Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nicholas Lungisa Ncama

article preview

"Sériový vrah z Východního Kapska"

(JAR)

 

Ncama se narodil v Port Elizabeth pravděpodobně v roce 1968. I když přesné datum jeho narození není známé, je to jediná informace o jeho osobním životě. Snad až na fakt, že Ncama byl milovníkem bojových sportů.

Všechny vraždy spáchal ve Východním Kapsku, tedy v provincii, kde se narodil. Jeho první obětí se stala policistka Luyanda Ngcizelaová (21 let), kterou uškrtil elektrickým kabelem. Její tělo bylo nalezeno 28. května 1987 u autobusové zastávky poblíž města Mthatha. Následovala vražda Nompumelelo Mpusheové (26 let), jejíž tělo bylo nalezeno ve Fort Jackson. Další obětí se stala manželka metodistického kněze Cynthia Ndlakuová. Ncama poté spáchal i dvojnásobnou vraždu, když ve městě East London zavraždil Prasellu Dayalovou (41 let) a její dceru Rishmi (5 let). Poslední vraždu spáchal v říjnu 1997, kdy zavraždil svou nevlastní dceru Soniu Zintovou (15 let), kterou znásilnil a uškrtil.

Ncama byl zatčen v listopadu 1997. Už 3. dubna 1998 se mu však podařilo z vazby uprchnout. Jeho pobyt na svobodě ovšem neměl dlouhého trvání. Už o 3 dny později obdržela policie několik telefonátů od obyvatel malého města Alice ve Východním Kapsku. Ti tvrdili, že Ncamu několikrát viděli v okolí města. Když policisté přijížděli k městu, uviděli Ncamu zběsile utíkajícího směrem k nedalekým horám. Policisté okamžitě vyrazili po jeho stopách. Na pomoc jim přispěchalo i několik místních obyvatel. Po kratším pronásledování se jim podařilo Ncamu obklíčit a donutit ho, aby se vzdal.

Ncama projevil lítost pouze nad vraždou své nevlastní dcery. Ostatní vraždy, ze kterých byl obviněn, jej nechávaly naprosto netečným. Soud s ním proto neměl slitování. Soudce uvedl: "Vaše nevlastní dcera vám důvěřovala a miloval vás jako svého otce. A vy jste ji nalákal do svého domu, kde jste ji znásilnil a uškrtil. Díval jste se jí do očí, když umírala. Slitoval jste se nad ní? Ne, zavraždil jste ji. Proto ani vy nemůžete čekat od tohoto soudu slitování!"

17. prosince 1998 byl Ncama uznán vinným "pouze" z vražd Luyandy Ngcizelaové, Nompumelelo Mpusheové a Sonii Zintové. Za ty byl odsouzen k doživotnímu trestu. O podmínečné propuštění bude moci požádat po 42 letech, tedy v roce 2040. Po vynesení rozsudku dostal Ncama záchvat vzteku, během kterého počastoval soudce těmi nejhoršími urážkami. Nakonec musel být násilím odveden ze soudní síně. Svůj trest si odpykává dodnes.

 

Zdroje: wikipedia.org, dispatch.co.za

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 11
Celkem: 1061141
Měsíc: 12132
Den: 499