Jdi na obsah Jdi na menu
 


Maoupa Cedric Maake

article preview

"Vrah z Wemmer Pan"

(JAR)

 

Životopis

O životě Maoupa Cedrica Maakeho není známo prakticky nic. Snad jen to, že se narodil v roce 1965, je ženatý a má čtyři děti. V době svého zatčení měl milenku. Paradoxem je, že jeden z jeho bratrů je policejní seržant.

 

Série zločinů

Ani podrobnosti o jeho zločinech nejsou moc dobře známy. Uvádím jen informace, které se mi podařilo vypátrat. K vraždám a napadením docházelo v oblasti Wemmer Pan poblíž jihoafrického Johannesburgu. V dubnu 1996 Maake zavraždil a znásilnil ženu, kterou se nikdy nepodařilo identifikovat. V říjnu, listopadu a prosinci téhož roku se vloupal do tří domů. Od prosince 1996 do dubna 1997 přepadl 11 menších obchůdků. V několika případech zabil jejich majitele. V květnu a červnu napadl 2 taxikáře. Mezi červnem a červencem napadl 9 párů. Muže vždy zabil a ženu znásilnil. V období mezi srpnem a listopadem přepadl dalších 13 obchodů. V listopadu zavraždil a okradl neznámého muže. V prosinci 1997 pak následovalo vloupání do dalších 3 domů.

Maake byl dost unikátním vrahem. Bylo mu jedno, koho zavraždí. Útočil na lidi všech ras, jakéhokoliv pohlaví i věku. Při vraždách používal různé nástroje. Na obchodníky útočil kladivem, na taxikáře střílel z pistole, stejně pak na páry, kdy muže zastřelil a na ženu použil nůž. Při loupežných přepadeních oběti ubil kamenem. Mezi jednotlivými vraždami byly takové rozdíly, že se policisté domnívali, že pátrají po dvou rozdílných vrazích.

 

Zatčení a soud

Maake byl zatčen poté, co při jednom z přepadení vytrousil účtenku psanou na jeho jméno. Když ho v prosinci 1997 policie přijela zatknout, byl zrovna na schůzce se svou milenkou. Zpočátku s policií spolupracoval a doznal se ke všem svým zločinům. Poté však vše popřel a tvrdil, že je nevinný. Nakonec byl obviněn z 35 vražd, 28 pokusů o vraždu, 15 znásilnění, 46 loupeží a z nezákonného držení střelné zbraně. I u soudu Maake zarputile odmítal všechna obvinění. Během přelíčení trpěl silnými výkyvy nálad a nezvladatelnými záchvaty vzteku, kdy křičel a zuřivě mlátil hlavou do lavice obžalovaných. Když u soudu padla zmínka o jeho matce, Maake se vždy rozplakal. Jindy odmítal opustit svou celu a jít k soudnímu přelíčení. Státnímu žalobci zase často vyhrožoval smrtí. 6. září 2000 byl Maake uznán vinným z 27 vražd, 26 pokusů o vraždu, 14 znásilnění, 41 loupeží a z nezákonného držení střelné zbraně. Byl odsouzen k doživotnímu vězení za vraždy a k 1340 letům odnětí svobody za jeho ostatní zločiny.

 

Zdroje: wikipedia.org, serialkillers.nl

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 10
Celkem: 1061593
Měsíc: 12208
Den: 514