Jdi na obsah Jdi na menu
 


Michael Devern Terry

article preview

(USA)

 

Michael Devern Terry se narodil v roce 1960. Jakékoliv další údaje o jeho osobním životě jsou zahaleny rouškou tajemství až na to, že šlo o homosexuála, který žil v době svého zatčení v Atlantě.

V prosinci 1985 bylo v Dean Rusk Park nalezeno tělo Curtise Browna (21 let). Muž měl kalhoty stažené ke kolenům a byl několikrát střelen zezadu do hlavy. Policie zjistila, že večer, kdy byl zavražděn, odešel ze svého domu, aby si šel koupit cigarety. Podle výpovědí svědků byl spatřen v hospodě nedaleko svého bydliště. Odtud prý odcházel s mohutným Afroameričanem, který je v okolí znám jako "Velký Mike" (kvůli jeho tělesným proporcím). Bohužel, této stopě policisté absolutně nevěnovali pozornost...

13. září 1986 asi v 17:00 bylo nalezeno tělo dalšího muže. I v tomto případě měl muž kalhoty stažené ke kolenům a navíc i rozepnutou košili. Vrah muže třikrát střelil zezadu do hlavy, tentokrát však měla oběť na hrudi několik řezných ran. Ty byly s největší pravděpodobností způsobeny až posmrtně. Při pitvě bylo navíc potvrzeno, že muž měl před svou smrtí dobrovolný sex se svým vrahem. Oběť byla identifikována jako George Willingham, místní narkoman a prostitut.

V polovině října 1986 došlo k nálezu dalšího těla. Tentokrát šlo o Daryla Williamse, tuláka původem z Ohia. Ten byl naposledy viděn 5. října v místním baru. I tentokrát byla oběť nalezena se staženými kalhotami a několika střelnými ranami v zadní části hlavy. Balistická expertíza potvrdila, že šlo o stejnou zbraň, jakou byla zavražděna i předchozí oběť. I tentokrát vraždě předcházel anální sex mezi obětí a jejím vrahem.

Následovaly ještě tři další vraždy, které si byly svým provedením velmi podobné. Oběťmi se stali tito muži - Richard Williams původem z Jižní Karolíny, Alvin George (31 let) původem z Columbusu a místní rodák Jason McColley (18 let). Ve všech případech šlo o gaye, kteří si alespoň občas přivydělávali prostitucí. Všechny oběti byly zastřeleny (i když vrah evidentně používal dvě různé pistole), některé byly i pobodány. Všichni muži byli zřejmě zavražděni těsně po sexu. Alvin George a Jason McColley byli dokonce zavražděni ve stejné zapadlé uličce.

V případě poslední vraždy se našel důležitý svědek, který viděl Jasona McColleyho ve společnosti muže, známého jako "Velký Mike". Tentokrát už policie tuto stopu neignorovala. Nebylo těžké zjistit, že "Velký Mike" se ve skutečnosti jmenuje Michael Terry a že momentálně pracuje v obchodě s pneumatikami. Když byl Terry odváděn k výslechu, byl u něj nalezen revolver Magnum. To nebylo nic proti tomu, co policie našla v jeho pronajatém pokoji. Terry byl totiž vášnivý sběratel zbraní a proto jeho pokoj připomínal spíše výstavu střelných zbraní.

Při výslechu se nakonec Terry doznal ke všem vraždám, uvedl však, že vždy střílel v sebeobraně, protože ho ti muži chtěli okrást a v několika případech mu prý vyhrožovali zabitím. Například Georgeho Willinghama údajně poslal koupit marihuanu. George však místo toho utratil všechny jeho peníze a vrátil se s troškou kokainu. To Terryho naštvalo a dožadoval se zpět svých peněz. Když mu je George odmítl vrátit, Terry vytáhl pistoli a zastřelil ho. Souběžně balistická expertiza potvrdila, že v Terryho sbírce jsou obě pistole, které používal vrah.

I u soudu se Terry nadále hájil tím, že nikomu nechtěl ublížit a vždy jednal v sebeobraně, protože ho ti muži chtěli jen využít. Nedokázal ovšem vysvětlit, proč tedy měl se svými oběťmi před jejich smrtí sex. Stejně tak porota odmítla uvěřit tomu, že by neplánované vraždy měly téměř totožné provedení. 22. února 1987 byl proto Terry odsouzen k doživotnímu trestu bez možnosti podmínečného propuštění. Všechna Terryho odvolání byla zamítnuta a tak Michael Devern Terry nadále zůstává ve výkonu trestu.

 

Zdroj: An Encyclopedia of Modern Serial Killers - Hunting Humans

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 7
Celkem: 1061627
Měsíc: 12223
Den: 504