Jdi na obsah Jdi na menu
 


Muhammad Júsuf

article preview

(Pákistán)

 

O tomto vrahovi je známo jen velmi málo informací. Zřejmě se narodil v Bahrajnu a byl diplomovaným strojním inženýrem. V dospělosti se přestěhoval do Pákistánu, konkrétně do města Gujranwala v provincii Pandžáb. Byl svobodný, bezdětný.

Ke všem vraždám došlo mezi červnem a zářím 2010 v okolí města Sialkot. Júsuf si jako oběti vybíral starší chudé ženy, kterým řekl, že zná způsob, jak se snadno dostat k penězům. Buďto jim tvrdil, že ví o skvělé investici, nebo že jim za malou provizi pomůže získat peníze z fondu na boj proti chudobě (Benazir Income Support Programme). Poté ženy odvezl na svém motocyklu mimo město, kde je ubil cihlou, kamenem nebo tyčí. Některé jeho oběti byly rovněž uškrceny. Následně ženy okradl o vše, co měly u sebe. Nejmladší oběti bylo 65 let, nejstarší pak 75 let. "Vraždil jsem starší ženy, protože jsou strašně naivní a důvěřivé", řekl po svém zatčení Júsuf. Celkem si na své konto připsal 13 obětí. Jména zavražděných žen jsou následující: Amina Bibiová z Narowalu, Salima Bibiová z Adalagarhy, Salima Bibiová z Kamanaly, Salima Achtarová z Faisalábádu, Rasool Bibiová z Bhabrianwaly, Amina Bibiová, Khursheed Begumová a Razia Begumová ze Sialkotu a Roshan Bibiová z Kotli Lohārānu. Těla 4 žen se nepodařilo identifikovat.

Dalším 5 ženám se podařilo přežít. Byly to Khursheed Bibiová, Azmat Bibiová, Sughran Bibiová, Rasheeda Bibiová a Nazir Begumová. Zejména díky jejich svědectví se nakonec podařilo Júsufa dopadnout. K jeho zatčení došlo 21. září 2010, když se Júsuf pokoušel přesvědčit další ženu, aby s ním odjela na jeho motocyklu. Později přiznal, že měl v úmyslu zavraždit i ji. Júsuf se ke všem vraždám doznal. Na svou obhajobu uvedl, že onemocněl nádorovým onemocněním a nutně potřebuje peníze na zaplacení nákladné léčby. Není známo, zda bylo toto tvrzení pravdivé, s největší pravděpodobností se však jednalo o výmysl.

Soud následně Muhammada Júsufa odsoudil k trestu smrti a k pokutě 700 000 pákistánských rupií. S největší pravděpodobností byl již Júsuf popraven, v médiích však tato informace není dohledatelná.

 

Zdroje: thenews.com.pk, ndtv.com, pakobserver.net

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Rozaliems - Bibiová

Dobrý den, zaujala mně ta shoda jmen, jde o náhodu? Je to obvyklé jméno v Pákistánu? Děkuji

Encyklopedie - Re: Bibiová

Dobrý den
Podle wikipedie je v Pákistánu jméno Bibi opravdu celkem běžné. Bohužel tento případ není moc dobře zdokumentovaný, takže se samozřejmě nedá vyloučit, že některé z těch žen mohly být příbuzné.

 




Statistiky

Online: 8
Celkem: 1058526
Měsíc: 12574
Den: 653