Jdi na obsah Jdi na menu
 


Michael Madison

article preview

(USA)

 

Madison se narodil 15. října 1977 v East Cleveland v Ohiu. Byl nemanželským dítětem, ke kterému se jeho otec nikdy nepřihlásil a Madison svého otce nikdy v životě ani neviděl. Postupem času si Madison vypěstovat silnou drogovou závislost. Právě kvůli drogovým deliktům byl v letech 2000 a 2001 dvakrát zatčen.

V říjnu 2001 napadl Madison na East Cleveland Street 18letou dívku, kterou zatáhl na dvůr domu na Marloes Avenue, kde ji shodil na zem a pokoušel se ji znásilnit. Naštěstí zrovna kolem projížděla policejní hlídka, která Madisona zpacifikovala a zatkla. V roce 2002 byl za tento útok Madison odsouzen ke 4 letům vězení. Navíc byl zapsán na seznam sexuálních delikventů, díky čemuž musel ve vězení podstoupit ochrannou léčbu. Po svém propuštění se Madison vrátil do East Clevelandu, kde si pronajal dům, i když při svém propuštění uvedl jako svou adresu dům své matky.

19. července 2013 již poněkolikáté policie zvoní u Madisonova domu, nikdo jim však neotevírá. Důvodem jsou opakované stížnosti sousedů na nesnesitelný zápach linoucí se z Madisonovy garáže. Na předchozí výzvy Madison nereagoval a tak jsou tentokrát policisté oprávněni garáž otevřít. Když tak učiní, nestačí věřit vlastním očím i nosům. Zápach uvnitř garáže je téměř neúnosný a velice brzy policisté zjistí i jeho původ. V garáži je totiž ženské tělo ve značném stádiu rozkladu zabalené do pytle na odpadky. Proto se policie druhý den vrátí s povolením k domovní prohlídce. Madison opět není doma a tak se policisté dostanou do domu násilím. I v domě je cítit silný puch, důvodem je další ženské tělo zabalené v pytli, které je nalezeno v suterénu. Po domě jsou navíc nalezeny různé části lidských těl. Při překopávání dvorku je navíc nelezeno ještě třetí ženské tělo, opět ve značném stádiu rozkladu.

Ještě týž den je Madison zatčen v domě své matky. Neklade žádný odpor, ale odmítá, že by o tělech ve svém domě cokoliv věděl. Brzy se rovněž podaří identifikovat i oběti. První Madisonovou obětí se stala Shetisha Sheeleyová (28 let), která zmizela v září 2012. Následovala Angela Deskinsová (38 let) pohřešovaná od června 2013. Poslední ženou byla Shirellda Helen Terryová (18 let), která zmizela 10. července 2013, když se vracela ze základní školy, kde pracovala na letní brigádě. Podle patologa byly poslední dvě oběti uškrceny buďto provazem nebo elektrickým kabelem. Tělo Shetishy Sheeleyové bylo již v takovém stádiu rozkladu, že příčina smrti byla určena pouze jako násilná smrt. Minimálně jedna z obětí byla před smrtí znásilněna a všechny ženy byly opakovaně znásilněny posmrtně a to i přes velice špatný stav jejich těl. Podle expertů to byl také důvod, proč si Madison těla svých obětí nechával ve svém domě. Opakovaně se k nim vracel a uspokojoval se jimi. Tělo jeho první oběti však již bylo v tak špatném stavu, že ho musel zakopat na dvoře.

Přestože Madison jakoukoliv vinu popíral, byl nakonec obviněn ze 3 únosů, 3 vražd, jednoho znásilnění a 3 případů nekrofilie. Soud začal 4. dubna 2016 a již 5. května byl Madison uznán vinným. Konečný rozsudek padl 2. června 2016, kdy byl Madison odsouzen k trestu smrti. Odsouzený se na místě odvolal. Samotný soud byl poznamenaný jedním incidentem. Když u soudu vypovídal otec zavražděné Shirelldy Terryové, otočil se na Madisona. Ten se mu začal smát do obličeje, což pana Terryho vyprovokovalo a pokusil se na Madisona zaútočit. Následovala menší potyčka, po níž musel být soud na chvíli přerušen.

Vyšetřovatelé mají silné podezření, že počet Madisonových obětí není konečný, ale žádná další těla nebyla v okolí jeho domu nalezena. Madisonovo odvolání bylo 21. července 2020 zamítnuto. Michael Madison tak nadále čeká v cele smrti na vykonání rozsudku.

 

Zdroje: wikipedia.org, CNN.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 4
Celkem: 1061741
Měsíc: 12274
Den: 508