Jdi na obsah Jdi na menu
 


Patrick Wayne Kearney

article preview

"Dálniční vrah"

(USA)

 

Životopis

Patrick Wayne Kearney se narodil 24. září 1939 v Los Angeles. Vyrůstal v běžné rodině, bez jakýchkoliv náznaků zneužívání či fyzického násilí. Ve škole však byla situace jiná. Zde se totiž vyzáblý Kearney stával častým terčem šikany od ostatních dětí. Díky tomu se stáhl do sebe a již v dospívání často snil o vraždění lidí a pomstě na těch, kteří ho šikanovali.  Po ukončení studia se přestěhoval do Texasu. Zde se, i přes svou homosexualitu, oženil. Manželství však velice brzy skončilo rozvodem. Poté se Kearney vrátil zpět do Kalifornie, kde začal pracovat jako technik pro Hughes Aircraft Company. Zde byl popisován jako vzorný zaměstnanec. Kearney v té době začal hojně navštěvovat bary pro homosexuály v San Diegu či v Tijuaně v Mexiku. Zde mohl zúročit svou plynulou španělštinu nebo svůj zájem o latinskoamerickou kulturu.

 

Série vražd

Svou první vraždu spáchal na jaře 1962 a jeho oběť se dodnes nepodařilo identifikovat. Známo je pouze to, že šlo o 19letého mladíka. Kearney ho přesvědčil, aby si s ním vyrazil na výlet do města Indio v Kalifornii. Když dorazili k městu, Kearney mladíka střelil do hlavy a poté znásilnil jeho mrtvé tělo. Stejný osud potkal dalšího neidentifikovaného mladíka ve věku 16 let, který byl podle tvrzení Kearneyho bratrancem jeho první oběti. Tento mladík se stal pro Kearneyho nepohodlným. Věděl totiž, že jeho bratranec zmizel poté, co s Kearneym vyrazil na výlet. Kearney ho proto odvezl na místo první vraždy, kde ho také zastřelil a posmrtně znásilnil. Třetí obětí se stal 18letý mladík, kterého Kearney znal pouze jako Mikea. Postup byl opět stejný. Nejprve kulka do hlavy, poté sex s mrtvolou.

V roce 1967 se Kearney seznámil se ženatým mužem jménem David Hill. Přeskočila mezi nimi jiskra a Hill se dokonce kvůli Kearneymu rozvedl. Ještě tentýž rok se společně stěhují do Redondo Beach. Na konci roku 1968 spolu navštívili Hillova kamaráda v Tijuaně. V prosinci zde Kearney spáchal svoji další vraždu. Jméno či věk oběti není znám, ale Kearney o tomto mladíkovi mluvil jako o Georgovi. Toho Kearney nalákal do domu, ve kterém s Hillem žili během pobytu v Tijuaně. Poté počkal až George usne a střelil ho do hlavy. Pak mladíkovo tělo odnesl do koupelny, kde ho posmrtně znásilnil. Následně jej stáhl z kůže a jeho tělo rozřezal na kusy. Aby zabránil možnému dopadení, rozhodl se z hlavy oběti vyjmout kulku. Nakonec části těla nacpal do pytlů na odpad a zakopal je za garáží.

Po návratu do Kalifornie to začne mezi Kearneym a Hillem skřípat. Čím dál častěji se hádají, což Kearney řeší tím, že nasedne do svého Volkswagenu Beetle nebo do své dodávky a vyráží na dlouhé cesty neznámo kam. Cestou navštěvuje bary pro homosexuály, kde mladým mužům nabízí svezení. Tito mladíci, stejně jako stopaři, se pak stávají jeho dalšími oběťmi.

26. června 1971 - Kearney zastřelil Johna Demichika (13 let).

1972 - Stejným způsobem zavraždil i Jamese Fletchera Barwicka (17 let).

24. srpna 1974 - V tento den Kearney zavraždil svou nejmladší oběť Ronalda Deana Smithe Jr. (5 let). Ten zmizel v Lennoxu v Kalifornii. Kearney tohoto chlapce udusil a jeho tělo pohodil v Riverside County.

13. dubna 1975 - Kearney ve svém autě zastřelil Alberta Riveru (21 let). Jeho tělo poté odvezl k sobě domů, kde ho posmrtně znásilnil. Následně ho rozřezal a nacpal do pytlů na odpadky. Těch se pak zbavil na několika různých místech.

31. října 1975 - Vražda Larryho Gene Walterse (20 let). Naprosto stejný postup jako u předešlé vraždy. Kearney mladíka zastřelil, doma ho posmrtně znásilnil a jeho rozřezané tělo nacpal do pytlů na odpad, které rozházel na různých místech.

1976 - Vražda Larry Espyho (17 let). Kearney ho zastřelil, posmrtně znásilnil a jeho tělo rozřezal na kusy.

1. března 1976 - Vražda Kennetha Eugeneho Buchanana (17 let). Kearney ho zastřelil, posmrtně znásilnil a následně do jeho těla ještě třikrát vystřelil.

21. března 1976 - Kearney nabral do své auta stopaře jménem Oliver Peter Molitor (13 let). Ještě za jízdy ho začal sexuálně obtěžovat. Protože se chlapec bránil, Kearney ho střelil do hlavy. Pak jeho tělo rozřezal a pohřbil na několika místech na poloostrově Palos Verdes.

18. dubna 1976 - Vražda Larryho Armendarize (15 let). Kearney ho zastřelil, posmrtně znásilnil a jeho tělo rozřezal.

11. června 1976 - V Kearneyho autě skončí život dalšího stopaře. Tentokrát jde o Michaela Craiga McGheeho (13 let). Ten měl ve svém rejstříku, i přes svůj nízký věk, několik záznamů za vloupání. Kearney ho do svého auta nabral kousek od Lennoxu. V autě ho pak přesvědčil, že ho vezme tábořit k jezeru Elsinore. Během cesty se však Michael začal Kearneyho vyptávat, zda má ve svém domě alarm a na jakých místech. To Kearneyho rozzuří a bez varování mladíka střelí do hlavy. Pak jeho tělo odveze k sobě domů, kde jej znásilní. Poté jeho tělo rozřeže.

20. června 1976 - Kearney zastřelil Johna Woodse (23 let).

Srpen 1976 - Během tohoto měsíce Kearney zastřelil Wilfrida Lawrenceho Fahertyho (20 let) a Randalla Lawrenceho Mooreho (16 let).

15. září 1976 - Vražda Timothyho Briana Inghama (19 let). Kearney Timothyho zastřelil, když usnul v jeho autě. Tělo poté hodil do rokle.

Podzim 1976 - V této době došlo hned ke dvěma vraždám. V prvním případě se obětí stal Robert Benniefiel (17 let), kterého Kearney nabral jako stopaře. Za jízdy ho střelil do hlavy a na odlehlém místě ho pak posmrtně znásilnil. Následně jeho tělo rozřezal a nacpal do pytlů na dopad. Ty pak vyhodil na různých místech. Druhou obětí se stal David Allen (27 let). Toho Kearney zastřelil a jeho tělo vyhodil u silnice.

5. října 1976 - Kearney zastřelil Marka Andrewa Oracha (20 let).

Leden 1977 - Vražda Nicholase Hermamdez-Jimeneze (28 let). Kearney ho zastřelil a jeho tělo rozřezal na několik kusů. Ty nacpal do pytlů na odpad, kterých se postupně zbavoval.

26. února 1977 - Vražda Artura Ramose Marqueze (24 let). I tuto oběť Kearney zastřelil, posmrtně znásilnil a její tělo následně rozřezal.

13. března 1977 - Asi v 17:30 John Otis Lamay (17 let) odchází ze svého domu. Po cestě potká souseda, kterému řekne, že jede do Redondo Beach, kde se má setkat s jakýmsi Davem, se kterým se před nedávnem seznámil v posilovně. Dave nebyl nikdo jiný, než Kearneyho přítel David Hill. Když John dorazil na adresu, kterou mu Hill napsal, otevřel mu Kearney a řekl mu, že Hill není doma, ale že na něj může počkat uvnitř. John si v obýváku sedl na gauč a pustil si televizi. Po chvíli však Kearney zničehonic vytáhl pistoli a střelil Johna do hlavy. Pak jej svlékl a znásilnil. Následně jeho tělo rozřezal a odhodil v poušti.

6. dubna 1977 - Merle Chance (8 let) zmizí poté, co se jel projet na kole v okolí místa, kde Kearney tehdy pracoval. Kearney se později přiznal, že nabral chlapce do auta, kde ho udusil. Doma ho pak opakovaně znásilnil, navíc s jeho tělem strávil celou noc. Druhý den jeho tělo odhodil na dálnici.

 

Zatčení a soud

Policii se podařilo zjistit, že oním Davem, za kterým odešel John Lamay, byl ve skutečnosti David Hill. Navíc se našlo několik svědků, kteří viděli, jak John vchází do domu, kde bydlel Kearney s Hillem. Kearney pochopil, že je zle. Dal proto výpověď v práci a podařilo se mu přesvědčit Hilla, aby narychlo odjeli do El Pasa v Texasu. Zde jim však velice rychle došly peníze, a tak se nakonec museli ohlásit na policii. 5. července 1977 nakráčeli společně na policejní stanici, kde Kearney ukázal na jejich fotografie na nástěnce a  s úsměvem řekl: "Ti hledaní jsme my."

Kearney se doznal k celkem 28 vraždám a následně přidal další 4. Zároveň však uvedl, že Hill o žádné vraždě neměl tušení. Hill byl proto 14. července 1977 propuštěn. Kearney vypověděl, že se postupem času ve vraždění svých obětí natolik "zdokonalil", že dokázal za jízdy pravou rukou střelit svou oběť do hlavy, levou rukou držet volant a přitom ještě kontrolovat tachometr, aby nepřekročil povolenou rychlost. Na rozdíl od dalšího "Dálničního vraha" Randyho Krafta Kearney své oběti nikdy nemučil, dával přednost rychlému a efektivními usmrcení své oběti. Doznal se k tomu, že občas mrtvá těla svých obětí zuřivě bil, což mu umožňovalo ventilovat svůj hněv a zažít pocit kontroly nad svou obětí. Zároveň uvedl, že si své oběti často spojoval se svými trýzniteli ve škole. Občas údajně s těly svých obětí ze zvědavosti experimentoval, jako když v jednom případě z těla vyjmul žaludek, rozřízl jej a zvědavě zkoumal jeho obsah. Některé oběti omýval v koupelně, aby tím z jejich těl smyl svoje otisky prstů.

Státní žalobce Kearneymu navrhl, že jej obžaluje "pouze" z 21 vražd a Kearney se plně dozná, čímž se vyhne trestu smrti. Kearney s touto nabídkou souhlasil. 21. prosince 1977 tak byl odsouzen na doživotí. I když byl odsouzen za 21 vražd, policie je přesvědčena, že Kearney jich spáchal minimálně 25. Pokud však bylo jeho prvotní přiznání pravdivé, znamená to, že existuje ještě dalších 7 naprosto neznámých obětí. I v roce 2020 si Patrick Wayne Kearney odpykává svůj doživotní trest. Je mu 81 let.

 

Zdroje: wikipedia.org, An Encyclopedia of Modern Serial Killers - Hunting Humans

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 7
Celkem: 1061169
Měsíc: 12134
Den: 501