Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pedro Pablo Nakada Ludeña

article preview

"Apoštol smrti"

(Peru)

 

Životopis

Narodil se jako Pedro Pablo Ludeña 28. února 1973 v peruánském hlavním městě Lima. Jeho matka trpěla blíže nespecifikovanou duševní poruchou. Jeho otec byl sice silný alkoholik, ale jako jediný dokázal Ludeñu ochránit před šikanou jeho sourozenců. Po otcově smrti tuto ochranu ztratil, přičemž byl velice často nucen svými sestrami převlékat se do dívčího oblečení a poté sloužil jako terč posměchu nejen jim, ale i jejich přátelům. Už v raném věku Ludeña často týral zvířata. Jednou svým bratrům zabil jejich březí fenku. Ti se mu pomstili tím, že Ludeñu hromadně znásilnili. Podle Ludeña to byla právě tato zkušenost, která zapříčinila jeho silnou nenávist k homosexuálům. V roce 2003 zaplatil Ludeña 800 solesů jednomu Japonci, aby se jím, už jako dospělý, mohl nechal adoptoval. Doufal, že se díky tomu bude moci přestěhovat do Japonska a proto si do jména přidal japonské příjmení Nakada. Není bez zajímavosti, že i když se do Japonska nikdy nedostal, jeho bratr Vayron Jonathan Nakada Ludeña byl v roce 2015 právě v Japonsku zatčen poté, co během tří dnů ubodal 6 lidí. Podle jejich rodiny trpěli oba bratři paranoidní schizofrenií.

 

Série vražd

Nakada všechny své oběti zastřelil pistolí ráže 9 mm, na kterou si vlastnoručně vyrobil tlumič z bačkor. Tvrdil, že byl povolán Bohem, aby Zemi očistil od narkomanů, prostitutek, homosexuálů a zločinců.

1. ledna 2005 - vražda Carlose Edilberta Merino Aguilara (26 let). Nakada byl skálopevně přesvědčen, že ho chce Aguilara okrást. Střelil ho proto do hrudníku a do břicha a pak mu ukradl peníze.

31. května 2006 - vražda Teresy Cotrin Abadové (50 let). Důvodem její smrti bylo to, že ji Nakada viděl kouřit. Tím si od něj vysloužila dvě kulky do hlavy.

20. července 2006 - vražda Waltera Sandoval Osoria (44 let). Tento muž doplatil na svou kriminální minulost. Nakada ho opět střelil do hlavy. Sandoval Osorio byl sice převezen do nemocnice, ale krátce nato svým zraněním podlehl.

8. srpna 2006 - nález těla Gerarda Leonarda Cruz Lybii (30 let). Společně s Nakadou spáchali několik loupeží. Když pak naplánovali vraždu jakéhosi muže a krádež jeho auta, Nakada chtěl vycouvat. Došlo k hádce a Nakada svého kumpána střelil do hlavy. Pak jeho tělo hodil do studny.

18. srpna 2006 - nález těla Carlose Waltera Tarazona Toledy (21 let). Nakada ho zastřelil, když zjistil, že Toleda je narkoman.

19. srpna 2006 - vražda Maríi Verónici Tolentino Pajuelové (15 let). Nakada chtěl toho dne postřílet skupinku kuřáků v Santa Rosa. Cestu mu ovšem zkřížila mladá María, kterou tak dvakrát zasáhl do hlavy. Pak chtěl ukrást její kolo, ale když zjistil, že má píchlou pneumatiku, nechal ho na místě. Tato dívka byla jeho jedinou obětí, nad kterou Nakada projevil lítost. Později sám přiznal, že nebylo správné ji zabít, ale věřil, že její smrt posloužila vyššímu poslání.

18. listopadu 2006 - vražda Huga Vilcheze Palomina. Palomino byl zavražděn proto, že Nakada toužil po jeho ženě. Poté, co ho zastřelil, mu Nakada ukradl pistoli, telefon a discman.

19. listopadu 2006 - vražda Widmara Jesúse Muñoz Villaneuva (42 let). Nakada ho zavraždil, protože to byl homosexuál a navíc prostitut. Nakada za ním přišel do obchodu, kde Villaneuva pracoval, a střelil ho třikrát do krku. Pak ještě v obchodě ukradl boty v hodnotě 541 dolarů.

22. listopadu 2006 - vraždy Luise Enrique Morána Cervantese (32 let), Pedra Omara Carrery (24 let) a Enocha Elisea Félixe Zorrilly (22 let). Všechny tyto taxikáře zavraždil, protože věřil že své taxíky používají při přepadeních. Všem těmto mužům jejich taxíky ukradl.

10. prosince 2006 - vražda Nella Cajaleóna Pajueli. Nakada ho střelil do hlavy a ukradl mu jeho motorku.

V blíže neurčeném datu došlo k vraždě Nazaria Juliána Tamariz Péreze a Didiera Zapaty Dulanta. Tyto dva homosexuály Nakada zastřelil, protože je viděl při sexu. Po vraždě je ještě okradl o peníze a boty.

24. prosince 2006 - vražda Agustína Andrése Maguiña Oropeze (46 let) a Luise Melgarejo Sáenze (54 let). Oba viděli Nakadu při předchozí vraždě a navíc to byli alkoholici. Nakada každého z nich střelil do hlavy.

27. prosince 2006 - vražda Nicoláse Tolentino Purizaca. Byl to narkoman a navíc udělal tu chybu, že Nakadu okradl. Ten ho pak střelil do hlavy.

 

Zatčení a soud

Policie si pro Nakadu přišla 28. prosince 2006 během jeho pracovní doby. Nakada se nejprve pokusil utéct, ale nakonec se mezi ním a policií strhla přestřelka, během které byl jeden z policistů raněn. Pedro Pablo Nakada Ludeña z přestřelky sice vyvázl bez zranění, ale s pouty na rukou. Ve vazbě se přiznal k 25 vraždám. 14. července 2010 ho ovšem soud uznal vinným "pouze" ze 17 vražd a udělil mu nejvyšší možný trest v Peru, což je 35 let ve vězení.

 

Zdroj: wikipedia.org

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 




Statistiky

Online: 14
Celkem: 1058582
Měsíc: 12600
Den: 671