Jdi na obsah Jdi na menu
 


Michael Scott Magliolo

article preview

(USA)

 

Tento sériový vrah je v podstatě zapomenut. Informací o něm je tak velice poskrovnu. Michael Scott Magliolo se narodil 8. července 1960 v Texasu. V letech 1977 - 1991 zavraždil nejméně 10 žen v 6 státech USA. Jeho vražedné řádění zasáhlo Tennessee, Ohio, Texas, Pennsylvanii, Louisianu a Arkansas. Všechny své oběti potkal během svých výletů po Státech. Jeho postup byl víceméně vždy stejný. V baru se seznámil se ženou, kterou poté pozval do svého hotelového pokoje, kde ji znásilnil a zavraždil. Detaily Magliolových prvních vražd jsou nedohledatelné, příštích několik odstavců proto věnuji jeho posledním obětem.

27. září 1991 se Magliolo seznámil s Idou Mae Bladenovou (30 let). Potkal ji v jednom z barů v Cincinnati (stát Ohio). Po pár skleničkách ji pak pozval do svého pokoje v Dennison Hotel na 716 Main Street. Druhý den ráno se Magliolo z hotelu odhlásil. Když poté pokojská přišla uklidit jeho pokoj, našla tam Idino nehybné tělo.

Poté se Magliolo přesunul do Nashvillu (stát Tennessee), kde se vše opakovalo. V baru potkal Donnu Bacotovou, kterou pozval do svého hotelového pokoje, kde ji znásilnil a uškrtil.

Magliolo je rovněž podezřelý ze spáchání vraždy staršího muže jménem Jimmy L. Pemberton. K té došlo 4. listopadu 1991 ve městě Hammond v Louisianě. Několik svědků vidělo pana Pembertona, jak společně s Magliolou a jakousi ženou odchází z baru a míří směrem k motelu, kde byl Magliolo ubytován. Jeho tělo bylo druhý den nalezeno v Magliolově motelovém pokoji. Pan Pemberton měl svázané ruce a byl uškrcený. Je však pravděpodobné, že Magliolo z této vraždy nebyl nikdy usvědčen.

Magliolo byl zatčen v září 1992, kdy ve svém 1982 Chevrolet Station projížděl městem Jasper v Texasu. Byl zastaven, protože plynule přejížděl z pruhu do pruhu, což vyvolalo podezření, že je pod vlivem alkoholu. Když byl odvezen na stanici, policisté zjistili nejen to, že je Magliolo novým manažerem místního McDonaldu, ale zejména to, že je po něm vyhlášeno pátrání v Cincinnati a Nashvillu.

Bohužel se mi nepodařilo zjistit, za kolik vražd byl nakonec Magliolo odsouzen, ale jisté je to, že v roce 1993 byl v Tennessee odsouzen na doživotí a jako přídavek dostal dalších 50 let ve vězení. V Ohiu byl poté odsouzen na dalších 15 let. S největší pravděpodobností si svůj trest odpykává dodnes.

 

Zdroje: The Cincinnati Enquirer, murederpedia.org

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 7
Celkem: 1059102
Měsíc: 12653
Den: 488