Jdi na obsah Jdi na menu
 


Patricia Allansonová

article preview

"Smrtící magnólie"

(USA)

 

Narodila se 22. srpna 1937 jako Mary Linda Patricia Vannová. Už od svého narození byla hýčkána svou matkou, tetou a jednou ze svých babiček. Cokoliv chtěla, okamžitě to také dostala. A když se tak náhodou nestalo, propukala v nekontrolovatelné výbuchy hněvu. Už v dětství zjistila, že pokud dokáže se svým okolím správně manipulovat, dosáhne všeho, co se jí zamane. Díky této výchově získala až přespříliš vysoké sebevědomí a žila v domnění, že celý svět je tu jen proto, aby plnil její přání. Měla proto obrovský problém smířit se s jakýmkoliv neúspěchem. Své o tom věděl její nevlastní bratr, kterého nepokrytě šikanovala. Jejím celoživotním idolem byla postava Scarlett O'Harové z románu "Jih proti Severu", ke které se neustále připodobňovala.

Allansonová poprvé otěhotněla už v 15 letech. Ještě než porodila, stihla se provdat za otce svého nenarozeného dítěte. Jejím manželem se stal armádní seržant Gil Taylor. Tomu nakonec porodila tři děti: dcery Susan a Debbie a syna Ronnieho. Allansonová však brzy zjistila, že život matky ji nijak nenaplňuje, navíc byla přesvědčena, že si zaslouží někoho mnohem lepšího než pouhého vojáka z povolání. Snila o velkém ranči, kde bude chovat koně. Tento sen jí Gil nemohl splnit a tak se od něj odstěhovala ke svým rodičům. Manželé se tím naprosto odcizili, takže když se v roce 1971 rozvedli, nikdo se tomu nepodivoval.

V roce 1973 Allansonová potkala muže svých snů. Jmenoval se Tom Allanson, byl to krásný a šarmantní mladík, a co bylo nejdůležitější, jeho otec byl bohatý a vážený advokát. Byl tu však malý problém. Tom byl ženatý a se svou manželkou měl dítě. To však nebylo nic, s čím by si Allansonová nedokázala poradit. Žádná mrcha nebude stát v cestě ke splnění jejího snu! Allansonová si Toma postupně omotala kolem prstu, takže netrvalo dlouho a Tom zažádal o rozvod. Jakmile bylo po něm, okamžitě požádal Allansonovou o ruku. Ta nadšeně souhlasila. Svatba se konala v květnu 1974 a byla plně v režii Allansonové, která trvala na tom, že musí být ve stylu románu "Jih proti Severu". Ona byla oblečena jako Scarlett, Tom zase jako Rhett Butler.

Allansonová si však neuvědomila jednu zásadní věc. Tomovi rodiče Walter a Carolyn byli silně křesťansky založení lidé, kteří nadevše uznávali posvátnost manželství, takže synův rozvod v žádném případě neschvalovali a Allansonovou z duše nenáviděli. Otevřeně o ní mluvili jako o děvce s příliš vysokým sebevědomím. A byli to právě Tomovi rodiče, kdo drželi rodinné jmění.

Tom se však snažil udělat vše, aby své novomanželce splnil její sen. Zadlužil se a koupil 52 akrový ranč poblíž města Zebulon (stát Georgie). Dokonce jí koupil i několik koní. Tomův obří dluh byl však poslední kapkou pro jeho otce. Ten jej vyškrtl ze své závěti a svůj majetek odkázal Tomově bývalé manželce a jejich dítěti. Když se to dozvěděla Allansonová, tak málem zkolabovala. Uvědomila si však, že Tomovi rodiče jsou nebezpečnou překážkou v cestě za životem, o kterém vždy snila. A o kterém byla přesvědčena, že si plně zasluhuje.

Allansonová začala svému manželovi tvrdit, že jeho otec ji sexuálně obtěžoval. Tom zuřil a jeho vztah s otcem se tím definitivně rozpadl. Nedlouho poté z domu Tomových rodičů kdosi ukradl pistoli a pušku. Pan Allanson polici řekl, že je přesvědčen, že to má na svědomí jeho syn. Když však policisté prohledali Tomův ranč, ukradené zbraně nenašli. Situace využila Allansonová, která začala Tomovi namlouvat, že šlo jistě o špinavý trik a jeho otec jej chce jistojistě zabít. Tomův otec několikrát obdržel anonymní telefonát, ve kterém mu neznámý hlas vyhrožoval smrtí.

29. června 1974 se Tomovi rodiče vraceli autem z města. Když projížděli po jedné z vedlejších silnic, někdo na jejich vozidlo několikrát vystřelil. Nikdo nebyl zraněn, ale oba manželé byli k smrti vyděšeni. Allansonová mezitím pokračovala ve zpracovávání svého manžela, kterému začala tvrdit, že jeho otec chce postřílet jejich koně. Z Toma se postupně začal stávat silný paranoik.

3. července 1974 Tom řekl Allansonové, že jde navštívit svou matku. Chtěl tím alespoň částečně urovnat rodinné spory. Je těžké určit, co přesně se poté stalo. Jisté je to, že odpoledne zavolala do kanceláře Tomova otce jakási žena, která mu oznámila, že jeho syn je na cestě do jeho domu a že jej chce zabít. Pan Allanson okamžitě nasedl do svého auta a odjel domů. Když dorazil na místo, zjistil, že dům je bez elektřiny. Někdo vyhodil pojistky a přeřezal telefonní kabel. Pan Allanson proto odešel k sousedům, aby zavolal policii. Když policisté dorazili, Walter Allanson jim oznámil, že má situaci pod kontrolou a že se nic neděje. Policisté proto zase odjeli. Krátce poté pan Allanson uslyšel podezřelé zvuky ze sklepa svého domu. Walter vzal pušku a šel směrem ke sklepu. Když uslyšel ze sklepa zvuky kroků, začal naslepo střílet. Mezitím dorazila do domu i paní Allansonová.  Její manžel na ni zakřičel, že je někdo ve sklepě a ať okamžitě běží k sousedům a zavolá policii. To paní Allansonová také udělala, přičemž policistům řekla vše, co se stalo. Když pak policisté dorazili na místo, našli paní Allansonovou na schodech do sklepa. Seděla na jednom ze schodů, bylo však jasné, že je mrtvá, protože měla přímo uprostřed čela střelnou ránu. Ve sklepě pak ležel Walter Allanson. Byl také mrtvý, v těle měl hned několik střelných ran.

Bylo všeobecně známo, že vztah manželů Allansonových s jejich synem byl pod bodem mrazu. Když se pak ještě našel svědek, který tvrdil, že viděl z domu zavražděných utíkat muže popisem odpovídajícího Tomovi, byl Tom Allanson okamžitě zatčen a obviněn z vraždy svých rodičů. Allansonová neváhala a najala svému manželovi právníka. Sama však neustále měnila svou výpověď, čímž Tomovu situaci ještě zhoršila. Během soudního procesu svého manžela často navštěvovala. Jediným cílem jejích návštěv byla snaha přesvědčit Toma, aby spáchal sebevraždu. Tvrdila mu, že nemůže snést takovou hanbu a že jediným řešením bude společná sebevražda. Tom nakonec souhlasil. Allansonová jej dokonce donutila přísahat na Bibli, že v předem stanovený čas spáchají sebevraždu. On ve vězení a ona na jejich ranči. Tom si však svůj úmysl nakonec rozmyslel. Když se to Allansonová dozvěděla, přestala svého manžela navštěvovat. Koneckonců teď měla ranč jen sama pro sebe. Tom Allanson byl nakonec uznán vinným z vraždy svých rodičů a byl odsouzen na doživotí.

Tom byl sice odklizen do vězení, jeho dluhy však "zdědila" Allansonová. Ta brzy našla další možný zdroj peněz. Jejím cílem se stali Tomovi prarodiče. I když o ně dříve nejevila žádný zájem, po Tomově odsouzení je začala často navštěvovat. Pomáhala jim s domácími pracemi a projevovala až přehnanou péči o jejich zdraví. Manželé jí za to byli natolik vděčni, že nakonec změnili svou poslední vůli, ve které učinili z Allansonové univerzální dědičku. Tím ze své poslední vůle vyškrtli svou dceru Jean Boggsovou.

Allansonová krátce poté podpálila svou vysněnou farmu, zfalšovala Tomův podpis a vyinkasovala nemalé peníze z vyplaceného pojištění.

Zdraví Tomových prarodičů se však začalo povážlivě horšit. Paní Allansonová dokonce nebyla schopna chůze a celé dny pouze proležela v posteli. V tu chvíli se do věci vložila Jean Boggsová. Ta pochopila, že zhoršující se zdravotní stav jejích rodičů má souvislost s jejich nedávno změněnou poslední vůlí. O své podezření se poté podělila s policií. Ta se spojila s lékařem obou manželů a požadovala, aby byl oběma proveden test. Při něm bylo zjištěno, že v tělech obou manželů je velké množství arzeniku. Na policii se navíc obrátil jeden překvapivý svědek - Susan, dcera Allansonové. Ta uvedla, že byla svědkem toho, jak její matka přidává manželům arzenik do jídla i do pití. Allansonová byla okamžitě zatčena.

Soud byl k Allansonové poměrně mírný. Za pokus o vraždu byla odsouzena k pouhým 8 letům vězení. Ani tento trest si neodpykala celý, protože byla nakonec podmínečně propuštěna.

Po svém propuštění dlouho neotálela a našla si další vhodný cíl. Tím se stali postarší (a zejména bohatí) manželé Cristovi z Atlanty. Allansonová se jim představila jako zdravotní sestra a nabídla jim, že se o ně bude starat a pomáhat jim v domácnosti. Manželé nadšené souhlasili. James Crist zemřel jen těsně poté, co se k nim Allansonová nastěhovala. Zároveň z domu začaly záhadně mizet peníze a šperky. Těsně po manželově smrti záhadně onemocněla i paní Cristová. Naštěstí včas zasáhla její rodina, která uvědomila policii o tom, že Allansonová ji okrádá a dost možná má prsty ve smrti Jamese Crista. Navíc se příbuzným podařilo zjistit, že Allansonová v žádném případě není zdravotní sestra. Allansonová tak byla opět zatčena.

Během výslechů se Allansonová ochotně přiznala k pokusu o vraždu paní Cristové i k tomu, že své zaměstnavatele okrádala. Výměnou za její přiznání policie nikdy nevyšetřovala smrt Jamese Crista. Díky tomu byla Allansonová v červnu 1991 opět odsouzena k pouhým 8 letům vězení. Tentokrát si svůj trest odpykala celý a v roce 1999 byla propuštěna na svobodu.

Po svém propuštění si změnila jméno na Patricia Taylorová, nastěhovala se ke svým rodičům a otevřela si obchod s panenkami. Další zpráva o ní je až z únoru 2008, kdy byla zatčena za nelegální distribuci léků proti bolesti. Soud ji uznal vinnou a odsoudil ji k podmínečnému trestu. Od té doby není po Patricii Allansonové žádná zmínka.

Tom Allanson byl nakonec podmínečně propuštěn poté, co si odseděl 15 let ve vězení. Od té doby poskytl několik rozhovorů pro tisk, ale v žádném nechtěl specifikovat do jaké míry se Allansonová podílela na vraždě jeho rodičů. Množí se rovněž spekulace o tom, že ve skutečnosti má tuto dvojnásobnou vraždu na svědomí Allansonová. Pravdu se zřejmě nikdy nedozvíme a tak zůstane příběh moderní Scarlett O'Harové nedopsán.

 

Zdroje: Mysterycrimescene.com, Kimkantrell.hubpages.com

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 9
Celkem: 1061449
Měsíc: 12169
Den: 489