky.

Po svém propuštění od policie se Pardo spojil s Rolandem Garciou a v roce 1986 začíná jeho kariéra sériového vraha. V lednu 1986 Pardo zavraždí Maria Amadora (33 let) a Roberta Alfonsa (28 let), kteří mu chtěli prodat kokain. Pardo oběma mužům přikázal, aby si lehli na zem a pak jim prostřelil hlavy. Následně je ještě obral o drogy. Jeho další obětí se stal Haiťan Michael Millot (43 let), o kterém byl Pardo přesvědčen, že je policejním informátorem. V únoru 1986 se Pardo vloupá do domu Luise Robreda (37 let) a Ulpiana Leda (39 let). Během vloupání oba muže zastřelí. V dubnu 1986 během hádky zastřelí i Faru Quinterovou (28 let) a Saru Musovou (30 let). Posledními oběťmi se 23. dubna 1986 staly drogový dealer Ramon Alvero (40 let) a jeho přítelkyně Daisy Ricardová (38 let). Oběti pak Pardo  okradl o drogy, které následně prodal.

Pardo byl nakonec zatčen v New Yorku 7. května 1986. V jeho domě byly nalezeny zápisky o všech 9 vraždách, včetně výstřižků z novin. Rovněž bylo nalezeno několik fotografií jeho obětí. Sám Pardo se ke všem vraždám doznal, ale tvrdil, že těmito oběťmi byli pouze drogoví dealeři a že v podstatě od nich jen pomáhal "čistit" společnost.

Soudní proces začal až v roce 1988. I během něj Pardo svou vinu nepopíral, neprojevoval však ani náznak lítosti. Naopak, byl na své činy hrdý: "Jediné, čeho lituji, je fakt, že jsem jich zabil jen 9. Mělo jich být 99! Jsou to paraziti a pijavice a nemají právo žít! To, co jsem dělal, jsem dělal rád a bavilo mě to!" Když byl dotázán, proč některým svým obětem ukradl drogy, které poté sám prodal, Pardo odpověděl: "Musel jsem za něco kupovat náboje. Když do dvou lidí vystřílíte 13 nábojů, přijde vás to na 1,30 dolarů." Obžaloba naopak tvrdila, že sám Pardo prodával drogy a vraždami se pouze zbavoval konkurence. U soudu se především řešil jeho duševní stav. Zatímco psychiatr obhajoby tvrdil, že Pardo nedokáže rozlišil dobro od zla, psychiatr obžaloby pro změnu tvrdil, že Pardo si byl moc dobře vědom toho, co dělá. Na to Pardo reagoval slovy: "Jste obyčejný děvky. Říkáte jen to, za co vám někdo zaplatí!" Během soudu Pardo rovněž tvrdil, že Adolf Hitler byl skvělý muž, který inspiroval jeho život. Ve své závěrečné řeči uvedl: "Jsem voják, který právě skončil svou misi. Pokorně Vás žádám, abyste mi dovolili slavně zemřít a nenechali mě hnít ve vězení." 20. dubna 1988 soud Pardovi vyhověl a odsoudil ho k trestu smrti.

Navzdory svému závěrečnému prohlášení se Pardo proti rozsudku několikrát odvolal. Všechna jeho odvolání však byla zamítnuta. Ve vězení se stal Pardo lamačem ženských srdcí. Podával si inzeráty do novin, kde se představoval jako veterán z Vietnamu, nespravedlivě odsouzený k smrti, který hledá spřízněnou duši pro své poslední dny na tomto světě. Odepsalo mu několik žen. Po pár dopisech se Pardo vždy nezapomněl zmínit o tom, jak nemá peníze ani na základní věci, jako je například šampón. Několik důvěřivých žen mu opakovaně poslalo do vězení peníze. Pardo si tímto způsobem přišel na téměř 4000 dolarů. To trvalo až do roku 1995, kdy Pardo omylem zaměnil dopisy pro své "vyvolené". Žena jménem Betty se poté dost podivila, když dopis od jejího milovaného začínal slovy "Milá Barbaro". Na oplátku pak Pardovi poslala dopis začínající slovy "Milý kreténe". Pardo si však z jejího dopisu nic nedělal a ještě Betty pohrozil žalobou za pomluvu.

K ničemu takovému však již nedošlo. Po 24 letech strávených v cele smrti byl Manuel Pardo jr. 11. prosince 2012 v 19:47 popraven smrtící injekcí. Bylo mu 56 let.

 

Zdroje: wikipedia.org, An Encyclopedia of Modern Serial Killers - Hunting Humans

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 5
Celkem: 1060651
Měsíc: 12043
Den: 422