Jdi na obsah Jdi na menu
 


Milena Quagliniová

article preview

(Itálie)

 

Narodila se 25. března 1957 v Mezzaninu v Itálii. Poté, co vystudovala vyšší odbornou školu v oboru účetnictví v Pávii, utekla ve svých 19 letech z domova a žila střídavě ve městech Como a Lodi. Zde si vydělávala příležitostnými pracemi jako pokladní, ošetřovatelka nebo uklízečka. V této době se také poprvé vdává a narodí se jí syn. Její manžel však trpí silnou cukrovkou, na jejíž následky i umírá. Quagliniová od té doby upadá do těžkých depresí a stává se z ní silná alkoholička. Rozhodne se najít si práci v San Martino Siccomario a odstěhuje se. Tam se setkává se svým druhým manželem, Mariem Foglim, který příležitostně pracoval jako řidič kamionu a se kterým měla další dva syny. Nakonec se ukázalo, že její druhý manžel je uzavřený alkoholik doslova posedlý žárlivostí. Když se pak Fogli navíc dostal do těžkých dluhů, Quagliniová se rozhodla, že od něj odejde. Odstěhovala se do města Este, kde pracovala jako vrátná v tělocvičně.

Peníze jí však nestačily, takže začala pracovat jako ošetřovatelka pro starého pána Giusta Dalla Pozza (83 let). Její nový zaměstnavatel jí zpočátku půjčil 4 miliony lir. Když se však Quagliniová neměla k vrácení dluhu, začal ji vydírat. 25. října 1995 jí řekl, že buďto mu okamžitě začne splácet měsíčně 500 000 lir nebo mu může dluh splatit "jiným způsobem". Když to Quagliniová odmítla, pokusil se ji znásilnit. Došlo k souboji, během kterého Quagliniová udeřila muže lampou do hlavy. Hned poté odešla a těžce zraněný Pozza si zavolal sanitku. Na následky svého zranění však zemřel o 10 dní později. Quagliniová byla zatčena, ale při výpovědi uvedla, že Pozza během souboje upadl na zem, kde se uhodil do hlavy. Následně byla odsouzena na 20 měsíců ve vězení za nepřiměřenou sebeobranu.

Po svém propuštění se Quagliniová pokusila vrátit zpět ke svému manželovi. Fogli (52 let) se však ani v nejmenším nezměnil a jejich soužití se proměnilo v nikdy nekončící sled hádek. Quagliniová začne opět pít, navíc začíná užívat antidepresiva. 2. srpna 1998, po další manželské hádce, Quagliniová počká až manžel usne a omotá mu kolem krku provaz, údajně proto, aby jej vystrašila. Fogli se ovšem probudí a opět dojde k zápasu. Quagliniová svého muže udeří šperkovnicí do hlavy, načež Fogli omdlí. Následně ho uškrtí provazem. Nato jeho tělo zabalí do prostěradla a poté ještě do koberce. Takto jej pak odtáhne na balkon. Nakonec sama zavolá na policii a oznámí, že zavraždila svého manžela. Na příjezd policie počká v domě a nechá se ochotně zatknout. U soudu jí je vyměřen trest 6 let a 8 měsíců. Trest je jí následně zmírněn pro její psychický stav a sníženou odpovědnost. Nakonec si neodsedí ani rok. Nicméně soud jí nařídí povinnou účast na srazech anonymních alkoholiků. To se ovšem mine účinkem, protože po nějaké době začne pít stejně jako předtím. Na těchto schůzkách však pozná bývalého policistu jménem Salvatore. Ten jí nabídne podnájem, ale hned o dva dny později se ji pokusí znásilnit. Qaugliniové se ale podaří utéct.

S Angelem Porrellem (53 let) se Quagliniová seznámí prostřednictvím inzerátu. 5. října 1999 ho navštíví v jeho domě v Bascape. Tam jí Porrello navrhne, ať si oblékne něco provokativního. Když to Quagliniová odmítne, udeří ji a třikrát ji znásilní. Když je po všem, Quagliniová vstane a jde uvařit kávu. Porrellovi do ní ovšem přidá silná sedativa. Když Porrello usne, odtáhne jeho tělo do vany plné vody a odejde. Když se pak o několik hodin později vrátí, zjistí, že se Porrello utopil. Večer pak jeho tělo odtáhne na zahradu. Pak nasedne do Porrellova auta a odjede. Po cestě ji ovšem zastaví policie. Ta zjistí, nejen že auto není její, ale že viditelně řídí pod vlivem alkoholu. V autě jsou navíc nalezeny drogy. Qaugliniová je zatčena. Policisté zjistí, komu auto patří a 20. října 1999 provedou u Porrella domovní prohlídku. Na zahradě pak narazí na jeho tělo, tou dobou již v pokročilé fázi rozkladu.

Quagliniová se bez vytáček doznala k vraždě Porrella. Ve vazbě se pokusila bojovat s depresemi tím, že se věnovala svému největšímu koníčku, malování. I tak se nakonec soudu nedožila. 16. října 2001 se ve své cele oběsila na prostěradle.

 

Zdroje: wikipedia.org, thesocialpost.it

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 3
Celkem: 1050489
Měsíc: 16521
Den: 482