Jdi na obsah Jdi na menu
 


Motta Navas

article preview

(Indie)

 

Motta Navas se narodil v roce 1966 v indickém městě Kollam. O jeho životě není známo prakticky nic, až na to, že nikdy neopustil své rodné město a v době svého zatčení byl silným narkomanem. Poprvé byl obviněn z vraždy v roce 1996. Šlo o vraždu muže jménem Rajasekaran. Navas byl zatčen a držen ve vazbě 4 roky, než vůbec došlo k soudnímu přelíčení. Soudem byl Navas kvůli nedostatku důkazů uznán nevinným a propuštěn. V roce 2007 byl zatčen znovu, tentokrát pro podezření z vraždy muže jménem Shamir, ke které došlo asi 5 km od centra města. Tentokrát již byl Navas uznán vinným. Není známo s jakým trestem od soudu odešel, ale jedno je jisté. Již v roce 2011 byl propuštěn na svobodu.

Rok po jeho propuštění došlo v Kollamu k sérii vražd, jejichž oběťmi se stali muži přespávající v noci na veřejnosti přístupných místech.

6. června 2012 - Pod rozestavěným nadjezdem byl ve spánku zavražděn asi 65letý muž. Jeho jméno policie nikdy nezveřejnila, známo je pouze to, že vrah mu velkým kamenem rozbil lebku.

7. června 2012 - Appukuttan Achary byl ubit, když spal před jedním z obchodů. Útočník mu několika údery do zadní části krku zlomil vaz.

18. června 2012 - Bondan Kumar (65 let) byl ubit pod stejným nadjezdem jako první oběť. I jemu vrah rozbil hlavu kamenem.

3. srpna 2012 - K další vraždě došlo v zastřešené autobusové zastávce. Obětí se stal muž jménem Thankappan (55 let), který zde v noci přespával.

21. srpna 2012 - Poslední vražda se odehrála v samém srdci města před jedním z domů. Zde byl ve spánku přepaden muž jménem Sudarsanan (45 let). I on měl rozbitou hlavu po úderech kamenem.

Podle policie Navas poté zaútočil ještě na dva další muže. Podrobnosti nejsou známy, až na to, že se oběma mužům podařilo vyváznout pouze se zraněním hlavy.

Navas byl zatčen již po druhé vraždě. Během výslechů však předstíral, že je mentálně zaostalý, a tak ho policie nechala převézt do psychiatrické léčebny v Tiruvanantapuramu. Zde však lékaři seznali, že Navas je v pořádku a propustili ho na svobodu. Navas byl několikrát viděn kousek od místa některé z vražd jen chvíli po útoku. Když byl policisty dotazován, vždy vsadil na osvědčenou kartu a předstíral, že je blázen. Policisté s ním nechtěli marnit čas a vždy ho pustili.

Kvůli této sérii vražd byl vytvořen speciální policejní tým s jediným cílem: zatčení vraha, který byl často porovnáván s dalším indickým sériovým vrahem Ramanem Raghavem. Třítýdenní usilovná práce policistů slavila úspěch 2. listopadu 2012, kdy byl Navas zatčen v Nehru Parku. Po svém dopadení se Navas ke všem vraždám doznal. Uvedl rovněž, že chodíval brzy spát a vstával o půlnoci, aby se pak mohl potulovat po městě a hledat spící oběti. Podle názoru policejních psychiatrů je Navas psychopatická osobnost.

Bohužel není známo, zda v tomto případě již padl rozsudek. Pokud Motta Navas stále žije, v roce 2020 je mu 54 let.

 

Zdroje: wikipedia.org, TheHindu.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 5
Celkem: 1058528
Měsíc: 12575
Den: 653