Jdi na obsah Jdi na menu
 


Martin Gonzalez Escamilla

article preview

(USA)

 

29. října 1998 se příbuzní Olivie Estradaové (54 let) obrátili na texaskou policii. Již delší dobu měli o Olivii strach. Nedávno předtím se totiž odstěhovala od svého bývalého přítele Martina Gonzaleze Escamilly (narozen 15. listopadu 1952). Ten jí dělal ze života naprosté peklo. Propadal záchvatům žárlivosti, bil ji a vyhrožoval jí zabitím. Paní Estradaová se tak musela obrátit na soud, aby Gonzalezovi zakázal přibližovat se k ní. I po přestěhování do Austinu však Olivia žila v neustálém strachu ze svého bývalého přítele.

Není proto divu, že když Olivia 2 dny nezvedala telefon, její příbuzní se rozhodli, že ji přijedou zkontrolovat. Když otevřeli dveře do jejího domu, okamžitě si všimli, že koberec u vstupních dveří byl nasáklý vodou. To však nebylo to nejhorší. Na chodbě a na dveřích od ložnice a kuchyně byly zjevné stopy od krve. Krev byla i na chodbě, stejně jako na zadním sedadle auta paní Estradaové. Při podrobnější prohlídce okolí pak její příbuzní našli i prsten patřící Olivii. Ležel na příjezdové cestě k domu. I ten byl od krve.

Příbuzní paní Estradaové přivolaným policistům sdělili, jaké hrůzy si prožila se svým bývalým přítelem. Je proto celkem logické, že prvním člověkem, kterého policisté vyslechli, byl právě Gonzalez. Ten se přiznal, že 27. října Olivii opravdu navštívil. Když však přišel jeden jejich společný známý a začal na něj žárlit, tak se raději sebral a odešel. Tady však udělal Gonzalez osudovou chybu. Netušil totiž, že muž, který měl údajně ztropit žárlivou scénu, byl v té době ve vězení. Když vyšetřovatelé zjistili, že jim Gonzalez lhal, okamžitě jej zatkli a obvinili z únosu Olivie Estradaové.

Policisté záhy zjistili, že v květnu 1998 nahlásil Gonzalez zmizení své tehdejší přítelkyně Marie Gladys Floresové (53 let). Ta 20. května 1998 odešla do práce a už se nikdy nevrátila. Policisté se rozhodli vyslechnout dceru paní Floresové. Ta vypověděla, že Gonzalez její matku bil a donutil ji, aby si našla druhé zaměstnání. Veškeré peníze přitom musela odevzdávat jemu.

Když policisté zapátrali v Gonzalezově minulosti, tak zjistili, že od 24. června 1995 je pohřešována i jeho manželka Sylvia Victoria Garcia Gonzalezová (44 let). Podezřele vypadal i fakt, že Gonzalez hned druhý den po manželčině zmizení sebral veškerý společný majetek a přestěhoval se na druhý konec Austinu.

Když se vyšetřovatelé Gonzaleze na zmizení těchto žen zeptali, dostalo se jim překvapivé odpovědi. Gonzalez popřel, že by některou z nich vůbec znal, a to včetně své manželky. Tím si v očích vyšetřovatelů rozhodně nepolepšil. Policisté si byli téměř jisti, že mají co do činění se sériovým vrahem.

Jejich podezření se začalo potvrzovat 18. října 1999, kdy byly v poli v Bastrop County nalezeny kosterní pozůstatky Olivie Estradaové. Podle patologa byla tato žena opakovaně udeřena do hlavy blíže nespecifikovaným předmětem. Rovněž byla střelena do hlavy, k tomu však zřejmě došlo až po její smrti.

Už 22. listopadu 1999 byly v poli jihovýchodně od Austinu objeveny kosterní pozůstatky Marie Floresové. Na její lebce byly nalezeny stopy po 15 úderech tupým předmětem, pravděpodobně kladivem.

A v lednu 2000 byly identifikovány i pozůstatky Gonzalezovy manželky Sylvie. Její kosti byly sice nalezeny už v září 1995, ale teprve o 5 let později se je podařilo identifikovat díky analýze DNA. I Sylvia měla rozbitou lebku po úderech blíže nespecifikovaným tupým předmětem.

Gonzalez tak mohl být obviněn z trojnásobné vraždy. O průběhu soudního procesu není mnoho známo, jisté je však to, že 28. srpna 2000 byl Gonzalez uznán vinným ze všech 3 vražd. Následně byl odsouzen na doživotí. Tento trest si odpykává dodnes. O podmínečné propuštění bude moci zažádat v roce 2038, kdy mu bude 86 let.

 

Zdroje: murderpedia.org, mylifeofcrime.wordpress.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 7
Celkem: 1058832
Měsíc: 12609
Den: 626