Jdi na obsah Jdi na menu
 


Matthew Emmanuel Macon

article preview

"Chilly"

(USA)

 

Macon se narodil 8. září 1979. A tím výčet informací o jeho životě končí. Podobné je to i u jeho vražd, policie o nich nikdy nesdělila detailnější informace. Jisté je jen to, že již před svoji první vraždou měl Macon za sebou bohatou kriminální minulost. Byl zatčen za vloupání, krádeže, řízení automobilu bez řidičského oprávnění a rovněž byl dvakrát odsouzen za sexuální napadení. Následuje seznam jeho vražd a napadení, ke kterým došlo v okrese Ingham v americkém státě Michigan od roku 2004 do roku 2007.

2004 - Vražda Barbary Jean Tuttleové. Její tělo bylo nalezeno v jejím domě v Lansingu.

26. července 2007 - Pouhý měsíc poté, co byl Macon podmínečně propuštěn z vězení, kde seděl za krádež, došlo k vraždě Ruth Hallmanové (76 let). Žena byla napadena ve svém domě ve West Lapeer Street v Lansingu. Útočník ji brutálně zbil, nicméně žena byla ještě převezena do nemocnice. Zde však svým zraněním o několik dní později podlehla. Paní Hallmanová byla aktivistka bojující za bezpečnější ulice.

7. srpna 2007 - Ve 04:30 narazili policisté na obchůzce v Hunter Parku na tělo Deborah Kaye Cookeové (36 let). Žena byla ubita k smrti, byla od pasu dolů nahá a vrah ji navíc znásilnil kusem větve. Její tělo leželo pod stromem v tratolišti krve.

9. srpna 2007 - Pouhé dva dny po vraždě paní Cookeové jsou policisté přivolání do domu v 1017 North Washington Avenue. Na linku 911 zavolala žena, kterou v jejím domě napadl neznámý útočník. Bohužel, při příjezdu policie byla již žena mrtvá. Vrah ji brutálně ubil k smrti. Šlo o Debru Renforsovou (46 let). Smutným faktem je, že Debra se pokoušela začít nový život. Přestala se živit jako prostitutka, koupila si nový dům a našla novou práci...

27. srpna 2007 - Vražda Sandry Eichornové (64 let). Její příbuzní ji našli v jejím domě na 1800 South Genesee.

28. srpna 2007 - U domu 56leté Lindy Chapel Jacksonové na 200 Jones Street zaklepe neznámý muž. Když mu majitelka domu otevře, muž jí poví, že hledá práci a že se chce zeptat, zda nechce něco opravit nebo třeba nepotřebuje pomoct na zahradě. Ještě než mu vůbec mohla Linda odpovědět, muž ji udeří do hlavy. Naštěstí se však na útočníka vrhne ženin pes, který ho zažene na útěk. Napadená si pak přivolá pomoc a je převezena do nemocnice, kde se plně zotaví. Právě ženin popis pachatele a důkazy nalezené na místě útoku nakonec policii přivedly k Maconovi.

29. srpna 2007 - V domě na 1100 Hickory Street je nalezena těžce zraněná Karen Delgado-Yatesová (41 let). Okamžitě je přivolána sanitka. Bohužel, cestou do nemocnice Karen zemře.

Karen Delgado-Yatesová byla poslední Maconovou obětí. Díky Lindě Jacksonové, která přežila vrahův útok a dokázala pachatele detailně popsat, a díky důkazům nalezeným na místě tohoto útoku, byl Macon 30. srpna 2007 zatčen. K vraždám se nikdy nepřiznal, nicméně na místě několika vražd byla nalezena jeho DNA. 18. června 2008 tak byl Matthew Emmanuel Macon odsouzen na doživotí bez možnosti podmínečného propuštění.

 

Zdroje: CrimeLibrary.com, Lansing State Journal

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 9
Celkem: 1050041
Měsíc: 16639
Den: 388